JO11-4 tegen Westlandia
Gepubliceerd Op: 25 april 2022

Wedstrijdverslagen 25 april 2022

25 april 2022

De wat oudere leden van onze vereniging keken vroeger vol verwachting uit naar dinsdag. Op dinsdag verscheen namelijk Het Weeknieuws, het wekelijkse clubblad dat bij ieder lid op de deurmat viel. In het Weeknieuws stonden o.a. de wedstrijdverslagen van vrijwel alle senioren- en jeugdwedstrijden van die week. Die traditie is weer helemaal terug. Kom dus iedere week naar de website en geniet van alle wedstrijdverslagen!

Wedstrijdverslag Excelsior Maassluis 2 – GDA 2 dd 9-4-2022. Uitslag: 3-4.

Met 1 gestopte speler, 1 blessuregeval, 3 half fitte mensen en 5 afwezigen moesten we het zien te rooien tegen de nummer laatst. Rick, Nino en Jeffrey uit het 3e moesten dus soelaas bieden.

Ik begrijp best dat we soms andere prioriteiten hebben, maar zo massaal de boel de boel laten vind ik niet kunnen. Mede door een aantal hardnekkige blessures zijn we dit jaar namelijk nog niet 1 keer voltallig geweest, dus het irriteert me hevig dat we zo vreselijk makkelijk afzeggen en niet eerst met elkaar in overleg gaan. Aangezien het waarschijnlijk toch onzin is wat ik zeg, heb ik geen zin in discussies en laat het hierbij.

In de auto op weg naar de inhaalwedstrijd gisteren (14-4-2022 redactie) tegen Kethel 2 memoreerden Fred en ondergetekende de blamage van afgelopen week tegen GDA 2. In de 1e helft kregen we net als tegen VELO 4 doelpunten om onze oren. Met dien verstande dat VELO de absoluut beste is en dus de nr. 1 in onze poule en GDA de nummer laatst. VELO deed er nog 38 minuten over, maar GDA slechts 11!!! Het heeft geen zin om alles wat mis ging tot in de finesses te beschrijven, maar dat het in die 11 minuten een complete chaos was lijkt me helder. Daarvoor en daarna waren we zeker niet de mindere en waren met enkele individuele acties wel degelijk gevaarlijk met kansen voor Jasper en Koen, maar waarschijnlijk niet voor de laatste keer werd het gebrek aan scorend vermogen ons fataal. In de 2e helft werden de schouders er ouderwets onder gezet en begon een “Verstappen-achtige” inhaalrace;

In de 52e minuut was het Koen die een assist van Jeffrey vakkundig tot doelpunt promoveerde, in de 68e minuut scoorde Robert uit een penalty na een kolderieke buiteling in de 16 van Martijn en in de 78e minuut was het Jeffrey die een assist van Koen schitterend afrondde. De verdiende 4-4 hing in de lucht, maar zoals zo vaak zit het dan ook net niet mee; paal en lat, gesmoorde afstandsschoten en afvallende ballen die net niet goed terecht komen.  Al met al een niet helemaal terechte nederlaag die we wel aan ons zelf te wijten hebben.

Opstelling:

Doel: Nino van Leeuwen

Achterin: M. Scholten (A. v.d. Velde), R. Kraijo, E. Verboom, C. Grootscholten (60e R. Andreae)

Midden J. Wupkes, R. van Mierlo, J. Koogje

Voorin: T. Fortuin (75e Chaquir isenia), K. v.d. Pol, Chris. Isenia (60e M. Reemers)

Wedstrijdverslag Kethel Spaland 2 – Excelsior Maassluis 2, dd 14-4-2022. Uitslag: 0-2.

Deze wedstrijd stond aanvankelijk gepland op zaterdag 2 april, maar door een bijna fataal ongeval van 1 van de Kethel spelers die geruime tijd in coma lag werd er op hun verzoek pas 14 april gespeeld.

