Gepubliceerd Op: 22 november 2021

Wedstrijdverslagen 20 november

22 november 2021

De wat oudere leden van onze vereniging keken vroeger vol verwachting uit naar dinsdag. Op dinsdag verscheen namelijk Het Weeknieuws, het wekelijkse clubblad dat bij ieder lid op de deurmat viel. In het Weeknieuws stonden o.a. de wedstrijdverslagen van vrijwel alle senioren- en jeugdwedstrijden van die week. Vanaf vandaag gaan we die traditie herstellen. Kom dus iedere week naar de website en geniet van alle wedstrijdverslagen!

FC Dordrecht O21 – Excelsior – M (2-3)

Vandaag stond er wederom een belangrijk potje op de voetbal kalender, de nummers 2 en 3 van de ranglijst streden om in de race te blijven voor promotie naar divisie 3. Deze, wat we achteraf mogen concluderen, legendarische pot voetbal is er eentje die voor de Maassluisse talenten van de 021 de geschiedenis boeken in zal gaan als één van de mooiste en intenste tot nu toe. Wat zich afspeelde aan het gedateerde sportpark van fc Dordrecht werd een waar spektakel stuk en

als er dit weekend één wedstrijd was waar publiek zich ontnomen voelde van al wat onze voetbalsport zo mooi maakt, dan zullen de weinige aanwezige die het geluk wel hebben ervaren dit met eigen ogen te mogen aanschouwen, het roerend en unaniem met elkaar eens zijn, dit was een heerlijk voetbal gevecht met alles erop en eraan.

Op naar de wedstrijd, fc Dordrecht werd de 4e BVO tegenstander en tevens slachtoffer van de ongekende dadendrang van de Tricolores. Zoals gemeld stond er echt iets om voor de spelen want de winnaar van vandaag zou zeer goede vooruitzichten behouden op promotie naar een divisie hoger. Met een nagenoeg fitte selectie, alleen Jorn moest met een blessure vanaf de zijkant toekijken. Juan was zijn vervanger en deed dat met zijn aanstekelijke Spaanse passie en denderde veelal op langs de linkerflank.

Maassluis begon voortvarend aan de wedstrijd want ons patent op snelle entrees

deed zich weer bijna uitbetalen. Het was in de 2e minuut dat Dean met een prima voorzet de inlopende Kaylan een vrije kans bezorgde en waar iedereen van Maassluisse kant al opsprong om elkaar in de armen te springen, lukte het de keeper om de bal met een uiterste inspanning te keren en klonk er wel gejuich maar het betrof vanuit Dordtse kant voor hun keeper. Maar de toon was meteen gezet en het vervolg van de 1e helft gaf het volgende beeld. Het tempo lag behoorlijk hoog en Excelsior Maassluis had duidelijk het initiatief en waar Dordrecht zich terugtrok op eigen helft en van daaruit loerde op het balverlies wat er uiteraard een aantal keer zou komen. Deze spelopvatting resulteerde wel in een aantal gevaarlijke uitbraken en dito kansen voor Dordrecht maar er werd in de 1e helft niet gescoord en gingen de beide ploegen doelpuntloos de rust in. Het mooiste werd allemaal bewaard voor de 2e helft want na zo’n 8 minuten was het de thuisploeg die na een goed uitgespeelde aanval, tegen de

verhouding in op een 1-0 voorsprong kwam. En vanaf dat moment onstond er een heerlijk voetbalgevecht, het tempo ging nog ietsie omhoog en Maassluis ging door waar het de 1e helft was gebleven met nog meer beleving, strijd en goed voetbal op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook, na 18 minuten was het Remo die vanaf de linkerkant een prima voorzet gaf op Sem, die goed voor zijn man kwam en de verdiende 1-1 tegen de touwen aan kopte. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd een nog hoger tempo ging beleven en wellicht belangrijk om erbij te vermelden dat de gemoederen en emoties bij bijna alle betrokkenen een steeds belangrijkere rol gingen spelen. Welke ploeg zou het beste met dit gegeven omgaan, ik kan je vast verklappen dat er voor Maassluis nog een aantal prachtige momenten aankwamen. Het begon met de wissel van Serginio op de linksbuiten plaats en Ser kreeg vooral de opdracht om veel diep te gaan. Er zouden in  korte tijd een aantal benoemingswaardige momenten volgen, de eerste was rond de 25e

