Gepubliceerd Op: 1 februari 2024

Wedstrijdverslagen 27 januari

Wedstrijdverslag Zwaluwen 2 – Excelsior M 2. (2-6)

Om 10.30 uur meldden we ons, met een schamel aantal van 13 fitte plus 1 half fitte spelers voor de fitta tegen Zwaluwen, goed gemutst en blakend van het zelfvertrouwen aan Zwaluwenlaan 500 in het mij zo vertrouwde Vlaardingen, de thuishaven van vv Zwaluwen dus. Een echte wedstrijd is het nooit geworden, zeker in vergelijking niet met zo’n 12 a 13 jaar geleden. Wat er toen, vooral bij ons op veld twee, allemaal niet gebeurde…… Waar zijn de mannen zoals Hippo, Kardolski, Dijkze, Plop en Boka gebleven? Ze lijken wel opgelost in het luchtledige tussen tijd en ruimte. Historische potjes voetbal waarin het misselijkmakende geluid van krakend bot de aanwijzingen van de trainer qua decibellen ruim overtrof. Met legendarische spelers en met rijen dolenthousiaste toeschouwers langs de lijn. Verhalen uit de oude doos, maar nog helder op mijn netvlies. Een elftal dat zich het beste laat omschrijven als “e pluribus unum”.

De stand op de ranglijst gaf aan dat Zwaluwen niet echt een hoogvlieger is en dat we de gelegenheid te baat moesten nemen om ons doelsaldo eens flink op te krikken. Wat wel na 15 minuten al opviel was, dat als je ook tegen een zwakkere tegenstander niet vooruit verdedigt de doelpunten je letterlijk en figuurlijk om de oren vliegen. Raymond weet er nu alles van.

We begonnen heel voortvarend, in de 2e minuut al was het Yennick die raak kopte uit een corner van Robert. Veel lekkerder kan je niet beginnen. Amper 3 minuten later leek Koen de  0-2 al binnen te schieten en daarmee de wedstrijd op slot te gooien. Eén klein momentje van twijfel van dit onbegrepen genie voorkwam dat helaas. Nog steeds nagenietend van die vroege goal was het Zwaluwen dat uit het niets op gelijke hoogte kwam. Een kanonskogel vanaf 20/25 meter sloeg achter Raymond in als een bom, 1-1. Toen kort daarop de 1-2 van Koen uit een scrimmage na een vrije trap al viel, leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Echter, ons kent ons. De 2-2 van Zwaluwen drie minuten later was eigenlijk een kopie van de 1-1. Iedereen langs de lijn was het erover eens dat ook aan deze goal zwak verdedigen vooraf ging. Op momenten van euforie na een doelpunt ben je het meest kwetsbaar, dit werd tot twee x toe wel bewezen. Blijf in zo’n situatie waakzaam, alert en aandachtig. Met de (op papier) welhaast onaantastbare driehoek Van Mierlo, Abbas en Berrevoets zou dit feitelijk niet mogelijk moeten zijn. Het surplus aan kwaliteiten van deze drie moet eigenlijk garant staan voor talloze clean sheets van onze keeper(s).

Met alle reukorganen (“neuzen” associeer heel ergens anders mee) dezelfde kant weer op gingen we met frisse moed op zoek naar meer doelpunten. In de 34e minuut was het Robert die, zij het nu onbedoeld, zijn specialiteit van weleer weer eens uit de kast trok. Een vrije tra a la Van Hooijdonk in de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Freiburg werd door hem gepromoveerd tot de 2-3. Zou het hek dan nu wel van de dam zijn? Jazeker, want amper negen minuten later was het Yennick die de boel bij Zwaluwen goed afgekeken bleek te hebben. Vanaf 25 meter tekende hij vroegtijdig het vonnis over Zwaluwen met een magistraal stiftachtig schot, 2-4. Zes doelpunten bij rust in een zeker niet saaie eerste helft is voor ons overigens wel een unicum.

