Gepubliceerd Op: 19 september 2023

Wedstrijdverslagen 16 september 2023

Excelsior M 2 – MSV ’71 2. (10-1)

Door MSV’71 2 met 10-1 te verpulveren, behaalde het tweede de grootste overwinning in haar geschiedenis en zette daarmee een grote stap richting de volgende bekerronde. Alleen eerst nog wel van OVV 2 (dat verrassend met 0-5 van HDVS won) zien te winnen.

Onder leiding van de bijna foutloos fluitende scheidsrechter, de heer Ammeraal en onder een strak blauwe hemel had deze einduitslag eigenlijk met de rust al op het scorebord moeten staan. Het werd dus niet die  wervelende show die deze overwinning doet vermoeden, maar vandaag konden we het ons dan nog permitteren om een karrevracht aan kansen te verprutsen. Doch de nonchalance soms en het gebrek aan concentratie die daar in veel gevallen de oorzaak van was, kan ons tegen sterkere opponenten zomaar de kop kosten.

Na een aarzelend begin met drie zaad ballen op rij werd al snel duidelijk dat MSV niet bij machte was het ons lastig te maken. Na vier minuten begon het een beetje te lopen en meteen diende de eerste echte grote kans zich al aan, Fabian wist deze echter net niet te verzilveren. MSV, net goed en wel bekomen van de schrik, moest in de 6e minuut wel capituleren, een lage en harde schuiver van Robert was de keeper te machtig, 1-0. Het spektakel zou gaan losbarsten. In de 12e minuut bevestigde Martijn zijn faam als “kansen om zeep helper” definitief (geeft niets, brabo. Jouw tijd komt weldra!), zijn schotje van dichtbij bleek een makkelijke prooi voor de MSV goalie, maar was wel al de zoveelste, goed uitgespeelde kans. Na 7 corners in enkele minuten en wat kleine mogelijkheden, was het Robert die in 13e minuut de achtste corner nam waaruit Yennick de 2-0 liet aantekenen. Het enorme veldoverwicht moest en zou garant staan voor een ruime overwinning. Na deze 2-0 verslapte de concentratie echter zienderogen, met als klap op de vuurpijl de 2-1 voor MSV in de 21e minuut. Op dat moment speelden we even met 10 man omdat Fabian buiten de lijnen behandeld moest worden. MSV counterde razendsnel, wij stonden erbij en keken ernaar en werden volledig verrast door die tegengoal. Fabian kon niet verder en moest vervangen worden door Arnoud. Hele goeie momenten werden afgewisseld met onbegrijpelijk balverlies waar dan niet genoeg op gereageerd dan wel geanticipeerd werd, onvoldoende opendraaien/wegdraaien/door bewegen bij de directe tegenstander vandaan en onzuivere passing, maar gelukkig pakten we de draad toch wel weer op. In de 28e minuut maakte Gijs de eerste van zijn drie doelpunten van deze middag; nadat Martijn in de 16 werd gevloerd, scoorde hij beheerst de 3-1 uit de terecht toegekende penalty. Het lot van MSV was definitief bezegeld. Zonder al te veel hoogtepunten speelde de wedstrijd zich af op de helft van de gasten en wisten ze met kunst- en vliegwerk de schade beperkt te houden. Dat MSV niet hetzelfde team van vorig jaar (toen getraind door onze huidige coach) meer is, moge duidelijk zijn. Tot in de 43e en 44e minuut Sjaak de stand op 4-1 en 5-1 wist te tillen, beide keren op aangeven van Niels. Gewoon goede doelpunten uit het boekje. Een sluimerend gevoel van gematigde tevredenheid aangaande de tussenstand, maar nog niet geheel en al aangaande het vertoonde spel, nestelde zich op de bank. In de rust zou Leen wel de puntjes op de “i” gaan zetten. Waarvan acte. Met na rust Marijn voor Martijn en Erik voor Thomas gingen direct alle remmen los, want na welgeteld 57 seconden maakte Eric het nu al mooiste doelpunt van het jaar. Met een goeie loopactie van Arnoud binnendoor trok hij de linksback met zich mee bij Erik vandaan, waardoor de voorzet van Remco precies in zijn loop terecht kwam. Omdat ook de keeper geen idee wat hij van plan was, besloot Eric in de buurt van de cornervlag de bal over hem heen te schieten. De bal zeilde met een keurige boog over hem heen de goal in. Een weergaloze 6-1. Helaas moest Niels 2 luttele seconden later geblesseerd het veld ruimen voor Chris Isenia. De kwetsuur die hij in de oefenwedstrijd tegen Spijkenisse opliep (ik kan nooit meer voetballen) bleek nog niet helemaal door de fysio weg gekneed. Wie weet heb je gelijk, Niels. Toch duurde het best nog wel lang voordat de “Isenia en Abbas show” begon. Gijs rondde in de 68e minuut een op maat gesneden voorzet van Sjaak af, 7-1. In de 72e minuut kopte Chris Isenia de 8-1 binnen op perfect aangeven van zijn broertje Sjaak. Toen Chris in de 80e minuut ook nog eens de 9-1 binnen schoot op assist van Jasper, was de bruisende Isenia show voorbij. Gijs beëindigde zijn show met de 10-1 na een indrukwekkende solo vanaf de middellijn. Ik gun hem zeker de titel “man of the match” met zijn 3 doelpunten, maar voor mij gaat Sjaak (minima maxima) met die eer strijken vanwege zijn ongebreidelde inzet, zijn 2 goals en 2 assists. Zoals jullie inmiddels weten, aan- en beschouw ik een wedstrijd altijd op een geheel eigen, soms wat controversiële maar niet minder wijze, wijze. Het is jullie dus ook bekend dat mijn versie van en visie op de waarheid vaak een totaal andere is dan die van Ada 1, Ada 2, jullie en de rest van de begeleiding. Ik heb met vlagen echt genoten van deze pot, ondanks dat ik toch veel punten zie die een zekere verbetering behoeven. Deze tegenstander was gewoon veel te matig om de hele wedstrijd 100% gefocust te blijven en om onze ware kracht op de juiste wijze in te kunnen schatten. Ik ben er dan ook van overtuigd dat in wedstrijden tegen een sterkere tegenstander die focus er wel is. Blijf luisteren naar de aanwijzingen van je trainer, zowel op de trainingen als tijdens de wedstrijden en laat zien dat we zoveel meer zijn dan een alleen maar een vriendenteam, sic ego cantare:

