Gepubliceerd Op: 20 september 2021

Wedstrijdverslagen 18 september 2021

20 september 2021

De wat oudere leden van onze vereniging keken vroeger vol verwachting uit naar dinsdag. Op dinsdag verscheen namelijk Het Weeknieuws, het wekelijkse clubblad dat bij ieder lid op de deurmat viel. In het Weeknieuws stonden o.a. de wedstrijdverslagen van vrijwel alle senioren- en jeugdwedstrijden van die week. Vanaf vandaag gaan we die traditie herstellen. Kom dus iedere week naar de website en geniet val alle wedstrijdverslagen!

Excelsior M. 2 – MVV 27 2 (0-1)

Gezien onze verrichtingen in de laatste 3 wedstrijden mogen we rustig constateren dat de vorm groeiende is. De korte voorbereiding noodzaakte ons wel de bekerwedstrijden te zien als oefenwedstrijden. Hoewel, de beker winnen op zich kan al een reden tot een feestje zijn.

Door de vele late vakanties (Remco en Jeffrey waren gisterenavond pas weer in Maassluis) en blessures (Jesse en Faab, niet de minsten) traden we gisteren gehavend als New Orleans na de orkaan Katrina, aan tegen de buren uit Maasland.

Al van meet af aan werd duidelijk dat het een interessant schaakspel ging worden; wie kon zijn rust bewaren, en wie zou als eerste doldriest in de aanval gaan? Beide teams echter bleven, loerend op een foutje of slordigheidje in de defensie bij de tegenstander, volharden in hun verdedigende intenties. Het leverde geen spectaculair beeld op voor de massaal toegestroomde toeschouwers, maar saai was het zeker ook niet. Daar komt bij dat in netelige situaties, Excelsior toch veelal de voetballende oplossingen zoekt daar waar MVV de tuintjes van de bewoners op het kerkeiland bleef teisteren met hoge, lange en verre “safety first” ballen. Op een goed moment waren we drie ballen kwijt die met volle overtuiging hemelwaarts werden gezonden. Maar goed, ieder zijn ding.

Toch ging het halverwege de 1e helft flink mis, Arnoud bleef in de 24e minuut van het ene op het andere moment op de grond zitten. Een zweepslag in de linker kuit belette hem verder te spelen. Jasper werd zijn vervanger. Toen Mark in de 37e minuut aangaf niet verder te kunnen ivm liesklachten en vervangen werd door Chris I (die net had aangegeven liever niet in te vallen omdat hij niet helemaal fit was), beseften we ons dat we alleen Niels nog op de bank hadden en die zat net te overdenken waar het mis was gegaan in zijn carrière. Wel een blij vooruitzicht dat ons streelde want ook Chris G gaf net aan dat hij in de rust gewisseld wilde worden.

En zoals wel vaker, bleken al die omzettingen niet gunstig uit te pakken voor ons. In de 39e minuut namelijk brak een speler van MVV door, omspeelde Nino (Joey hoopt binnenkort weer aan te kunnen sluiten) en scoorde beheerst. Met 0-0 de rust halen was de bedoeling en dan in de kleedkamer onder het genot van een bekertje thee (wat geen thee bleek te zijn) koortsachtig overleggen hoe nu verder. Het mocht niet zo zijn. Na rust met Niels voor Chris G op een linksback achtige positie kwam er toch wat meer dreiging in ons spel en de angst die erin was geslopen om de 2e helft zonder wissels uit te moeten spelen, bleek ongegrond, het liep eigenlijk gewoon prima. Gaandeweg namen we steeds meer het initiatief en zagen we toch af en toe een lichte paniekaanval oplichten in de ogen van MVV. Vooral hun coach kon dat verbaal heel netjes een plekje geven, man man man. Hun ballen richting het firmament werden door de bemanning van het ISS in toenemende mate waargenomen. Om te hergroeperen en de in de rust besproken plaatsvervangende tactiek ten uitvoer te brengen, bleven we ons beperken tot counterachtig voetbal waarna we de druk opvoerden wat zeker in de laatste 20 minuten goed zichtbaar werd en wat tot enkele goede kansen leidde. Dit was wel datgene waar MVV op uit was dus ook zij kregen nog wat kansjes waarvan er 1 op de paal belandde (bleek achteraf buitenspel). De uitslag vind ik niet terecht, het is een cliché, maar er zat meer n voor ons en een gelijkspel was minimaal wat we verdienden. Ik wil wel vermelden dat MVV met een compleet ander team aantrad dan voorgaande jaren, veel jonge gasten erbij die aan hun manier van voetballen te zien, in ieder geval wel de MVV voetbalschool doorlopen hebben. Al met al toch een sportieve wedstrijd en wat mij dan altijd wel weer vertedert, na afloop zie je die gasten gewoon gezellig met die van ons een biertje drinken. Een belangrijk onderdeel van de sport waarvan ik hoop dat we er nog vele zullen beleven.