minuut toen Oscar begon aan een lange dribbel en de bal afleverde aan de diepgaande Ser, die net een paar minuten in het veld stond. Ser bedacht zich geen moment en met een geplaatst schuivertje langs de keeper in het doel bezorgde hij de Tricolores een 2-1 voorsprong. De gehele Maassluisse bank veerde op, sommige van de trainerstaf met gevaar voor nog meer letsel aan het al broze lichaam, middels de uitvoering van wat leek op een soort burpie en in ene van de stoel op te veren en met gestrekte armen een subliem gelukssprongetje te demonstreren. Ook de reservespelers lieten hun emoties de vrije loop en bestormden de bejubelde doelpuntenmaker om dit euforische vreugdemoment samen met alle spelers te vieren.

Wat weer voor de nodige irritatie zorgde bij onze tegenstrevers en die de bekende truc van buitenspel uit de kast probeerde te halen. Wat volgde was een hoop consternatie want ook de grensrechter dacht buitenspel te hebben geconstateerd maar de prima leidende scheidsrechter liet zich niet van de wijs brengen en keurde de goal terecht goed. Wat een geweldig moment was dit voor alles en iedereen van Excelsior Maassluis 021. Vanaf dit moment werd de wedstrijd

grimmiger en vooral van de Dordtse kant ging men vooral verbaal tekeer en toen zelfs de trainer nog met onderdelen van schoenen ging lopen gooien (in figuurlijke zin en in bewoordingen) naar de scheidsrechter was de maat even vol en toonde hij een rood gekleurd kartonnetje richting de trainer van dienst.Tussen al dit verbale geweld werd er op het veld voor elke bal en elke meter gestreden. Alles werd gegeven door alle spelers, Basset en Glenn wonnen elk duel , Rens heeft niet één maar twee marathons gelopen, Dean en Sem jaagde op elke bal die in hun buurt kwam en Twan gooide er zelfs nog een Giorgio Chiellinietje uit door rond de middenlijn eerst met één hand en toen dat niet genoeg bleek dan maar met twee handen aan zijn shirt te trekken zodat de speler in kwestie niet meer vooruit kon. Mam, man, man wat was dit genieten. Maar het zou de wedstrijd van Serginio worden want toen Ser 9 minuten voor tijd de beslissende 3-1 op het scorebord zetten, na een fromelgoal en weer de hele reserve bank met spelers het veld in

rende om dit te vieren, leek de wedstrijd beslist. Dit bleek echter van korte duur en ijdele hoop want binnen 2 minuten scoorde Dordrecht de aansluitingstreffer 3-2 en zou het dus nog ouderwets billenknijpen worden. Helemaal toen de leidsman er nog een ruime 7 minuten aan blessuretijd bij voegde. Dit leidde tot gemengde gevoelens bij Excelsior Maassluis waar men dit totaal overbodig en veels te veel extra speeltijd vond, waren er ook enkele die de extra speeltijd koesterde om zo nog langer te kunnen genieten van dit boeiende schouwspel. Matchwinner Ser werd zelfs nog als extra verdediger naar achteren gehaald om als extra slot op de deur te fungeren en ook dat ging lukken, de verdiende overwinning zou niet meer in gevaar komen. En zo beleefde de talenten van de Tricolores een uitstekend voetbalweekend en verstevigde het de 2e plaats op de ranglijst.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd en geljjk een derby op het programma. De Tricolores gaan het tegen de leeftijdsgenoten van Westlandia opnemen en ook dat belooft weer een boeiende voetbal zaterdag te worden.

Excelsior Maassluis MO15-1 – Lyra MO15-1 (2-1)

