Gepubliceerd Op: 28 september 2022

Wedstrijdverslagen 24 september 2022

28 september 2022

Net als vorig jaar verwachten we ook in het seizoen 2022-2023 weer iedere week een (kort) wedstrijdverslag van de teams van Excelsior Maassluis

Excelsior M – Victoria 2 (3-1)

Excelsior Maassluis 2 – Victoria ‘04 2 is eigenlijk een wedstrijd waar niet zo heel veel over te schrijven valt. Het werd namelijk een reguliere en logische overwinning waar niets op af te dingen dan wel op of aan te merken valt. Op een paar schoonheidsfoutjes na, speelden we een prima 1e en een uitstekende  2e helft. Mede door de puike midweekse oefenwedstrijd tegen Botlek 2 is het systeem nu aardig ingesleten.

Al in de eerste minuten kregen we een aantal kansjes waaronder een vrije trap van Stephan die katachtig uit het doel werd geranseld door de keeper. Kort daarop brak de onvermoeibare kilometervreter Chaco door de defensie van Victoria en werd onreglementair onderuit geschoffeld in de 16. Na een driedubbele flikflak, een dubbele axel en een enkelvoudige rittberger in één  kwam hij ongelukkig op zijn pols terecht, maar kon godzijdank doorspelen. Zelfs de bank van Victoria had zich onderwijl  al neergelegd bij een penalty, maar tot ieders verbazing wuifde de scheids “doorspelen”. Het accepteren van een verkeerde beslissing van de scheidsrechter is een les voor en een verrijking van het leven. Amper 7 minuten later was het toch even schrikken toen Victoria uit een corner en uit het niets op 0-1 kwam. Hun blijdschap bleek van korte duur toen Stephan twee minuten later een afgemeten voorzet gaf op Tomek die in de 20e minuut via de handen van de keeper knap de 1-1 liet aantekenen. Het hoogtepunt van de wedstrijd voltrok zich in de 34e minuut, een sublieme voorzet van Tomek werd door Niels in één keer op de slof genomen en volleerde de bal (ook weer via de handen van de keeper, ja toch Niels?) in het doel. Het duurde even voor we begrepen wat er gebeurd was. Inmiddels beseffen we dat het een doelpunt is waar nog lang en veel over gesproken zal gaan worden. Tot aan de rust konden we het harde maar niet unfaire spel van Victoria vrij makkelijk ontregelen.

Het overwicht in de tweede helft was significant en het daaruit voortvloeiend aantal (gemiste) kansen was evenredig aanzienlijk. Het bleef dus een soort spannend tot de 70e minuut toen Robert na een subtiele kaats van Chaco, op eigen helft aan een solo begon. Tot onze niet geringe en zeker ook tot zijn eigen verbazing werd hem geen strobreed in de weg gelegd en kon zodoende het strafschopgebied van Victoria binnen dribbelen en aanleggen voor de 3-1 (ook weer via de handen van de keeper). De wedstrijd bleek beslist. Hierna konden we dan ook volop verder wisselen en hielden we onder leiding van Nino, de boel beheerst verschoond van tegendoelpunten. Moe maar voldaan konden we ons vol overgave laven aan de tafel van Bacchus. In mijn nopjes, in mijn schik en in mijn sas, met 3 punten in de tas, bracht mijn particulier chauffeur mij, wellicht een tikje beneveld, veilig thuis. Mijn vrouw heeft mij om 23.31 uur op de bank wakker gemaakt en me vervolgens naar bed gestuurd om daar weer verder te gaan slapen.

Aanstaande zaterdag spelen we al om 10.30 uur uit tegen MSV 2, het team van Leen Muis. Aangezien ons 1e om 14.30 uur bij Noordwijk speelt verwacht ik veel supporters om ons aan te moedigen. De spelersbus vertrekt om 09.00 uur van Sportpark Dijkpolder en de supportersbus om 10.00 uur. Het dispuut neemt hier de kosten van voor zijn rekening aangezien Niels de teampot onlangs nog rijkelijk voorzien heeft van de nodige pecunia en zoals jullie ongetwijfeld weten; pecunia non olet.

Opstelling.