Halverwege de week bleek 17 man zich aangemeld te hebben voor deze wedstrijd. Op het moment dat ik daar gewag van maakte, kwam de 1e afmelding alweer binnen. De 2e afmelding volgde in een tijdsbestek van nog geen kwartier. Daarbij gerekend de mannen die door diverse omstandigheden niet op de afgesproken tijd aanwezig konden zijn, betekende dat, dat we met 13 man aan de warming-up begonnen. Daar inmiddels 2 ploegen zich uit de competitie hebben teruggetrokken plus met inachtneming van enkele nieuwe KNVB-regels kan direct degraderen dus niet meer. Toch wilden we graag de resterende wedstrijden met goed voetbal en een veelvoud aan punten afsluiten. Kethel zou dus de eerste gaan worden die moest gaan ondervinden wat onze hernieuwde ambitie precies inhield. Om de gatenkaas achterin te dichten gingen we in de 5-3-2 formatie van start en niet In de door een aantal geprefereerde 4-3-3 opstelling. Waar namelijk onze achterhoede tot voor kort prima functioneerde, is het dit seizoen een puinhoop. In 12 wedstrijden scoorden we slechts 25 x en kregen er maar liefst 36 tegen, dus geen discussie; 5-3-2.

In de 1e helft gebeurde er niet veel. Aan beide zijden enkele kansjes maar geen zenuwachtige toestanden. Temeer daar de mannen achterin redelijk eenvoudig overeind bleven met een uitblinkende Nino in het doel. Dat er toch wel wat mis is komt mede door een aantal heren dat in een vormcrisis verkeert. De precisie ontbreekt bij enkelen (met de vrije trap van Remco als dieptepunt of zoals u wilt, hoogtepunt) waardoor het irritatieniveau bij tijd en wijle onevenredig hoog is.

In de rust bleek dat we zuinig op Jasper moesten zijn dus kon Martijn zijn vertrouwde plek als laatste man innemen. Ook ging de niet fitte Thomas douchen en werd Niels klaargestoomd om in te vallen. Gezien zijn geringe aantal speelminuten de laatste tijd waren wij extra gebrand op een bevlieging van hem. Na 30 seconden al in de 2e helft stond hij precies op de goede plek bij een lage voorzet vanaf rechts van Fabian en tikte simpel doch beheerst binnen. Wat een binnenkomer! Ons vertrouwen in hem beschaamde hij dus niet. Meteen hierna voerde Kethel de druk op, maar zoals eerder gememoreerd stond de verdediging als een huis. Het grootste deel van de 2e helft was Kethel de ploeg die qua dreiging de meeste aanspraak op de overwinning mocht maken, maar ze verzuimden tot grote kansen te komen. En als dat al zo was stond daar de niet te passeren Nino. Tot de 78e minuut was het een soort pompen of verzuipen, maar versnelde Niels maar weer eens op links en gaf een puntgave voorzet die Fabian snoeihard binnenkopte; 0-2. De koppies bij Kethel gingen hangen en betrekkelijk eenvoudig speelden we de wedstrijd uit. Geen erg hoogstaande wedstrijd, maar een fijne en sportieve tegenstander om tegen te spelen.

Wij wensen het voornoemde slachtoffer van het verkeersongeluk waar mogelijk een goed herstel en hopen dat hij het voetbal tzt weer op kan pakken.

Opstelling:

Achterin: M. Scholten, R. Kraijo, J. Koogje (46e M. Reemers), R. van Mierlo,  C. Grootscholten

Midden, F. Vermeer, J. van Gastel, T. Fortuin (46e N. Koogje),

Voorin: K. v.d. Pol, (79e M. Stigter), Chris Isenia (67e Chaquir Isenia)

Excelsior M Paastoernooi 2022

De volgende kids spelen het toernooi in de ochtend, staan in het schema als JO11B en moeten
om 09.15 uur aanwezig zijn: Yuriy, Guus, Tieme, Loanian, Dani, Dexter, Elin, Joshua en
Reav.