Opstelling.

Doel: Nino van Leeuwen

Achterin: Chris G. (46e Niels Koogje) – Erik Verboom – Mike Stigter – Robert van Mierlo – Mark Scholten (37e Chris I)

Midden: Arnoud v.d. Velde (24e Jasper Koogje) – Thomas Fortuin – Barry Steenbergen

Voorin: Martijn Reemens – Koen v.d. Pol

Alexandria – Excelsior Maassluis JO19-1 (0-5)

Na de eerste twee competitiewedstrijden gewonnen te hebben (0-5 en 2-0 tegen respectievelijk Spartaan’ 20 O19 en Westlandia O19), stond voor Excelsior Maassluis O19 afgelopen weekend de wedstrijd tegen Alexandria’ 66 O19 op het programma. Excelsior Maassluis startte fel en kwam via Pharell (assist Max) na achttien seconden op voorsprong. Preston nam middels een afstandschot de tweede treffer voor zijn rekening en de 0-3 stond na een prachtige actie, slalom door de verdediging en doelpunt van Enver op het scorebord. 0-3 was ook de ruststand. In de tweede helft wist Excelsior Maassluis nog tweemaal te scoren via Rens (assist Gaël) en Max. Eindstand O-5. Dit betekent dat Excelsior Maassluis na drie wedstrijden bovenaan staat in Divisie 1 met 12 doelpunten voor en 0 doelpunten tegen.

Excelsior M JO11-1 – Victoria’04 JO11-1 (17- 0)

Vandaag stond de wedstrijd tegen Victoria uit Vlaardingen op het programma olv. scheidsrechter Jay Jansen. Helaas was Boyd er niet als speler bij, maar als toeschouwer, omdat hij tegen Sparta afgelopen woensdag een enkelblessure had opgelopen. Boyd hierbij
beterschap gewenst.

Na de warming up en bespreking op het veld met de trainers Jorrit en Justin begon de wedstrijd. Een aanval van Victoria werd afgeslagen en Marijn rukte op naar het doel van de tegenstander. Hij schoot op de paal en de rebound ook. De rebound daarna betekende 1 – 0. Uit een voorzet van Marijn schoot Dani 2 – 0 binnen. Quinn vertrok uit de verdediging en schoot vanaf het middenveld de 3 – 0 binnen. Reav brak steeds door over rechts en gaf een paar schitterende voorzetten. Onze spitsen wisten deze echter niet te verzilveren. Vervolgens werd er over links een bal diep gespeeld en die bal werd opgepikt door Enzo en die gaf de bal voor aan Marijn 4 – 0. Daarna dacht Enzo de 5 – 0 maak ik zelf en dat deed hij. Vervolgens verhuisde Quinn van de achterhoede naar de verhoede en maakte dat gelijk waar met de 6 – 0. Quinn kreeg er zin in en gaf een assist aan Dani en dat betekende een 7 – 0 ruststand.

Na de rust gingen we onverdroten verder en schoot Marijn de 8 – 0 hoog in de touwen. Na de aftrap van Victoria pikten we de bal weer op en tekende Marijn voor de 9 – 0. Hierna mocht Quinn een corner nemen die Shane in het mandje legde 10 – 0. Marijn tekende voor de 11 – 0, waar de keeper van Victoria, die verder goed keepte, niet vrijuit ging. Enzo gaf even later de bal keurig voor aan Dani 12 – 0. Shane 13 – 0 en Marijn 14 – 0. Uit een vrije trap van Marijn ontstond de 15 – 0. Bij een misverstand tussen de verdedigers van Victoria wist Riyad te profiteren 16 – 0. Marijn bracht de einstand op 17 – 0. Yuriy had het niet druk maar wat hij moest doen deed hij en Quint stond als een rots in de branding voor hem. Zo hebben alle spelers de revue gepasseerd in dit verslag.