Doel:

van Leeuwen

Achterhoede:

Chris Isenia (J. Koogje), E. Verboon, R. van Mierlo, M. Scholten, N. Koogje (73e C. Grootscholten)

Middenveld:

Kruithof, J. van Gastel, R. de Jong (68e B. Steenbergen)

Voorhoede:

Fortuin (61e K. v.d. Pol), Chaquir Isenia

Meeuwenplaat JO12-1JM – Excelsior M JO12-2   (1 – 6)

De naam Meeuwenplaat verwijst naar de Rotterdamse wijk Meeuwenplaat, waar de club is opgericht en nog altijd zijn thuiswedstrijden speelt. Meeuwenplaat is onderdeel van plaats en stadsdeel Hoogvliet. Op 1 juni 1961 kwamen er 5 heren bij elkaar in het huis van Rinus Schot in de Grondelstraat. Na kort overleg werd besloten, dat zij zich gezamenlijk zouden melden in het bondsbureau van de KNVB. Te Rotterdam bij de almachtige secretaris de heer Jaap Keur.

Vandaag stond de wedstrijd in het teken van de laatste wedstrijd van Oztap Yurchyshyn. Oztap gaat namelijk 1 oktober weer met zijn moeder terug naar Oekraïne. Wij vinden dat heel jammer maar daar staat tegenover dat het voor Oztap geweldig is, zodat hij daar weer met zijn vader, overige familie en vrienden herenigd wordt. Oztap is een hele rustige en lieve jongen die steeds beter ging voetballen. Afgelopen zaterdag tegen Rozenburg blonk hij uit en was niet te passeren. Wij hopen dat Oztap in Oekraïne zijn leven weer kan opbouwen en in vrede kan leven. Wij zijn er trots op dat we Oztap, ondanks de verkeerde rede waardoor, hebben leren kennen. We zullen hem missen. Wij hopen dat Excelsior M en Nederland hem een fijne tijd hebben kunnen bezorgen. Oztap gaat met foto’s, verslagen en Excelsiortenue (tof van Excelsior M) naar Oekraïne terug. Veel succes en sterkte Oztap. We zien je wel weer als het Nederlandse elftal tegen het nationale elftal speelt van Oekraïne met jou in de verdediging.

Op naar de wedstrijd. We gingen in dezelfde opstelling zoals we koploper Rozenburg met succes hadden bestreden: Yuriy, Dexter, Joshua, Loanian, Ostap, Ouint, Haydar, Samále en Tieme. We wilde Oztap de aanvoerdersband geven voor zijn laatste wedstrijd, maar dat wilde hij niet, dus bleef de band om de arm van onze captain Quint. Guus was nog niet fit, maar kon wel Yuriy warm schieten. We begonnen heel slap aan de wedstrijd het leek wel of we er te makkelijk over dachten omdat Meeuwenplaat flink van Rozenburg had verloren. Maar vanmiddag bleek dat dit niet zo werkte Meeuwenplaat, liet steeds diep een speler vlak bij Yuri staan en daarom werd hij vergeten om te dekken en hij kon nog aardig voetballen ook. We speelden op gras en het was nat, dus hoge ballen waren gevaarlijk voor een keeper. De aanvallers van Meeuwenplaat hadden dat goed in de gaten en schoten drie hoge ballen op Yuriy. Maar Yuriy plukte ze klem uit de lucht. De training van keeperstrainer Raymond Scheepens van afgelopen maandag wierpen zijn vruchten af. Daar had hij op gehamerd. Loanian kwam in balbezit en paste op Dexter die Samále in balbezit bracht. Samále haalde gelijk uit maar zijn schot werd door de uitstekende keepende keeper (bleek gedurende de wedstrijd) van Meeuwenplaat tikte de bal tot corner. Uit die corner schoot Samále op de paal. In het 2e bedrijf verscheen Haydar op het strijdtoneel. En dat was een gouden greep want Haydar ontrafelde diverse gevaarlijke aanvallen van Meeuwenplaat en hield de steeds vrijstaande diepe spits van Meeuwenplaat in de gaten en dat was brood nodig. En kon hij zijn afgepakte ballen op Tieme passen. We herstelde ons iets en begonnen iets scherper maar diverse doelpogingen van ons waren echter een prooi voor de keeper van Meeuwenplaat. Op een knal nipt onder de lat was Yuriy kansloos en werd het 1-1. Een afstandsschot van Dexter kwam op het aluminium en toen had de keeper van Meeuwenplaat geluk want de rebound belande in zijn handen. Een lob van Loanian kon nipt gekeerd worden door de keeper. Yuriy voorkwam met een mooie redding de 2-1. Een prachtige knal van Oztap werd door de keeper tot een corner verwerkt, dit tot grote teleurstelling van ons. Het was namelijk heel gaaf geweest als Oztap nog gescoord zou hebben in zijn laatste wedstrijd. Toen brak gelukkig voor ons de rust aan en kon leider Ron Staal de boel even op scherp zetten. En dat bleek te hebben gewerkt want Joshua schoot de eerste minuut van de 2e helft (3e part) gelijk op doel en wist de rebound in het netje te leggen 1-2. Zo dat was je visitekaartje afgeven. Het was gelukkig ook droog geworden. Uit een corner kwam de bal bij Quint, zijn moeder Bianca riep “schieten Quint”, en Quint luisterde naar zijn moeder en poeierde de 1-3 erin. Even later werd Dexter in een actie van achteren neergehaald en de uitstekende en sportief leidende scheidsrechter gaf een terechte vrije trap. Samále offerde zich voor deze vrijetrap op en pegelde de bal snoeihard op de lat en via de rug van de keeper viel de bal toch in het netje 1-4. En terecht want deze pegel verdiende gewoon een doelpunt te zijn. Een hooggeplaatste bal van Oztap eindigde op de paal, helaas, maar het mocht niet gebeuren. Quint veroverde de bal en legde deze voor zijn rechter en haalde uit en omdat de keeper net iets te ver voor zijn doel stond vloog de bal van Quint hoog in het net 1-5. Zo we hadden de wedstrijd onder controle. Via Samále kwam de bal bij Quint en die stelde Loanian in staat om ook nog een doelpuntje mee te pakken. En dat betekende een 1-6 overwinning waar het in het begin niet naar uitzag. Maar we herstelde ons goed. Oztap speelde vorige week al een hele goede wedstrijd en vloog als een stofzuiger over het veld om alle tegenaanvallen onschadelijk te maken. Zijn inzet was formidabel. Vervolgens gingen we snel naar ons clubhuis om samen met JO12-1 afscheid te nemen van Oztap die bedolven werd onder cadeaus, te weten Excelsior M kleding, Feyenoord kleding, een bal met onze namen, foto’s en verslagen, een kaart met namen van de spelers/sters ed.. We hebben Oztap in ons hart gesloten zoals Ron mooi verwoorde en we zullen hem gaan missen.

