JO11-4 tegen Westlandia
Gepubliceerd Op: 2 februari 2022

Wedstrijdverslagen 29 januari 2022

2 februari 2022

De wat oudere leden van onze vereniging keken vroeger vol verwachting uit naar dinsdag. Op dinsdag verscheen namelijk Het Weeknieuws, het wekelijkse clubblad dat bij ieder lid op de deurmat viel. In het Weeknieuws stonden o.a. de wedstrijdverslagen van vrijwel alle senioren- en jeugdwedstrijden van die week. Die traditie is weer helemaal terug. Kom dus iedere week naar de website en geniet van alle wedstrijdverslagen!

Excelsior Maassluis JO11-1 – Die Haghe (4-0)

Na een coronapauze en winterstop mochten we vandaag eindelijk weer aantreden in een ‘echte’ wedstrijd. Op deze mooie zaterdagochtend was het Die Haghe die mocht aantreden voor de eerste wedstrijd van de nieuwe competitiefase. Met de vader van Shane als scheidsrechter en eindelijk weer publiek langs de lijn werd er afgetrapt.

Dat het weer even wennen was om een wedstrijd te spelen was wel te merken. Alles waar we in december mee aan de slag zijn geweest moest weer even terugkomen. We waren de hele wedstrijd beter dan Die Haghe maar hadden best moeite om dit te belonen met doelpunten. Gelukkig kwamen die er wel. Onder andere Shane, Marijn en Dexter wisten met succes het doel van Die Haghe onder vuur te nemen. Uiteindelijk werd er met een 4-0 voorsprong afgefloten.

Al met al was het heerlijk om weer te voetballen. Nog een paar trainingen en wedstrijden en we kunnen weer verder gaan waar we gebleven waren: goed leren voetballen!

Excelsior Maassluis JO11-2 – FC ’s Gravenzande JO10  (4-3)