In de tweede helft na vier minuten al was de eerste riante kans voor Zwaluwen, ondanks ons overwicht. Wellicht dat de scheidsrechter dit moment heeft aangezien voor die zogenaamde derde goal van hen. Onze twee goals slechts na rust doen misschien anders vermoeden, maar we hebben zeker die tweede helft gedomineerd. De wissels Thomas voor Sjaak en Chris I voor Koen (we willen immers allemaal minuten maken) moesten nieuw elan in de ploeg brengen. De assist van Chris I op de 2-5 van Robert in de 68e minuut (een aanval uit het boekje) was daar het overtuigende bewijs van. Met inmiddels Arnoud in de ploeg voor Remy gingen we de slotminuten in en daar wachtte ons het hoogtepunt van de wedstrijd; de 2-6 van Niels na een assist van Gijs en een pré-assist van Robert. Voor dit doelpunt zullen jullie ooit postuum geëerd worden en offerde ik met plezier mijn vrije “gezellig-met-de-vrouw-naar-de-Koningshoek” middag op. In de 84e minuut wilde Yennick zijn huzarenstukje (de 2-4 vlak voor rust) herhalen, volgens meerdere schade-experts is de lat onherstelbaar vernield.

Een qua resultaat en vertoond spel tot tevredenheid stemmende wedstrijd. Nogmaals, realiseer je dat Zwaluwen niet de meest toonaangevende ploeg in onze competitie is en dat een sterkere tegenstander onze foutjes minstens zo genadeloos zal afstraffen. Komende zaterdag zal MVV in ieder geval geen genade kennen met ons.

Voorin:

Koogje, K. v.d. Pol (60e Chris Isenia), Sjaak Isenia (60e T. Fortuin)

Kijkersvraag.

Wat was de uitslag van voornoemde wedstrijd Feyenoord – FC Freiburg en wie scoorde het andere Feyenoord doelpunt?

HBSS JO13-1 – Excelsior M JO13-3 (6 – 9)

JO13-3 revancheert zich knap
Vandaag begon 3 e fase van de competitie 2023/2024
Afwezig vandaag waren Haydar (verjaardag) en Aiden (blessure, Ook waren enkelen ziek
geweest en hadden de hele week daardoor niet kunnen trainen. Reav van Hoeven (met onze
geweldige coördinator Nancy van Hoeven – Klijn, leuk dat ze erbij was) en Dani Kolmus
waren bereid om ons te helpen, die wij gelijk langs deze weg willen bedanken. Voor deze
wedstrijd reisden we af naar “Sportpark Harga” te Schiedam, waar we om half vijf tegen het
in 1926 opgerichte HBSS (Houdt Braaf Stand Schiedam) moesten voetballen. Vroeger zeiden
uit een geintje we ook wel eens Houten Benen Schieten Slecht. Dat durfden we na de
zogenaamde kampioenswedstrijd waar we met 0-7 op ons broek kregen toen niet te zeggen,
maar nu kan het wel als geintje. Want we respecteren natuurlijk gewoon onze tegenstander.
Coaching Brunsie en Joël. Vader John Stigter was de grensrechter en moest gelijk bij een paar
buitenspel gevallen alert aan de bak en deed dat bekwaam. HBSS begon fel en Yuriy moest in
de 1 e minuut al een gevaarlijke aanval tot een corner verwerken. Djayvin werd met een
judoworp omver gegooid en dat leverde een vrije trap op. Reav die over een goed schot
beschikt ging achter de bal staan, maar zijn schot was voor de keeper. Uit een counter kwam
HBSS op 1-0. Loanian kwam op rechts op en liet de hele verdediging van HBSS zijn hielen
zien en schoof de 1-1 binnen. Tieme onderbrak een gevaarlijke aanval. Even later kwam
HBSS door een ongelukkige stuiterbal op 2-1. Daarna vuurde Maikelty een schot af, maar dat
was ook een prooi voor de keeper. Door een knappe ingreep van Reav in de achterhoede kon
hij Jaydi wegsturen. Jaydi passte strak voor en Loanian schoot zijn tweede tegen de touwen 2-
2. Een afstandsschot op ons doel werd alert door Yuriy gepakt. Maickelty brak door op rechts
en stuurde Jaydi weg, die gaf weer een strakke voorzet. Helaas kon Dani die niet vol raken en
verdween de bal net naast de verkeerde kaant van de paal. Guus voorkwam een gevaarlijke
counter. Daarna onderbrak Lyam , die op de rechtsbackplaats stond voor Haydar, een
tegenaanval waardoor wij over konden gaan tot de aanval. Deze aanval werd professioneel
door Jaydi afgerond 2-3. Vervolgens kwam Jaydi door een uittrap van Yuriy in balbezit en
Jaydi zette Loanian alleen voor de keeper. Loanian zijn vizier stond echt op scherp vandaag
en dat was dus 2-4. Even later liet Loanian opnieuw zijn hielen zien en knalde de 2-5 in het
vijandelijke doel. Yuriy dook “met gevaar voor eigen leven” op de voet met bal van een
aanvaller van HBSS. Deze probeerde nog door te spelen op de bal, maar Yuriy hield de bal
stevig vast. Jaydi kwam in bal bezit en stak vanaf de middellijn het hele veld van HBSS over
en passeerde ook nog vakkundig de keeper en zette ons op een 2-6 voorsprong. Uit een corner
van HBSS ruimde Joshua de bal op zodat HBSS niet gevaarlijk kon worden. Neymar stuurde
vanaf het middenveld Lorenzo weg maar die kreeg de bal niet goed onder controle. Lorenzo
voelt zich steeds beter bij ons op het grote veld. Alleen moet hij nog even op de
buitenspelregel letten. Gewoon achter de laatste tegenstander blijven Lorenzo, maar dat komt
wel goed met jou. Loanian pakte bal af van een twijfelende verdediger en waar wij de bal al
telde verdween hij toch op de paal. RUST. Na de rust werd eerst de veldverlichting ontstoken
omdat de schemer al in trad. HBSS begon weer fel, maar Yuriy was gelijk in een één tegen
één situatie de baas. HBSS kwam vlot op 3-6 en 4-6 even leek het erop dat we er te makkelijk
over gingen denken en moesten we ons herpakken. Dani veroverde sterk de bal op het
middenveld maar de navolgende aanval leverde niets op. Neymar onderbrak een gevaarlijke