Doel: R. Scheepens

Achterin: Y. Berrevoets (70e J. Koogje), R. Kraijo, R. van Mierlo, N. Koogje (48e Chris Isenia)

Middenveld: G. Abbas, F. Vermeer (22e A. v.d. Velde) B. Steenbergen

Voorin: Sjaak Isenia, M. Reemers (46e M. Kriek), T. Fortuin (46e E. Verboon)

v.d. Pol niet gespeeld, intens vermoeid geraakt van de warming-up.

Excelsior-M JO8-4 – Transvalia JO8-1 (2-4)

De wedstrijd tegen transvalia jo8-1 begonnen wij met onze 6 ster spelers.

Amar, Amaui, Eyyub, Ilyas, Marley en Ginai.

Helaas hadden wij 2 zieken en daardoor konden wij geen gebruik maken van wissels.
Maar dat was geen probleem voor deze kanjers. Ze bleven door bikkelen.
In de eerste helft kregen wij 2 doelpunten tegen. Excelsior M. ging daarna in de aanval en daar kwam het doelpunt met een prachtige boog van Eyyub.
De rust gingen we in met 1-2.
Na de rust volgde het doelpunt van Ilyas en zo werd het 2-2.
Transvalia kreeg nog een kans ondanks de goede verdediging van Excelsior M. en scoorde nog een doelpunt.
Daarna volgde er nog een doelpunt van Tranvalia en werd de eindstand 2-4.
Wat hebben de jongens gestreden.
Ze hebben super hun best gedaan.