Na maanden lang geen wedstrijd gespeeld te hebben was het zaterdagochtend eindelijk zo ver voor de mannen van JO11-2. Het was vrijdagochtend nog even schrikken.. want de geplande competitiewedstrijd werd afgelast wegens te veel corona gevallen bij de tegenstander. Gelukkig waren trainer Kaylan en Taoufik (vader Nour) er snel bij en hadden ze die zelfde middag nog een interessante tegenstander gevonden, namelijk de leeftijdsgenoten van FC ‘s-Gravenzande.
Om stipt 08:45 uur, blies scheidsrechter Yavuz (vader Yasin) op zijn fluitje, waardoor de wedstrijd van start ging. De mannen van Excelsior kwamen goed uit de startblokken en gingen direct vol in de aanval. Na een paar goeie aanvallen was het dan ook Excelsior die het eerste schot van de wedstrijd op hun naam kreeg, notabene linksachter Mikail die helemaal mee naar voren was gekomen kon de trekker overhalen, maar helaas zag hij zijn schot geblokt worden en leverde dat Excelsior slechts een corner op. Excelsior kwam steeds vaker in de buurt van het doel van FC ‘s-Gravenzande. Na weer een goede aanval kwam de bal van Lucas bij de net ingevallen Menduh terecht, Menduh keek goed op en zag dat Julian voor de goal helemaal vrij stond en bediende Julian vervolgens met een mooie pass over de grond, Julian bedacht zich geen moment en schoot de bal in één keer richting het doel, maar helaas zag hij zijn poging net naast het doel verschijnen.. nog steeds 0-0. Na een kleine 10 minuten was het dan eindelijk raak voor de tricolores, na een goede lage voorzet van Lucas kwam de bal in de kluts terecht voor de voeten van onze spits Menduh en die weet als geen ander hoe hij de bal tegen de touwen moet schieten, en dat liet die ook deze keer weer zien 1-0. Ook na de 1-0 bleef Excelsior goed voetballen en creëerde ze nog een aantal kansen, maar helaas bleven die onbenut. De verdediging stond als een huis. Aanvoeder Gio en keeper Yasin hadden alles onder controle. Vlak voordat de scheidsrechter wou fluiten voor het einde van het 1e kwart was daar opeens FC ‘s-Gravenzande. Met een mooie steekpass stond de spits opeens oog in oog met onze keeper Yasin, de spits bleef erg koel voor de goal en ronde het heel fraai af. Yasin was kansloos 1-1. Dat was dan ook de stand toen we begonnen aan het 2de kwart.
Na een goede peptalk van trainer Sam en trainer Kaylan begonnen we aan het 2de kwart. Je zag dat de gelijkmaker toch een kleine tegenslag was voor onze mannen in het Rood-Wit-Blauw. Er werden minder kansen gecreëerd en ook FC ‘s-Gravenzande kwam soms gevaarlijk dichtbij het goal van onze Yasin. Toch bleef Excelsior het proberen, rechtsachter Nour dribbelde vanuit achteruit goed het middenveld in en kwam steeds dichterbij het doel van FC ‘s-Gravenzande, na een goede passeerbeweging besloot Nour de bal van grote afstand op goal te schieten, helaas was het schot niet hard genoeg en kon de keeper de bal net op tijd tegenhouden. 1-1 was dan ook de stand waarmee we de rust in gingen.
Na een lekker bekertje Limonade in de rust was Excelsior helemaal klaar voor het begin van het 3de kwart. Na een fantastische aanval die achterin begon bij keeper Yasin, die de bal in speelde naar Linksachter Nour, Nour zag geen oplossing voorruit dus besloot de bal terug te spelen naar aanvoerder Gio, die als zo vaak in het hart van onze verdediging speelde, Gio verplaatst de bal goed naar de vrij gespeelde Jelle die besloot aan de wandel te gaan, waardoor mid-mid Joey helemaal vrij kwam in het midden van het veld. Joey bereikte met een prachtige steekpass Lucas, Lucas die wederom met een goeie lage voorzet de bal bij de spits Menduh kreeg, Menduh nam de bal één keer aan en schoot de bal vervolgens knap in de verre hoek 2-1. Excelsior besloot om gelijk door te pakken en nog geen 5 minuten later was het, na goed druk zetten van onze aanvallers, Joey die de bal achter de keeper van FC ‘S-Gravenzande schoot 3-1. Vlak voor het einde van de 3de kwart beloonde Excelsior het goede spel met wederom een doelpunt van onze mid-mid Joey, die daarmee net als Menduh zijn 2de van de ochtend maakte 4-1. Dat was overigens ook de stand waarmee we de laatste pauze in gingen.
In het 4de en laatste kwart werd het toch nog even spannend.. FC ‘S-Gravenzande deed er alles aan om terug in de wedstrijd te komen en met succes, want al snel werd het beloond met een doelpunt. Een mooie vrije trap van bijna 20 meter vloog over onze keeper Yasin heen 4-2. Enkele minuten later was het weer raak voor club uit het westland 4-3. FC ‘S-Gravenzande ging er nog meer in geloven, maar Excelsior raakte niet in paniek en bleef rustig voetballen wat zelfs nog resulteerde in een grote kans. Julian werd mooi vrij gespeeld aan de linkerkant van het veld. Speelde twee tegenstander heel fraai uit en schoot vervolgens hard op het doel, helaas werd de bal net voor de lijn tegen gehouden door een verdediger van FC ‘s-Gravenzande de stand was nog steeds 4-3. Uiteindelijk vielen er geen goals meer in het verdere verloop van het 4de kwart. Excelsior JO11-2 won de eerste wedstrijd van het jaar 2022 met 4-3 tegen FC ‘s-Gravenzande. Een goed begin van het nieuwe jaar.

Westlandia JO11-3 – Excelsior Maassluis JO11-4  (4 – 4)

Zo gelukkig, we mochten weer voetballen. Vandaag de eerste wedstrijd voor JO11-4 in 2022. Yuriy en de Rijdende Reporter gingen mee zo dat er weer een verslag gemaakt kon worden. Tieme en Hayder gingen ook mee om JO11-4 te helpen.

De volgende selectie reisde af naar Naaldwijk in het mooie Westland tegen het altijd lastige Weslandia: Yuriy van Ravens (keeper), Maickelty Brunswijk, Anouar Chait, Quinn Jansen, Eloy Uyterlinden, Hayder Assad, Omar Alabdallah, Tieme Verkade, Aiden Dos santos en Ali Guduk. De leiders Michael Brunswijk en Fabian Uyterlinden hielden een intensieve serieuze Warming Up en schoten ook keeper Yuri warm.

Het tralies-verbod van de ouders was door het kabinet ingetrokken en de ouders konden weer heerlijk langs het veld naar hun helden kijken en aanmoedigen. De Rijdende Reporter moest door het net van de ballenvanger kijken, omdat de vluchtstrook van het veld te drassig was om met wielen te betreden. Enfin genoeg gezeurd, we gaan voetballen. Ook de zon kwam kijken maar wel met een frisse bries.