Er waren vandaag helaas maar precies 11 meiden beschikbaar. Het wisselbeleid kon dus de prullenbak in. De opstelling was nu als volgt. In het doel Sterre. Marit P, Lente, Joy en Marit B in de verdediging. Op het middenveld Joëlle, Madelief en Daisy. Voorin Sanne K, Inssia en Sanne v L.
In het eerste kwartier zijn we wel sterker maar ook heel slordig. Het is dan ook Lyra die na zo’n 20 minuten in de aanval trok. Na een doorbraak kwam er een aanvaller alleen op Sterre af. Zij komt goed uit haar doel en redt de bal met haar voet. Helaas komt de bal voor de voeten van een andere aanvaller en zij twijfelt geen seconde en schiet de bal in ons doel. Een 0-1 achterstand dus. We gaan weer in de aanval en dit resulteert in hele goede kansen maar geen doelpunten. Uit een achterbal van Lyra komt de bal bij Daisy en die geeft de bal aan Sanne K  en zij scoort. Helaas bleek zij in buitenspel positie te hebben gestaan. Zodoende werd de goal afgekeurd. De ruststand was dus 0-1.
In de rust de boel weer op scherp gezet en wat aanpassingen in de opstelling. Sanne K gaat ons doel verdedigen en Sterre weer in de verdediging. Joy schuift door naar het middenveld en Daisy naar de aanvalslinie.
Vanaf de eerste minuut in de 2e helft hebben we zwaar het overwicht van de wedstrijd. We creëren kans op kans maar het wil maar niet lukken om te scoren. We schieten over, net naast of in het zijnet. Uit een corner van ons komt de bal hoog het 5 meter gebied in. Hier wordt de bal weggestompt maar het blijkt dat dit niet door de keeper gebeurd en dat betekend dus een handsbal. Een penalty voor Excelsior. Marit B gaat achter de bal staan en zij schiet de bal heel hard op doel en de bal gaat via de keepster en de paar gelukkig het doel in. 1-1
Met nog 10 minuten te spelen begint de tijd te dringen.
We gaan met man en macht op jacht naar de winst. We blijven vechten en knokken maar de doelpunten blijven helaas uit. In de allerlaatste minuut een aanval van Lyra maar die slaan wij af en via onze linkerkant die helemaal open ligt wordt een lange bal gegeven vanaf eigen helft. Gelukkig komt de bal eerder bij Madelief terecht dan bij Inssia want die had wel buitenspel gestaan. Nu dus niet en daar ging Madelief alleen op de doelman van Lyra af. Ze blijft rustig aan de bal en maakt het geweldig netjes af door de bal in de rechterhoek te schuiven. 2-1 winst want direct na de aftrap is het afgelopen. Weer drie punten die bijgeschreven kunnen worden. Later op de dag blijkt dat ze nog meer waard zijn geworden omdat èèn van de concurrenten heeft verloren. Zo staan wij nu alleen aan kop. Al met al een mooi verjaardagscadeau voor de coach.

Excelsior Maassluis JO11-1 – VFC (9-1)

Vandaag speelden we een thuiswedstrijd tegen VFC. Spannend want dit is de oude club van Shane en daarom waren we er op gebrand om te winnen. Vanachter de sloot kon de fanclub gelukkig toch kijken naar de wedstrijd. Het was gezellig als altijd al misten we wel de goede sfeer van Excelsior en een lekkere bak koffie erbij.
We begonnen rustig met verzorgd voetbal en al snel verdienden we een corner. Onze cornerspecialist Quinn nam de corner en na een mooi doelpunt van Shane kwamen we op 1-0. Al snel daarna gaf Marijn een mooie voorzet op Quinn en hij schoot rustig de 2-0 binnen. We bleven goed in ons spel en na prachtig samenspel scoorde Marijn de 3-0. Al voor de eerste pauze maakte Marijn nog de 4-0 met een prachtig schot.
Na de korte pauze viel de bal precies voor de voeten van Riyad, helaas schoot hij net naast. Iets later was het wel raak en werden de 5-0 en 6-0 door Boyd en Marijn binnen geschoten. Na de pauze begonnen we aan de tweede helft en ook nu verdienden we al snel een corner. Quinn nam hem en legde hem precies op het hoofd van Quint die hem knap in het doel kopte, 7-0. Grote vreugde in het team want dit was Quint zijn eerste doelpunt van het seizoen. Daarna kregen we nog twee vrije trappen die helaas allebei net mis gingen. Wel kwamen we op 8-0 doordat we weer heerlijk overspeelden. We waren vandaag echt de betere partij. Vince die lekker stond te keepen trof geen blaam toen we VFC toch een keertje lieten scoren: 8-1. Daarna waren we weer wakker en speelde Reav een prachtige bal op Dani en die gaf de voorzet op Marijn: 9-1.
Na het gemene spel van de tegenpartij van vorige week was het een verademing om naar deze wedstrijd te kijken, waarin eerlijk en met respect voor elkaar werd gespeeld. Complimenten voor beide ploegen. De eindstand was 9-1, een lekkere overwinning en 3 punten voor Excelsior Maassluis!

