Gepubliceerd Op: 13 december 2021

Wedstrijdverslagen 11 december

13 december 2021

De wat oudere leden van onze vereniging keken vroeger vol verwachting uit naar dinsdag. Op dinsdag verscheen namelijk Het Weeknieuws, het wekelijkse clubblad dat bij ieder lid op de deurmat viel. In het Weeknieuws stonden o.a. de wedstrijdverslagen van vrijwel alle senioren- en jeugdwedstrijden van die week. Vanaf vandaag gaan we die traditie herstellen. Kom dus iedere week naar de website en geniet van alle wedstrijdverslagen!

Zestienhoven JO10-1 – Excelsior-M JO10-1  (3-12)

Vandaag speelden we uit tegen Zestienhoven. En vandaag hadden we dus wederom de fanatieke aanhang bij ons. Na een goeie warming-up op echt gras, wat ook een aantal spelers opviel. “”We spelen we op gras, geen eens kunstgras””,  en het welbekende praatje begonnen we wederom heel sterk aan de wedstrijd. Wat ook al snel de 0-1 opleverde. We bleven wederom heel goed voetballen, combineren waar dan ook mooie doelpunten uit werden gescoord. Er werd druk gezet op de juiste momenten. Er werd goed vanaf de keeper opgebouwd. De ene aanval en doelpunt was nog mooier dan de ander.  De tegenstander wisten niet wat ze er mee aan moesten, daarbij had Zestienhoven maar een strijdplan, en dat was de lange bal naar voren. En kijken wat het oplevert. Ik kreeg van de coach van Zestienhoven heel veel complimenten over het keeperswerk van Jaden. Ook gaf hij aan zijn spelers aan dat zei ook zo fel moesten spelen als dat wij deden. Compliment voor jullie jongens!!

Ik val een beetje in herhaling, sorry Raymond.

Maar wederom heb ik weer heel erg van jullie genoten. Jullie waren fantastisch. Ik zie jullie echt per week beter worden. Het plezier straalt er ook vanaf. GROTE GROTE KLASSE.

Excelsior M JO11-1 – Zwaluwen JO11 (9-1)

Vandaag stond de wedstrijd tegen Zwaluwen op het programma aan de Lavendelstraat. Zwaluwen altijd een sterke en moeilijke tegenstander. Een wedstrijd om de derde en vierde plek. Het verschil was 3 punten in het voordeel van Excelsior M en ook nog een wedstrijd minder. Jorrit en Justin hadden hiervoor de volgende tricolores voor uitgenodigd: Yuriy, Reav, Boyd, Samále,  Elin, Dani, Marijn, Shane, Riyad en Dexter.

Quinn deed mee in JO12, Quint was licht geblesseerd aan de enkel en was er als toeschouwer.

Als scheidsrechter betrad Alex van der Roest, de vader van Shane, de kunstgrasmat. We hadden een lange warming up, want de ploeg van Vlaardingen was iets later.  We begonnen sterk en zochten gelijk massaal de aanval. Uit een aardige scrimmits kwam de bal bij Marijn terecht die uithaalde. Zijn bal kwam op de lat terecht, maar u weet daar heeft Marijn een patent op, schieten op paal en lat. Hierna volgde een mooie pass van Dexter op Marijn, maar zijn schot was een prooi van de keeper. Hierna volgde een strakke pass van de ijverige Elin op Shane, maar zijn vizier stond te hoog afgesteld. Dus over die bal. Uit een corner van Shane werkte een verdediger van Zwaluwen de bal in zijn eigen goal. Dat was dus de bevrijdende en verdiende 1 – 0.

Hierna werd er driftig aangevallen maar het net werd niet gevonden. Een mooie aanval werd door Reav en Shane op rechts uitgevoerd en kwam de bal op links terecht bij Samále, maar Samále strandde op de keeper.

Het 2e bedrijf maakten Reav en Samále plaats voor Riyad en Dani. Marijn kreeg de bal van Elin en speelde zich met een mooie beweging vrij maar het schoren lukte verder nog niet. Vervolgens pikte Shane de bal op het middenveld op en speelde direct diep Marijn aan. Marijn negeerde paal en lat en schoot gelijk tegendraads in 2 – 0. (Mooie goal). Maar ja daarna kon Marijn het toch niet laten en schoot weer een bal op de lat.

