Gepubliceerd Op: 25 april 2024

Wedstrijdverslagen 20 april 2024

Wedstrijdverslag Excelsior M – CION 2, uitslag 10-0.

Allereerst wil ik, geheel naar zijn aard, zonder al te veel woorden dus, Hans Terbeek gedenken. Enkelen van ons hebben nog training van hem gehad en denken met veel plezier terug aan die tijd. Het mooiste aan hem was misschien wel zijn voorliefde voor het lokale voetbal die de meestal gespeelde en soms ook gemeende animositeit tussen Excelsior Maassluis en MSV ’71 verre overschreed. Daar heeft hij ook nooit een geheim van gemaakt. R.I.P. Hans!

Na een morbide midweekje mentale marteling (eindelijk weer eens een alliteratie) van vijf dagen “in ’t bronsgroen eikenhout, waar het nachtegaaltje zingt” was het gelukkig snel weer match day. En om met de deur in mijn bescheiden woning te vallen, wil ik vooral de man van de wedstrijd als eerste benoemen; Jesse van Gastel. Hij ging als de  flamboyante fronton van het dispuut de gehele 90 (ok, alle 66 dan) minuten voorop in de strijd en maakte nauwelijks een fout. Door zijn uitstekende positionering waren zijn intercepties steeds weer exact op tijd en zijn voortzettingen waren steeds weer exact op maat. Daardoor stond hij aan de basis van praktisch elke aanval. Het idee van Leen om hem centraal ipv op 6 te laten spelen is wellicht de beste van dit seizoen geweest. Het was vaak door onderbezetting in het personeelsbestand dat hij hiertoe gedwongen was, maar evenzo. De tweede die ik onder de aandacht wil brengen is onze captain, Robert van Mierlo. Met zijn hattrick zagen we eindelijk weer iets van zijn aloude en ogenschijnlijk verloren gegane brille. De derde die ik wil bezingen is onze knoestige en soms ietwat knorrige spits Koenraad. Hij heeft zichzelf totaal leeg gespeeld en compleet in dienst gesteld van het elftal zonder voor eigen succes te willen gaan. Zijn drie assists en slechts éne doelpunt zijn daar de stille getuigen van. Zolang de Koogjes zich er niet in mengen, zullen deze statistieken zonder discussie vereeuwigd worden.