FC’s-Gravenzande JO13-3 – Excelsior M JO13-3   ( 5 – 2)

FC ‘s-Gravenzande opgericht op 1 juli 2010 en is ontstaan uit een fusie tussen de ‘s-Gravenzandse SV (1936) en de ‘s-Gravenzandse VV (1912). Daarom moesten we vandaag weer naar het Westland naar “Juliana Sportpark”.

Dus vandaag reisde we af naar het Westland voor weer een partijtje voetbal. Neymar had ook een shirt nou en Milad Mohammed sloot zich bij de groep aan. Joël deed weer de coaching en John had weer de zware opdracht de vele wissels toe te passen. John probeert dat zo goed mogelijk te doen en iedereen evenveel minuten te laten spelen. Het is wel jammer dat er dan ouders zijn die commentaar op hem leveren. De beste stuurlui staan aan de wal hebben ze daar als spreuk voor uitgevonden. Michael Brunswijk (vader Maickelty) nam de vlag ter hand. De scheids floot voor aanvang van de wedstrijd. Maickelty vocht zich vol overgave om in balbezit te blijven en stuurde met een pass Loanian weg. Loanian speerde weg richting het vijandelijke doel en kwam links op de achterlijn terecht. Zij strakke voorzet was echter voor de keeper.

Maickelty verscheen met de bal op de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot ging helaas over. Loanian sleepte uit een actie, een corner die helaas niets opleverde. Tieme en Abdel voorkwamen door goed verdedigen een paar gevaarlijke aanvallen. Jaydi werd in haar opmars gevloerd na een snelle uitbraak wat een vrij trap opleverde. Deze vrije trap leverde echter niets op. Yuriy voorkwam een doelpunt door goed uitkomen, waardoor de aanvaller om hem heen moest en niet meer op doel kon schieten. Joshua gaf een prachtige pass over links op Loanian die vanaf zijn eigen helft vertrok. Echter stuitte hij op de keeper van de tegenpartij. Nadat Yuriy weer een keer goed was uitgekomen werd hij even later verrast door een hoog afstandsschot en werd het 1-0 voor FC’s-Gravenzande. Volgens de Rijdende Reporter was deze bal wel houdbaar geweest. Maar daar wordt thuis verder over gesproken. .  Kort daarna kwam FC’s-Gravenzande op 2-0. Yuriy won hierna in een 1 tegen 1 situatie, maar onze verdediging reageerde niet alert op de rebound en kwamen we met 3-0 achter. Vlak voor de rust redde Yuriy nog een bal. De siroop werd door een jonge dame op het veld geserveerd. Want het was heerlijk weer. Abdel kreeg na rust een geweldige kans maar kon deze niet verzilveren. Aiden gaf een mooie pass op Jaydi maar zij werd afgefloten door de strenge scheidsrechter. De scheidsrechter had een overtreding van haar geconstateerd. De man, al redelijk op leeftijd, floot streng maar oprecht en rechtvaardig. Ook  legde dingen ook goed uit aan de spelers/ster. Dik respect voor deze man. Maar we kwamen met 4-0 achter. Jaydi vond het mooi genoeg geweest en redde meet een schot in de winkelhaak de eer 4-1.

Doordat we slecht dekte achterin kon FC’s-Gravenzande in alle vrijheid op 5-1 komen. Door een doorbraak van Loanian kwamen we nog tot een 5-2. Loanian passte nog op Omar maar zijn schot verdween naast het doel. Guus verdedigde met veel passie en toen er vier aanvallers op hem afkwam riep een ouder “Guus kan het niet alleen”. Maar de onvermurwbare Guus klaarde het wel en veroverde gewoon de bal.  Tieme rukte op links nog op maar zijn voorzet bereikte niet onze aanvallers. Het laatste kwartier speelde we echt een stuk beter en had FC’s-Gravenzande meer moeite met ons. Bij uittrappen van Yuriy en uitverdedigen van onze verdedigers moeten we meer naar de bal komen, ons veld blijft te groot en daarom moet je steeds zon groot stuk veld overbruggen. En door de vele wisselingen krijg je geen rust en vaste posities in ons spel. Maar de inzet was weer prima. Fijn weekend en tot volgende week.