Fysiotherapie / Sportspreekuur

Ook dit seizoen zal Paul Husslage, samen met Rob van den Broecke, coördinator zijn voor de medische begeleiding van de gehele jeugd van Excelsior Maassluis. Paul Husslage, fysiotherapeut van het 1e elftal, gaat met de therapeuten uit zijn praktijk de jeugd begeleiden.

Op deze pagina zal in het kort beschreven worden hoe de begeleiding er in de praktijk uit ziet en wat er verwacht wordt van spelers, trainers en medische staf.

Centrum voor Paramedische Hulp

De behandeling van spelers zal gebeuren in de praktijk van het Centrum voor Paramedische Hulp in Maassluis (De Vloot 59) of in Maasland (Langetaam 17) tijdens het sportspreekuur.

Dit spreekuur is elke maandag en woensdag van 16.30 uur tot 17.30 uur.

Spelers kunnen hier bekeken worden, krijgen een diagnose en kunnen waar nodig behandeld worden of een vervolgafspraak maken. Na afloop zal de betreffende fysiotherapeut een verslag maken met de diagnose. Dit verslag wordt verstuurd naar zowel de trainer als de speler. Alle verslagen zullen op de club bewaard worden zodat er een medisch dossier van alle spelers kan worden opgebouwd.

Fysiotherapie Excelsior Maassluis

Sportspreekuur

Als je een blessure oploopt is het mogelijk om je te melden op het sportspreekuur.

Hiervoor kun je een e-mail sturen naar het Centrum voor Paramedische Hulp (Bellen kan ook, tussen 09.00 uur en 14.00 uur, telefoon: 010 59 27 990).

Vermeld in de mail:

  • Korte aanhef
  • Maak duidelijk dat het gaat om Excelsior Maassluis en dat je gebruik wilt maken van het sportspreekuur
  • Vermeld over welk elftal + speler het gaat
  • Geef kort aan wat er is gebeurd en wanneer dit gebeurde.
  • Zet altijd het telefoonnummer en het emailadres van de speler erbij zodat de therapeut contact kan opnemen!
  • Zet er voor de zekerheid ook je eigen nummer bij.

Blessures tijdens trainingen

Wat te doen als er doordeweeks iets gebeurt? Als er tijdens trainingen iets gebeurt kan er naar worden gekeken door Paul Husslage of Rob van den Broecke op de club. Belangrijk is wel dat de trainer/leider even meeloopt en dat spelers niet zomaar binnen lopen. Dit is alleen mogelijk als er TIJDENS de training iets gebeurt. Masseren en tapen wordt doordeweeks niet gedaan op de club, of het moet in overleg gaan met Paul Husslage of Rob van den Broecke. Als er behandelingen nodig zijn zal dit via het Centrum voor Paramedische Hulp gecommuniceerd worden. De behandelingen zullen dan ook in de praktijk plaatsvinden.

Zolang er goed overleg is met de fysiotherapeuten, is er genoeg bereidheid om mee te denken.

Belangrijk is dus dat iedereen zich goed aan de afspraken houdt.

Hersteltraining op maandag

Ook zullen er dit jaar hersteltrainingen worden gegeven door Ian Bell. Ian Bell zal in overleg met de therapeuten voor elke speler een eigen training maken, zodat deze sneller kunnen instromen in de

reguliere trainingen. Deze trainingen zullen van 18.30 uur tot 19.30 uur gegeven worden op de club. Spelers moeten altijd aangemeld worden bij Ian Bell, zodat hij een training kan voorbereiden. Telefoonnummer Ian Bell: 06-30115423

PROEFTRAINING?

Kom gerust eens meedoen met een van onze teams.

Neem contact op

CONTACT

Bekijk hier alle contactgegevens van onze club.

Naar de contactgegevens