Na de blamerende nederlaag van vorige week tegen Botlek (een arrestatiebevel voor het gehele team had meer op z’n plaats geweest dan slechts een reprimande) zou de wedstrijd tegen CION in het kader staan van eerherstel. Dat dit inderdaad zo was, was niet alleen aan voornoemde drie spelers te danken, maar aan het gehele elftal. Met enige trots mag ik vermelden dat met de 10-0 de tot dusverre grootste zege van het dispuut ooit, de 10-1 tegen MSV ’71 2, hiermee uit de boeken gespeeld werd. En dat ook nog eens in een kortere wedstrijd omdat CION na de 10-0 van Gijs in de 66e minuut de scheidsrechter verzocht hen uit hun lijden te verlossen. De scheids honoreerde deze smeekbede terstond en liet vervolgens niet meer aftrappen. Jammer, want met een gemiddelde tijd van zo’n zes minuten per doelpunt had een 15-0 overwinning een realistische voorstelling van zaken geweest. In ieder geval, hoe dan ook en desondanks, proficiat. Al heel snel werd duidelijk dat we van CION niet veel te duchten zouden hebben. Want in de eerste twee minuten moesten ze de bal al driemaal van de doellijn halen. Om Rowwen Hèze maar eens te citeren was het dus een kwestie van geduld (en laten we dat nou juist niet al te veel hebben) voordat de 1-0 zou vallen. Ons geringe geduld werd echter in de zesde minuut al rijkelijk beloond met een wel heel fraaie treffer van Robert. Van zeker 23,65 meter knalde hij de bal in de rechter (voor de keeper) en in de linker (voor ons, maar zeker ook voor hemzelf) bovenhoek. Toen Jesse die echt in bloedvorm verkeerde en de wedstrijd van zijn leven speelde in de negende minuut al de 2-0 produceerde na heel goed doorzetten van Koen, was de ban toch wel gebroken en legde CION zich neer bij het onvermijdelijke en aanstaande verlies. Een paar minuten nog haperde de vandaag perfect geoliede doelpuntenmachine door onder andere een schot van Leroy op de lat en was het even zoeken naar zwakke punten in de zich, naar wat later bleek vergeefs, hergroeperende defensie van CION.  Dat het nog 21 minuten duurde vooraleer we de 3-0 maakten lag meer aan onzorgvuldigheid aan onze kant, dan aan het secuur en met man en macht verdedigen van CION. Robert mocht in de 30e minuut een vrije trap nemen net buiten de 16 meter. Omdat hij de laatste tijd nogal eens in de steek werd gelaten door zijn doelgerichtheid in dit soort situaties, keek hij naar de bal als een besluiteloze vegetariër die zijn tanden in een taaie biefstuk moest zetten. Het schot was echter zo hard en nauwkeurig, dat de geur van het verschroeide net nog lang boven veld drie bleef hangen.  Na de 4-0 van Fabian in de 34e minuut op aangeven van Koen was de strijd definitief gestreden en kon Nino met een (halve) clean sheet gaan douchen. Wel jammer, want Raymond stond lekker assertief doch veelal overbodig langs de lijn gewapend met de vlag. Met Chris Isenia voor zijn broer Chaquir, Raymond dus voor Nino, Jasper voor Mark en Niels voor Leroy mochten we verder gaan bouwen aan dit historische feit. In de 48e minuut was het Koen die Chris Isenia voor de goal van CION wist te vinden, die de 5-0 diagonaal binnen pegelde. Er zat nog veel meer in het vat en we bleven de aanval zoeken. CION werd er moedeloos van. In de 49e minuut was het Fabian die zelf doorzette, zich vrij speelde en de 6-0 scoorde. Het noteren van doelpunten en de daaraan voorafgaande assists is gezien het doorgaans geringe aantal niet heel moeilijk en heb ik daar dan best wel veel tijd voor. In deze wedstrijd lag dat wel even anders want in de 52e minuut werd Fabian in de 16 meter neergehaald en wees de referee naar de stip. Robert, inmiddels blakend van het zelfvertrouwen, schoot zijn hattrick en onze 7e binnen. Lang hoefden we niet te wachten op de 8-0, in de 59e minuut kon Koen eindelijk zichzelf belonen met een mooie goal. Op aangeven van Niels kopte hij met een pisboogje zijn verdiende doelpunt over en achter de vergeefs graaiende keeper. Wat lag er nog allemaal in het verschiet? Wie wist het en wie ging het ons vertellen? Dat werd Gijs, opstomend vanaf het middenveld werd hij door (wie anders dan) Koen bediend en verschalkte de keeper, 9-0. En nog was de koek niet op, want nog geen 2 minuten later brak Gijs weer door nadat Jesse hem lanceerde, moeiteloos wist hij de 10-0 aan te laten tekenen. Gedreven door een welhaast grenzeloze ambitie de score verder op te doen lopen, spoedden we ons naar de middencirkel om aldaar de aftrap van CION in de kiem te smoren. Helaas vroegen ze er zelf al om. De leidsman keek meewarig naar de aanvoerder van CION en besloot hem en zijn verdwaasde teamgenoten een nog grotere afgang te besparen. Begripvol ging ook Robert akkoord. Dit gebeurde echter niet voordat Chris Grootscholten in de 60e minuut na drie wedstrijden schorsing zijn opwachting weer mocht maken. Popelend en tot de nok gevuld met goede bedoelingen kwam hij het veld in voor Thomas. De zes minuten die hij actief meedeed hebben bij mij nou niet bepaald een onuitwisbare indruk achtergelaten. Net zomin als de clean sheet van Raymond van slechts 21 minuten. Wat ik daarentegen nooit meer van mijn netvlies gebrand krijg is een vlaggende Barry. In de inmiddels verlaten dug-out van CION weerstond hij een kortstondige doch fikse regenbui om zodoende de scheidsrechter te assisteren. Ada één zag het aan en genoot intens van dit tafereel. Ada twee was in de rust al overtuigd van de winst en toog richting kantine.