FC Zoetermeer – Excelsior Maassluis JO11-2 (3-3)

Onze jongens van JO11-2 konden lekker uitslapen. We zijn om 09:30 vertrokken naar FC Zoetermeer. Trainer Sam en trainer/navigator Kaylan reden voorop. Het team stond geduldig op hen te wachten, nadat zij na een verkeerde afslag toch nog op tijd in Zoetermeer aangekomen zijn.

Het blijkt een heerlijke ochtend te worden. De aftrap is genomen als de zon lekker begint te schijnen. De jongens van Excelsior proberen netjes en rustig op te bouwen. Maar de één jaar oudere jongens van FC Zoetermeer gunnen ze die tijd niet en zetten gelijk hoog druk. De 1-0 en 2-0 vallen al vrij snel. Na een paar mooie reddingen van keeper Yasin valt zelfs de 3-0 nog in het eerste kwart. De Gele Kanaries van FC Zoetermeer lijken niet te stoppen: Welkom in de Hoofdklasse JO11 jongens! Excelsior is een beetje onder de indruk.

Sam en Kaylan spreken de jongens moed in. De opdracht is duidelijk: Gewoon voetballen, plezier maken en fel de duels aangaan. Zo beginnen onze jongens ook vol vertrouwen aan het 2e kwart: In de eerste minuut een kansje en gelijk daarna een lange dribbel van Gio naar voren. Via Dodge komt de bal mooi terecht bij Joey die genadeloos afrondt.

Excelsior is nu veel sterker, waardoor al heel snel de verdiende 3-2 gemaakt wordt. Dit keer is Joey de aangever en schiet Ryan hard laag binnen. Excelsior probeert door te drukken. Via Dodge komt Menduh bijna aan scoren toe. Excelsior blijft drukken en er valt een rommelige goal: 3-3.

FC Zoetermeer is nu wat bijgekomen en probeert aan te zetten, maar Mikail, Nour en Gio verdedigen nu hard en als ze even miszitten, is daar nog Yasin met zijn reddingen. We geven wat corners weg, die ook goed verdedigd worden.

Het 3e en 4e kwart wordt echt gestreden. Beide partijen gaan tot het uiterste: hard tegen hard, maar nooit over de schreef. Mikail kopt een hoge bal naar voren.

Lucas en Dodge bestrijken de gehele vleugels. Als zij druk zetten, maakt de keeper een fout. De bal komt voor de voeten van Nour die van afstand net over schiet. Even later bedient Lucas na een solo Ryan, die helaas zijn schot gekeerd ziet worden door de eveneens goede keeper van Zoetermeer.

Aan het begin van het laatste kwart, probeert Zoetermeer nogmaals aan te zetten. Yasin redt tot twee keer toe weergaloos. Maar ook Excelsior krijgt nog kansen.

Menduh scoort zelfs de 3-4, echter onze eigen VAR Kaylan heeft een overtreding gezien en moet de goal helaas afkeuren. We hebben er vrede mee. Dit mooie duel verdient geen winnaar. Eindstand 3-3.

JO11-2 seizoen 2021-2022

Naaldwijk – Excelsior Maassluis JO11-3 (4-7)

Na overwinningen tegen MVV’27 en Maasdijk reisden we in onze poule vol derby’s vandaag af naar Naaldwijk voor een wedstrijd tegen de plaatselijke vv. Terwijl trainer Floris geniet van een welverdiende vakantie, stond trainer Lars er vandaag alleen voor. Met Elin als voetballend middelpunt probeerde Excelsior lekker te voetballen. Dit resulteerde regelmatig in mooie één-tweetjes en goed samenspel. Hiermee kwamen we ook regelmatig voor de goal, waardoor we uiteindelijk zeven keer wisten te scoren. Omdat we aanvallen soms leuker vinden dan verdedigen, waren we achterin niet de hele tijd wakker. Naaldwijk wist daardoor ook vier keer het net te vinden, wat zorgde voor een 4-7 eindstand. Ook na afloop van de wedstrijd bleken we erg trefzeker vandaag. Want naast Tieme, wisten ook Dex, Thomas, Elin en keeper Vince hun penalty te scoren. Op naar volgende week, waar de ontmoeting met buurman MSV’71 wacht!