tegen aanval. Lyam ruimde achterin een bal op en daardoor kon Dani oprukken en gaf een
perfecte knappe voorzet. Helaas kregen wij net geen voet tegen die bal om die doeltreffend af
te ronden, maar wat een knappe bal van Dani. Vervolgens waren wij druk in de aanval en
kreeg HBSS ons niet uit hun strafschopgebied. Lorenzo profiteerde van deze skrimmitz en
jaste de 4-7 in het netje. Toen was het Tieme zijn beurt om achterin op te ruimen en dat deed
hij. Lorenzo knalde het leer nog op de paal daarna. HBSS kwam echter even later op 5-7. We
gingen richting een korfbal uitslag. Yuriy schoot weer eens een bal ver uit zijn handen die
terecht kwam bij Loanian die gaf de bal strak voor en die kans liet Djayvin zich niet ontgaan
5-8. De twee snelle buitenspelers Jaydi en Loanian kunnen echt profiteren van de verre
uittrappen van Yuriy en deden dat vandaag ook. Tieme pareerde op links weer een gevaarlijke
aanval en Joshua was even later een sta in de weg voor de volgende tegenaanval. Guus die
ziek was geweest verweerde zich ouderwets en dat was dus knap. Yuriy dook nog heldhaftig
op een bal tussen twee aanvallers van HBSS en had hem. Toch konden we niet voorkomen dat
HBSS op 6-8 kwam. Joshua zijn schot ging hierna net naast. Jaydi dacht ik ga onze zege
veilig stellen en rende op rechts alles voorbij en knalde de bal ongelooflijk hard in een
onmogelijke hoek 6-9. Wat een wereld goal was dat. Knap hoe zij zich tussen jongens
ontwikkelt en meedoet. Omar greep sterk in op het middenveld en bracht Egemen in balbezit.
Egemen strandde echter op de verdediging van HBSS. Vlak voordat de scheidsrechter affloot
voorkwam Yuriy door goed uitkomen nog een laatste doelpunt. Dit was een mooie revanche
daarom begon ik daar ook mee. En tijdens dit verslag zat ik weer te genieten. Dank je wel
allemaal voor deze pot. Sorry voor het lange verslag maar ik denk dat het dik waard was
dankzij jullie. En Dani en Reav nogmaals bedankt, top van jullie om ons te helpen. Volgende
week naar VFC en dan weer lekker in de ochtend.

De Rijdende Reporter
Trainer Brunsie: Discipline en karakter getoond en ze hebben hun kopjes niet laten hangen
Allemaal een voldoende gescoord, zo op naar volgende week.
Trainer Robin van Straaten: de eerste zwaar bevochten punten zijn binnen ��