De komende drie weken zullen  in het teken staan van het grote niets doen. Het zou mijn hart met vreugde vervullen wanneer jullie besluiten er af en toe een training tegen aan te gooien. Fit blijven voor de laatste wedstrijd tegen Zwaluwen (18 mei pas!) en voor de nacompetitie lijkt mij een niet te veronachtzamen must. Met dezelfde instelling als vandaag en met voldoende training moet het positief afsluiten van die nacompetitie geen echte uitdaging, maar een zekerheidje zijn. Vervolgens een jaartje in de 1e klasse spelen met kansen op een kampioenschap en dus deelname aan de reserve hoofdklasse afdwingen om daar een rol van betekenis te spelen zal voor meerdere spelers een kroon op hun toch al niet misselijke carrière zijn. Ik neem aan dat jullie vinden dat ik nu doordraaf, maar voor dagdromen heb ik sinds mijn pensionering op 22 februari 2020 ruim voldoende tijd. Zelfs mijn weelderige en welgevormde echtgenote vindt dat ik dat vooral moet blijven doen en me al helemaal niet met haar moet bemoeien. Vandaar.

Opstelling.

Doel:

van Leeuwen (46e R. Scheepens)

Achterin:

Fortuin (60e C. Grootscholten), E. Verboon, J. van Gastel, M. Scholten (46e J. Koogje)

Middenveld:

Abbas, F. Vermeer, R. van Mierlo

Voorin:

Sjaak Isenia (46e C. Isenia), K. v.d. Pol, L. v.d. Windt (46e N. Koogje)

Kijkersvraag.

Wie scoorden er in de bekerfinale van 1980 (Feyenoord – Abcoude Noord) voor Feyenoord en wat werd de eindstand?

NB

Langs deze weg wil ik als punt 1 melden dat JO 18 onder de bekwame leiding van onder andere Rick van Zijl kampioen geworden is en als punt 2 wil ik het eerste elftal een hart onder de riem steken. Na twee overwinningen op rij gloort lijfsbehoud aan de einder. Kom op heren, ga ervoor, houd vol en versaag niet al lijkt de weg naar prolongatie van nog een jaar in de 2e divisie moeilijk begaanbaar. Niets is onmogelijk.