Excelsior-M JO10-1 Zwaluwen JO10-1 (14-3)

Vandaag speelden we thuis tegen Zwaluwen, door de coronaregels konden de ouders helaas niet aanwezig zijn. Maar een aantal vaders hadden zich op de Rozenlaan verzameld om daar toch de wedstrijd van de kids te kunnen bekijken. Na een kort praatje waar ik aangaf dat we gelijk vanaf de 1e minuut druk moesten zetten, de vrije man moesten zoeken en proberen om verzorgd voetbal te spelen. Nou dat hadden ze begrepen. We scoorden snel de 1-0, waarna we de ene mooie combinatie na de andere zagen. Het ene doelpunt was nog mooier dan de andere. Overspel was goed. Opbouwen vanaf de keeper werd goed uitgevoerd.  Je ziet een duidelijk stijgende lijn in het spel. Het plezier straalde er ook vanaf bij de jongens. Na de penalty’s hadden de jongens bedacht om toch nog even een slinger te doen richting de fanatieke supporters op de rozenlaan. Ik heb niet bijgehouden wie er allemaal gescoord hebben. Maar dat weten de jongens wel.

Ik val een beetje in herhaling, maar wederom heb ik weer heel erg van jullie genoten. Jaden D, Jaden R, Jelle, Jack, Stijn, Rayan, Jaden G. GROTE KLASSE

Volgende week spelen we uit om 10:30 tegen GLZ Delfshaven.  Dus jullie kunnen iets langer uitslapen…. En er mogen weer wat ouders bij, dit omdat we uitspelen.

Excelsior-M JO10-3 – Westlandia JO10-3

Vandaag heb ik na mijn eigen team (JO10-1) de jongens van de JO10-3 gecoacht. Omdat ze na mij speelden op veld 5 zag ik dat ze op een gegeven moment zelfstandig aan de warming up begonnen. Nou dat vind ik al geweldig. Na een praatje van mij en gezegd wat de opstelling was,  begonnen we aan de wedstrijd.

Al snel bleek dat we wel de betere partij waren. De ene mooie goal na de andere werd gescoord. Lorenzo schoot af en toe zo hard dat ik denk dat de klusploeg maandag even de doelen moet nakijken of ze nog welk goed zijn. Op een gegeven moment kwam de coach van Westlandia naar Lorenzo toe om te zeggen dat ze nog wel een shirt voor hem hadden. Nou dat wilde hij natuurlijk niet. Ik weet niet of de transfer onderhandelingen na de wedstrijd nog door zijn gegaan…

Ik heb een zeer enthousiast team gezien, waar het plezier van afstraalde. Het was werkelijk prachtig om te zien.

Ik wil toch 1 speler even in het zonnetje zetten, en dat is Bas. Bas is nu het mooiste voorbeeld van wat plezier met je doet en wat dat in je naar boven haalt als voetballer. Hij liep werkelijk de gehele wedstrijd met een big smile op zijn gezicht

Hij maakt ook de ene na de andere mooie pas en actie. Daarom gunde ik het echt dat hij nog een doelpunt zou maken en ja hoor dat gebeurde. Ik gaf hem met 2 handen een high Five.

Dit zonder de rest van de spelers te kort te doen. Jullie waren allemaal geweldig, ik heb genoten van jullie. Als jullie elke week blijven spelen. Dan wordt het nog een mooi seizoen.

Excelsior M Jo9-1 FC ‘S Gravenzande JO9-1 (3-3)

We hadden er allemaal heel veel zin in en wilden die Westlanders een poepie laten ruiken. Xavi begon onder de lat en had het eerste kwart mooie reddingen. Wij wisten 2x het net te raken(waaronder Bret). Het tweede kwart speelden we wat minder. Toen werd het 2-2. Verder niets bijzonders gebeurd. Het derde kwart ging Tijs onder de lat en scoorde Marrie een panna goal 3-2. Er werd goed verdedigd door, Finn, Xavi en Adam. En verder hadden we snelle sprintjes van Bret, Givayno en Marrie. Fin was mid mid en had goede verdedigende acties en was ook weer voorin te vinden met aanvallen. Het vierde kwart maakte Marrie een zieke panna. Excelsior was moe gestreden aan het eind en ‘s Gravenzande had nog wat energie over en wist zo de gelijkmaker te scoren 3-3 onhoudbaar voor Tijs.