En dat waren ze. Het zou niet makkelijk worden als 2 e klasser want de tegenstanders waren
allemaal eerste klasser. Maar daar leren we veel meer van. Het was ook weer even wennen
want na lang op kunstgras gespeeld te hebben speelden we nu op veld 2 het hobbelige
grasveld. Maar wel lekker ouderwets op gras. En gelukkig na een hele lange tijd weer eens
een thuis toernooi, wat natuurlijk een tijd door de corona niet mogelijk was.
Eerste wedstrijd: Excelsior M JO11B – Semper Altius JO11-1 uit Rijswijk. 1- 2
Deze eerste wedstrijd nam Lars als scheidsrechter waar. De tegenstander bleek sterker en we
stonden onder druk. Yuriy wist met een paar mooie reddingen nog de 0 te houden, ook mede
dankzij het verdedigende werk van Elin en Reav. Uit een corner kwam Semper Altius
verdient op 0-1.

Dani pingelde er lustig op los (wat hij heel goed kan, maar soms net iets te lang doorvoert)
maar er was geen aankomen door bij de stugge verdedigers. Dani is een meesterpingelaar
maar moet soms iets eerder schieten. Een mooie opgezette aanval tussen Elin, Dexter en
Loanian kon Loanian mooi afsluiten met een mooie schuiver in de verre hoek 1-1. Een
terugspeelbal op Yuriy werd door Yuriy niet goed verwerkt, ook een beetje door het
hobbelige veld, maar dan weet je als de keeper een foutje maakt dan zit tie, dus 1-2.
Excelsior M JO11B- s.v. Leidschenveen JO11-2 uit Den Haag 5 – 2
De tweede wedstrijd werden de spelregels in de gaten gehouden door Floris. Na het aftasten
dook Joshua voor het doel op en zorgde voor de 1-0. Joshua stond een keer in de spits en dat
ging buitengewoon. De tegenstander wist al gauw op 1-1 te komen. Een knal van Dexter
eindigde op de lat en ging loodrecht naar beneden maar niet aan de goeie kant van de lijn.
Hierna brak Dexter links door en paste op Loanian, die ons niet teleur stelde en de stand op
2-1 bracht. Loanian brak nog een keer door op links maar strandde op de keeper. Reav gaf een
pass op Joshua (onze gelegenheidspits) die de bal doorpaste op Loanian. Loanian naam de bal
direct op zijn pantoffel, de bal spatte echter uiteen op de lat. Maar Joshua reageerde alert en
zorgde voor de 3-1. Hierna brak Dani op links door en stelde Dexter in staat de 4-1 tegen de
touwen te schieten.
Een hard afstandsschot van de tegenstander werd door Yuriy prachtig tot corner verwerkt. De
bal uit de corner kon hij klem pakken en uit zijn doel houden. Even later door slecht
verdedigen werd de stand 4-2. Maar door mooi samenspel tussen Dexter en Loanian liet
Loanian de eer aan Dexter die de eindstand op 5-2 bepaalde.
Excelsior M JO11B – ASWH JO11-1 0-2
ASWH betekend Altijd Sterker Wordend Hendrik-Ido-Ambacht. Deze mannen hadden alles
nog gewonnen. We kregen de bal niet weg en stonden zwaar onder druk Maar paal en lat
stonden ons bij. Toch kregen we na een prachtige voorzet van Reav even lucht maar die
aanval daaruit eindigde in een scrimitz, die uiteindelijk niets opleverde voor ons. Een hard
schot kon Yuriy nog pareren, maar de rebound betekende 0-1. Direct volgde er een vrije trap
op korte afstand 0-2 en was ons verzet gebroken. Loanian loste nog een schot op het doel van
de tegenstander en de bal werd door een verdediger kreeg die bal op zijn arm en helaas klonk
toen gelijk het eindsignaal. In een sterk toernooi hebben jullie je kranig verweerd en goed
gevoetbald en uitstekend jullie best gedaan in stralend weer.
Er was ook nog een onderdeel latje schieten met als winnaar: s.v. Leidschenveen