Excelsior M JO13-3 – Zestienhoven JO13-3 6 – 0

Begin jaren 90 is het fundament gelegd voor de fusie tussen Groen Wit Rotterdam en DOS'32.
Beide verenigingen waren financieel gezond en hadden geen overlappende jeugdafdelingen
waardoor de fusie doorgang kon vinden. De fusie was feitelijk een hereniging daar DOS'32
een afsplitsing was van Groen Wit Rotterdam anno 1932. In 2009 is voetbalvereniging
Nationale Nederlanden opgegaan in RCSV Zestienhoven. Opgericht in 1999.
Vandaag was de leidsman de onze bekend Quintus Bonnet. Hij werd geassisteerd wederom
door Radj. Ja zei Koningsdag komt dicht bij en dan moet ik Als vlagger in vorm zijn. Lorenzo
was helaas nog geblesseerd, maar was wel weer met moeder Wendy aanwezig. Maickelty was
onze aanvoerder vandaag. Ky-Maro was te laat en kwam begin tweede helft pas aan en ja dan
is trainer Brunsie onverbiddelijk en speel je niet. Diezelfde Brunsie en Joël deden uiteraard
weer de coaching. Na de euforie en goede wedstrijd van vorige week was het zaak om
vandaag weer serieus het grasveld te betreden. Het eerste wapenfeit kwam van Loanian maar
diens schot ging over. Daarna speelde Maickelty zich knap vrij op het middenveld en stuurde
Loanian weg en die kon met zijn rechter buitenkant de 1-0 aantekenen. Haydar passte mooi
op Jaydi en uit haar pass kon Loanian alweer zijn 2 e doelpunt vieren 2-0. Bij een uitval van
Zestienhoven wilde Yuriy zijn doel uitkomen omdat ze alleen op hem afkwamen. Maar trainer
riep nee, nee Yuriy waardoor Yuriy twijfelde en Zestienhoven gevaarlijk werd. Gelukkig
redde Aiden ons. Brunsie gaf toe dat hij verkeerd zat en bood Yuriy zijn excuus aan. Ja een
uitstekende trainer kan er ook wel eens naast zitten. Haydar schoot op het vijandelijke doel
maar net te zacht. Daarna kwam Loanian over rechts door en passte op Djayvin en zorgde
voor de 3-0. Jaydi die heel hard werkte stelde Loanian in staat om zijn hattrick te maken 4-0.
Lyam verzette zich sterk op rechts en voorkwam zo een gevaarlijke tegenaanval van
Zestienhoven. Yuriy schoot een bal ver uit naar Jaydi, die daardoor alleen op de keeper afging
en Yuriy dacht dat wordt een assist voor me. Maar Jaydi dacht daar anders over, zonder opzet
overigens, en schoot met links ver naast. Door een fout van een verdediger van ons ging men
alleen op Yuriy af, maar doordat hij goed zijn doel verkleinde schoot de aanvaller naast.
Daarna redde Yuriy attent bij een afstandsschot. Lyam liet een schot los maar die bal kon de
keeper van Zestienhoven net pareren. Tieme, die ijzer sterk speelde vooral in de combinatie,
bracht Djayvin in stelling. Djayvin gaf een mooie pass op Lyam die maar weer eens een
poging deed om op doel te schieten. Helaas ging die bal over het doel heen. Daarna probeerde
Lyam het nog een keer uit een moeilijke hoek, maar nu stond de keeper in de weg. Een bal
verdween in de bossages en Brunsie dacht ik schiet een reserve bal over 50 meter om daar in
te gooien waar de bal was uit gegaan. Maar die bal verdween richting Rozenlaan de andere
kan op. Ja Brunsie kan ook wel eens een mindere dag hebben. Een tegen vrije trap werd door
Yuriy onschadelijk gemaakt. Maickelty nam een hoekschop maar die bal werd door de keeper
uit zijn doel gebokst en kwam weer bij Maickelty terecht, die toen de bal door de benen van
de keeper schoot 5-0. Yuriy was daarna maar weer eens de winnaar in een één tegen één
situatie Toen brak de rust aan en kwam moeder Karen met de koele versnapering het veld in.
Nadat het team de siroop getankt had begonnen we aan de tweede helft. Brunsie bracht Omar
het veld in op zijn nieuwe schoenen. Brunsie gaf hem mee die schoenen mogen vuil worden.
Maickelty vuurde een schot af maar die bal kwam via de binnenkant van de paal weer het veld
in. Tieme en Joshua loste samen een mooie tegen aanval met goed samenspel op. Tieme was
sterk vandaag in de combinaties. Guus greep sterk in en bracht Loanian in bal bezit. Maar zijn
schot werd door de keeper tot corner verwerkt. Uit die corner van Maickelty dacht Lyam ik

probeer het nog een keer maar nu was zijn schot een prooi voor de keeper. Djayvin bracht met
een mooi hakje zijn aanvallers weer in beweging. Omar passte op Neymar, maar zijn schot
verdween naast de doelpaal aan de verkeerde kant. Daarna greep Tieme bij een tegen aanval
prachtig in met een sliding uit het boekje. Guus was in het veld weer als een stofzuiger bezig
en Haydar waagde een schot op doel, maar die was net te zacht en daardoor voor de keeper.
Jaydi stuitte nog een keer op de keeper. Het zat haar niet mee met het benutte van kansen.
Maar zij liet zich niet ontmoedigen en uit een pass van Tieme dolde zij de verdediging van
Zestienhoven om daarna doeltreffend de 6-0 binnen te schieten. Toen floot de weer
uitstekend fluitende Bonnet voor het einde van de wedstrijd. De tweede helft waren we
constant op de helft van Zestienhoven maar konden we onze kansen niet benutten. De
verdedigers Joshua, Tieme, Haydar en Guus voorkwamen gevaarlijke aanvallen om vanaf de
middellijn terug te spelen op Yuriy. Yuriy speelde de bal dan met zijn linker en rechtse weer
zuiver naar zijn verdedigers om hen weer in stelling te brengen. Dat hebben de trainers
Brunsie en Robin goed op de rails gekregen op de trainingen. W kunnen nu lekker trainen om
op 25 mei en 1 juni de laatste wedstrijden te spelen en hopen we dat dan Lorenzo er weer bij
is. Goed gewerkt vandaag met een goede instelling Hoewel Bruinsie weer schor is. Vader
Walther nog bedankt voor het assisteren van de Rijdende Reporter met een paraplu zodat
diens opschrijfboekje droog bleef. Fijn weekend allemaal.