De Rijdende Reporter

Excelsior -M Jo11-3 – Victoria ’04 jo11-1 (2-2)

Vandaag stond de ongeslagen tegenstander uit de poule op het programma. De boys hadden dus weer een missie te volbrengen. Nadat veldmeister Bart de pionnen had uitgezet en de warming up voltooid was kon de wedstrijd beginnen. We begonnen sterk en dat werd al snel bekroond met een 1-0 door een goede voorzet van  Lorenzo op Jaden die de bal in kon schieten! Met Bas achterin had de tegenstander het lastig, hij wist de ballen goed weg te houden voor Dien. Ook Rayan met een goede Block kon Victoria niet in de buurt van Dien krijgen. Tot er een vrije trap werd gegeven en onze Dien

deze heerlijk tegen kon houden! En dit zette zich door in het tweede kwartier. Lorenzo met een mooie bal richting de keeper en ook Jelle met een mooie hoekschop helaas in de handen van de keeper. Door een fout bij de verdediging van Victoria kwam er al snel weer een kans en een beetje lucky werd deze door de benen van de keeper het doel in 2-0! Dien met nog 2 goede acties!! Het 3e kwartier weer genoeg kansen van onze kant. Waaronder Jaden die helaas net te zacht is, Rayan in de handen van de keeper. Mooi samenspel tussen Jack en Jelle voor de voeten van Jaden, helaas net naast! Dan krijgt Victoria een

hoekschop en weet deze binnen te schieten 1-2. Vervolgens gebeurd er veel. Jelle neemt een vrije trap bijna in de kruising. En dan een handsbal in het strafschop gebied…penalty voor ons aan Jelle de zware taak, langs de lijn was duidelijk te zien dat hij binnen was. Helaas was de VAR nog niet aanwezig en ook de doellijn technologie nog niet optimaal dus werd deze niet toegekend! Door de tumult die ontstond zag Victoria kans de versnelling in te zetten en maakt de 2-2. Het laatste kwartier nog veel kansen, door goede samenwerkingen helaas mochten deze schoten het doel niet in! Maar

we hebben er wel voor gezorgd dat Victoria er niet weer met een winst vandoor ging! En ondanks het niet toegekende doelpunt konden we met een gelijkspel het veld af! 2-2!