LYRA – Excelsior Maassluis JO10-1 (3-3)

Op een lekker tijdstip en met een heerlijke zonnetje gingen we richten De Lier. Nadat we de teamfoto hadden gemaakt gingen we richting kleedkamer. Na de warming Up en een klein praatje begonnen we aan de wedstrijd. We startte sterk, maar ondanks dat kwamen we wel met 1-0 achter.

Maar door strijd en goed voetbal werd het snel 1-1. Het spel golfte op en neer. Dan wij in de aanval, en dan LYRA weer. Maar toch waren wij het die de 1-2 en de 1-3 maakte. Na een heerlijk glas siroop en een peptalk begonnen we aan de laatste 2 helften.

We kregen kans op kans door fouten van de keeper van LYRA, maar hadden gewoonweg veel pech. De bal wilde er niet in. En dan weet je wat er gebeurd. Dan scoort de tegenstander. Het werd 2-3 en helaas ook nog 3-3.

Na de wedstrijd kreeg de ploeg een groot compliment van de coach van LYRA. We waren beter en technischer.

Ook wij hebben genoten van jullie als team. Jullie strijden met en voor elkaar. Dat is ook een groot compliment voor jullie.

Dus als we volgende week net zo spelen als tegen LYRA en we hebben geen pech, en ze gaan er wel in. Dan komt het helemaal goed. Nogmaals we zijn trots op jullie als individuele speler, en als team.

De doelpunten werden gemaakt Jack, Jaden G en Rayan

’s-Gravenzande 012-1 tegen Excelsior Maassluis 012-1 (4-1)

Vol goede moed en met enorm veel zin op naar ’s-Gravenzande. In de auto bespreken Stan, Ceyden en Tijn al hun tactiek. De termen diepe bal, snelheid en voorgeven komen voorbij. Met Livay, Daan, Jason, Mirac, Joost en keeper Laurens is het team voor vandaag compleet. Helaas missen we Ashraf.

We beginnen goed aan de wedstrijd. Spelen goed over en dat wordt beloond met een doelpunt van Livay in de 5e minuut. Een mooi afstandsschot brengt de bal in het net. Blije jongens vervolgen de wedstrijd. Via Tijn gaat de bal naar Jason. Hij schiet op het doel, de keeper raakt de bal. Via een rebound scoort Ceyden bijna.  Een mooi schot van Stan gaat net over. Aan het eind van de eerste pot gebeurd er niet zoveel. Er is wel nog een corner voor ’s-Gravenzande maar die gaat te hard. Deel 2 begint, weer een corner voor ’s-Gravenzande. Een kopbal gaat naast het doel en wij gaan weer in de aanval. Mirac kan richting het doel en krijgt de bal helaas niet goed mee. ’s-Gravenzande komt er uit en door een schot op het doel is het 1-1. Het spel van ons wordt wat rommelig. Kom op jongens, weer focussen en scherp blijven. Er volgt een grote kans van ’s-Gravenzande en oef, gelukkig naast. Wij weer in de aanval. Livay geeft een mooie bal voor die Stan helaas niet goed kan raken. Corner van ’s-Gravenzande komt in de handen van Laurens, die heerlijk staat te keepen. Het is rust en de stand is 1-1. Erg spannend dus. De 3e pot begint direct met een mooie aanval, een goed schot van Mirac maar de keeper heeft hem. Na een korte aanval van ’s-Gravenzande opnieuw opbouwen jongens. Via Jason naar Daan die de bal langs de zijlijn aan Stan geeft. Vlak daarna volgt er weer een mooie kans, maar de bal wordt weggewerkt. Een goedgenomen corner van Stan komt op het hoofd van Jason, hij kopt de bal heel goed richting doel, maar de keeper tikt de bal weg. Even een spannende aanval van de tegenpartij. Vanaf links wordt er ingespeeld op een vrijstaande speler. Deze aanval wordt verstoord door Joost en komt daardoor net in de handen van Laurens. Het spel van ‘s-Gravenzande bestaat nu voornamelijk uit duwen en trekken. Ons spel heeft het allemaal net niet. Kan de laatste pot nog het verschil gaan maken? Het begint rommelig. Een mooie vrije trap van Ceyden komt in de handen van de keeper. Hij laat de bal los, maar een rebound volgt niet. Een niet horende aanval van s’-Gravenzande is daar terwijl er van alle kanten terecht wordt geroepen dat de bal uit was, maar ze gaan stug door. Gelukkig raakt de tegenstander de bal verkeerd en is er niks aan de hand. Maar de jongens zijn een klein beetje verward. Kom op, doorgaan jongens roepen de aanmoedigende ouders langs de lijn. Stan schiet de bal naar Tijn, die schiet hem naar Mirac, Mirac geeft hem voor op Ceyden en die scoort! Yes, het is 1-2!! Dit geeft weer meer moed. Livay komt vanaf rechts richting het doel. Ceyden staat daar weer  op de juiste plek en hoppa het is 1-3. Daan schiet wederom vanuit zijn positie achterin de bal weer ver naar voren. In de laatste minuut nog een corner. En super mooi hoe Livay deze voorgeeft en dat Ceyden weer scoort. De eindstand is 4-1. Het is gelijk tijd. Top gedaan jongens. Met een tevreden gevoel gaan we weer richting Maassluis.