De Rijdende Reporter

Excelsior M JO11-3 – Maasdijk JO11-1 6 – 2

Vandaag moesten we wederom tegen een buurgemeente en deze keer was dat Maasdijk. Als
je op het sportpark komt om te verzamelen is het altijd weer een verassing welke spelers er
deze keer bij zijn. Vandaag waren dat:
Loanian Molina, Joahua Schmeltz, Guus Stigter, Hayder Assad, Yuriy van Ravens, Dane van
Vliet, Ryan Jubitana, Julian van ’t Hoff. We begonnen zonder wissel. Gelukkig kwam even
later Samále Boxhoorn aanlopen om te kijken en bood gelijk aan om met te doen, zodat we
toch van een wissel konden genieten. Positief Samále en bedankt. Leider Floris zit in America
dus leider Lars moest de boel alleen opstarten. Later kreeg hij nog hulp van Justin van
Rijswijk. Scheidsrechter was Max Edelaar van O19. Heel verslag al en we moeten nog
beginnen, dus gaat De Rijdende Reporter aan de slag.
We begonnen met een voorzet van Loanian maar onze aanvallers konden geen voet tegen de
bal krijgen. Een gevaarlijk aanval van Maasdijk werd prachtig gepareerd door Yuriy, waarna
Guus de bal vakkundig kon wegwerken. Prachtige schoten van Dane en Ryan konden
ternauwernood door de tegenpartij uit het doel gehouden worden.
We waren meer in de aanval maar de verdediging en keeper van Maasdijk konden met kunst
en vliegwerk de bal uit het doel houden. Vooral de keeper stond uitstekend zijn doel te
verdedigen. Het 2 e bedrijf maakte Julian plaats voor Samále. Samále kwam direct aan de bal
en rukte op naar voren en paste op Loanian, maar die zag zijn schot gekeerd. Daarna was het
de buurt aan Maasdijk en een aanvaller ging alleen op Yuriy af maar die kon het schot naar de
zijkant stompen. Hayder die een uitstekende wedstrijd speelde op de linkerflank, paste op
Julian. Julian legde de pal rustig panklaar en haalde uit. Zijn schot belande echter op de paal.
Een mooie opgezette aanval tussen Dane en Ryan kwam bij Julian terecht die de bal net naast
schoot. Toen rukte Loanian op links op en stak de hele linkerflank over en hij kon dat ook nog
positief afronden, wat ons op een verdiende 1-0 voorsprong bracht. Zo de ban was gebroken.
Vlak daarop trok Maasdijk ten aanval maar de lat redde ons. Toen brak de rust aan om op
adem te komen. We begonnen na het siroopje weer driftig met aanvallen. Een mooie aanval
tussen Hayder en Loanian eindigde met een mooie steekpas bij Samále, maar die zag zijn
schot aan de verkeerde kant van de paal voorbijgaan. Maar even later zorgde diezelfde Samále
met een afstandsschot voor de 2-0. Hayder paste een bal mooi diep op Julian die gelijk
doorsprinte met de bal aan de voet richting het doel van de vijand. En met een strakke zuivere
schuiver de bal in de rechterhoek buiten het bereik van de keeper plaatste 3-0. Een mooi pas
van Hayder kwam bij Loanian terecht. Deze kapte een verdediger mooi uit en haalde uit. De
bal kwam echter op de paal. Deze mooie actie had meer verdient. Hierna trakteerde Yuriy ons
nog op een mooie redding. Echter even later door slecht uitverdedigen van onze toch meestal
betrouwbare verdediging kwam Maasdijk op 3-1. Samále bracht ons met een poeier op 4-1.
Op het middenveld liep Julian als een echte spelverdeler en paste op Guus. Guus dacht niet na
en beloonde zichzelf voor zijn uitstekende spel door de 5-1 op het scorebord te zetten.
Loanian poeierde nog een bal op het aluminium. Julian paste een bal op links naar Loanian
maar die kwam zijn verdediger niet voorbij en paste terug op Julian. Julian koos toen Samále
uit en die stelde ons niet teleur en legde bal in het netje 6-1. Maasdijk wist de einstand nog op
6-2 te brengen. Vlak voor tijd kreeg Maasdijk van de goed leidende scheidsrechter nog een
vrij trap. Deze vrij trap tikte Yuriy tegen de lat en leverde verder geen gevaar meer voor ons
op. Prima wedstrijd en hard gewerkt en alle gastspelers bedankt.