Westlandia begon heel fel en het zag er naar uit dat we hier tegen een aardige nederlaag aan zou gaan lopen. We kwamen dan ook snel 1 – 0 achter. Maar door de enthousiaste en positieve aanmoedigingen van leider Michael zag je ons langzaam herstellen en richt het doel van Westlandia kruipen. Een behoorlijk afstandsschot van Maickelty verdween net naast. Omar verscheen alleen voor de keeper, maar die kon Omar zijn poging tot een hoekschop verwerken. Hierna schoot Tieme na goed aanval spel iets te slap op het doel van Westlandia wat dus geen doelpunt opleverde. Yuriy verrichtte hierna twee prachtige reddingen waardoor de 1 – 0 op het scorebord bleef staan.

Tieme kreeg er nog meer zin in en brak op rechtsdoor met een prachtige schijnbeweging, echter schoot hij de bal te zacht in, waardoor de keeper de bal nog net uit zijn doel wist te tikken. Omar liet nog een poeier los (dat kan hij wel) echter zonder resultaat. De 1 – 1 hing in de lucht. Eloy schoot op goal maar weer stond de keeper in de weg. Maar daar kwam die dan Tieme brak weer eens door en schoot op doel. Die bal kreeg de keeper niet onder controle. De rebound werd door Maickelty tegen het net geschoten. 1 – 1. Maickelty schoot vlak voor het rustsignaal nog twee ballen over jammer maar we zaten in de wedstrijd. Na rust kregen de wind mee en leider Michael gaaf aan veel op doel te schieten. Anouar paste op Maickelty die gelijk verwoestend uithaalde en de keeper van Westlandia kansloos hield 1 – 2. Zo passeerde Maickelty even later op rechts 2 man en knalde de 1-3 op het scorebord. Vervolgens verdedigde Westlandia slecht uit en profiteerde Omar hiervan en tekende de 1-4 aan. De tip van leider Michael had goed gewerkt. Allen was het jammer dat we daarna dachten er al te zijn en begonnen we onze verdediging te verwaarlozen. In een mum van tijd kwam Westlandia met schoten in de kruising en de lage verre hoek terug tot 4 – 4. Hierna kregen we nog enkele goede kansen maar Quinn en Tieme schoten die ballen te zacht in.  Eloy schoot nog een bal op het aluminium. Hierna gaf Ali nog een mooi diepte pas op Omar, maar die schoot de bal ook op de deklat. En omdat het verdedigend wat minder liep kwamen de aanvallers van Westlandia nog drie keer alleen op Yuriy af. Yuri kwam echter iedere keer heel attent zijn doel uit en dook op de voeten van die aanvallers om zo de ballen te pareren. Zo eindigde de wedstrijd in een verdienstelijk gelijk spel, in een hele leuke en sportieve wedstrijd. Jullie hebben als team uitstekend jullie best gedaan en heel hard gewerkt. Hayder en Aiden worden niet in acties vernoemd maar speelden ook uitstekend.

De Rijdende Reporter

Excelsior Maassluis JO10-1 Zwaluwen JO10-1 (12-6)

Vandaag speelden we thuis tegen Zwaluwen, waar we vorig jaar nog met 13-3 van wonnen, maar kan ook 15- 3 zijn hoor, want ik tel er bij ons altijd 2 bij op. En wat ontzettend fijn was, dat we onze fanatieke aanhang er weer bij hadden. De ouders mochten eindelijk weer lekker langs de lijn staan.

Na een goeie warming-up op echt gras, en het welbekende praatje begonnen we op zich goed aan de wedstrijd. Wat ook al snel de 0-1 en 0-2 opleverde. Maar door even wat onoplettendheid, of slordigheden werd het al snel  2-1 en 2 – 2. We kwamen een gegeven moment zelfs met 4 – 5 achter. Maar we herpakten ons snel, wat  resulteerde in de 5 – 5. In deze fase gingen we echte beter voetballen, waar dan ook mooie doelpunten uit werden gescoord. Er werd druk gezet op de juiste momenten. Er werd goed vanaf de keeper opgebouwd. De ene aanval en doelpunt was nog mooier dan de ander. Zwaluwen wist nog 2x te scoren.

Ik wil Tony bedanken voor het bijhouden van de tijd en scores, Raymond die zorgde voor de limonade. En natuurlijk alle andere ouders. De jongens hebben wederom laten zien. Dat zij een team zijn, elkaar helpen. Ïk heb weer genoten van elke minuut. Grote Klasse jongens.

Ik ben trots op jullie. En wat ooit de verslaggever zijn toen Oranje in 1988 het EK won. “Het is een goed stel.” Dat geldt ook voor jullie.

Ik wil daarbij ook Dien bedanken voor het mee spelen bij ons. Je hebt als een kanjer staan keepen.