Westlandia – Execlsior Maassluis JO8-4 (22 – 1)

JO8-4 speelde vandaag met 7 man uit tegen Westlandia JO8-3. In het begin ging de wedstrijd aardig gelijk op en had Excelsior de eerste kans van de wedstrijd – helaas ging deze naast. Na een paar minuten kwam Westlandia op 1-0 voorsprong. In de eerste pauze stond het 2-0.

Na de pauze hield keeper Benjamin een hard schot op het doel tegen. Toch viel kort daarna de 3-0. Westlandia ging sterker spelen en eindigde de 2e periode met een voorsprong van 8-0. De jongens van Excelsior gaven niet op en bleven knokken en verdedigen. Na de limonade ging iedereen weer fris de 3e periode in. Westlandia vergrootte de voorsprong tot 16-0… Onze jongens speelden dapper door en na een paar mooie reddingen van de keeper en een paar kansen voor Excelsior verdween de nul van het scorebord door een mooi doelpunt van Max. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een verlies van 22-1. Na een mooie penalty serie ging iedereen weer naar huis en was de nederlaag alweer vergeten. Op naar de volgende wedstrijd…

Excelsior Maassluis JO8-5  –  Naaldwijk (1-11)

07.45 uur verzamelen en omkleden. We spelen op veld 4 en de mannen zijn al lekker aan het warmlopen. Olaf en Danny zijn de coaches. Het is prima voetbalweer. Niet te koud en de zon doet haar best om door te breken.
De tegenstanders komen vandaag uit Naaldwijk en zijn er nog niet. Dan nog maar even extra trainen
08.30 uur de jongens uit Naaldwijk zijn er! De wedstrijd kan beginnen.
Na 2 minuten scoort Naaldwijk de eerste goal!. Na 3 minuten valt meteen de gelijkmaker. Ze zijn aan elkaar gewaagd. De jongens van Naaldwijk zijn goed op elkaar ingespeeld en de keeper van Maassluis heeft het er druk mee. Maassluis krijgt kansen maar nu nog scoren.
Er wordt even een time out ingelast. De coach bespreekt de strategie. Hoe kunnen we door de verdediging van die jongens uit het Westland heen?
Pauze!  De tussenstand is 8-1 dus ze moeten aan de bak in de 2e helft.
Het gaat er flink aan toe. Ballen vliegen in de rondte en ook de brillen van de toeschouwers zijn niet veilig. Ook de slidings zijn zeker niet vergeten. In de 2e helft verdedigt Maassluis een stuk beter. Allebei willen ze winnen!
De jongens van Naaldwijk waren nu nog een maatje te groot maar na een paar wedstrijden zie je al dat onze jongens steeds meer positie houden, samen spelen en kijken. Dat beloofd veel goeds voor de volgende pot! En voor nu de felicitaties voor Naaldwijk met een mooie overwinning van 11-1.