Vervolgens mochten wij weer een corner nemen. Uit de corner van Dani kreeg de keeper van Zwaluwen de bal niet onder controle en kon Shane profiteren 3 – 0. Hierna volgde diverse aanvallen, maar die voerden we niet uit zoals Jorrit en Justin dat gewend zijn. Jorrit beaamde dat ook na de wedstrijd. De spaarzame aanvallen van Zwaluwen leverde toch een doelpunt op. Keeper Yuriy werd met een verrassende lob verslagen. 3 – 1. Zo had Zwaluwen alvast wel de eer gered. In 3e bedrijf gingen Boyd en Marijn naar de kant voor Reav en Samále. Door een foutje in de verdediging kwam een Zwaluwenaanvaller alleen op Yuriy af, maar die kwam goed zijn doel uit en pareerde deze aanval. Samále kwam aan de bal en tikte deze door naar Dexter en Dexter scoorde met zijn rechterbeen de 5 – 1. Vervolgens liet Reav een schitterende bal los op Dani, maar Dani zijn schot was voor de keeper van Zwaluwen, die een uitstekende wedstrijd stond te keepen en een veel grotere nederlaag voor zijn ploeg voorkwam.  Toen zat het 3e bedrijf er alweer op en gingen we het 4e bedrijf in met Marijn en Boyd voor Shane en Elin. Daar kreeg als eerste Samále de bal op links en paste naar Reav. Reav trok de bal mooi voor en Dexter gaf zijn optreden glans door zijn tweede doelpunt vandaag te scoren 6 – 1. Hierna werd een opgezette aanval tussen Marijn en Dexter met een droge knal door Samále afgerond 7 – 1. Uit een corner kopte Dani de bal door op Marijn en dat was 8 – 1. We kregen veel corners en daar kwam ook weer de laatste goal uit. Uit een corner van Reav liet Samále zien ook wat met zijn hoofd te kunnen en kopte de eindstand keihard in 9 – 1. Hierna floot de goed en eerlijk fluitende Alex voor het eindsignaal.

Doelpuntenmakers waren Jayden Gahar3x, Dodge 3x, Stijn 2x, Jelle 2x, Jack 1x en Rayan 1x

Volgende week spelen hebben we waarschijnlijk geen wedstrijd.

Dus als ik jullie niet meer zie wil ik iedereen, spelers, ouders, zusjes en broertjes opa’s en oma’s alvast hele fijne Feestdagen en een heel goed, sportief maar vooral een heel gezond 2022 toewensen.

JO12-1 kansloos tegen Duno: 0-5

Na een wekenlange reeks zonder puntenverlies morste Excelsior JO12-1 de laatste twee wedstrijden tegen Den Hoorn en Forum Sport de eerste punten van dit seizoen. In de laatste competitiewedstrijd van 2021 is het tijd voor eerherstel tegen het hoog geklasseerde Duno.

Met Laurens en Stan weer terug in de gelederen en met Quin als extra versterking komen de mannen van JO12-1 goed uit de startblokken. Het duel is de eerste minuten in evenwicht en de eerste kansjes zijn voor de tricolores. Ashraf ziet zijn schot na een fraaie kapbeweging over gaan en ook een kopbal van Joost gaat, na aan knappe actie van Quin, over de lat van de Haagse tegenstander.

Na de openingsfase neemt Duno meer en meer het heft in handen. De eerste grote kans van de Hagenezen komt tot stand uit een dieptepass, maar de spits werkt de bal oog in oog met Laurens naast. Vervolgens zet Duno Laurens een aantal keer flink aan het werk. Onze keeper is vandaag onze sterkste man en weet zowel een aantal afstandsschoten als een verdwaalde, hoge kopbal uit zijn goal te halen. We staan onder druk, maar komen zonder tegengoals het eerste kwart door: 0-0.

In het tweede kwart valt de eerste Haagse treffer dan toch. Na een uitstekende actie en dito schot van de rechterspits van Duno, moet Laurens de bal uit het net vissen. We hebben moeite met het druk zetten van de Haagse ploeg en komen niet aan voetballen toe. Als een poging tot opbouwen niet slaagt, blijft de tweede tegengoal blijft niet uit. Uit een snelle tegenstoot rond de Duno-spits overtuigend van dichtbij af: 0-2. In het tweede deel van het tweede kwart komt Excelsior tot zijn beste spel deze ochtend. Nu lukt het een aantal keren wél om elkaar voetballend te vinden. Bijna levert een goede aanval via Tijn en Joost een Maassluisse goal op, maar Ceyden komt een teenlengte te kort om van dichtbij binnen te tikken.

In het derde kwart kan Excelsior de sterke minuten geen vervolg geven en is het Duno dat overduidelijk de baas is op het veld. De Hagenezen geven onze mannen geen centimeter en zijn sterker in de duels. Het spel van Excelsior bestaat in deze fase voornamelijk uit lange ballen, die zelden tot succes leiden. Waar kansen zeldzaam zijn voor onze mannen, meldt Duno zich keer op keer voor de goal van Laurens. Onze goalie keert op prachtige wijze een afstandsschot en ziet in een volgende aanval Duno rakelings naast schieten. Ook Joost voorkomt een derde Haagse treffer. Met een ultieme sliding weerhoudt hij een Duno-aanvaller van een doelpunt.

Uit een corner is Quin dichtbij een Maassluisse goal, maar zijn volley belandt op de paal. Duno vindt kort daarna wél het net. Onze verdediging is niet opgewassen tegen de Haagse linkerspits, die de centrumspits bedient: 3-0. Kort voor het einde van het derde kwart krijgt Livay de bal bij Joost, die met een sliding voor onze eerste treffer probeert te zorgen, maar hij komt net tekort.

Het laatste kwart levert aan beide kanten lang weinig grote kansen op, maar het blijft Duno dat de baas is op het veld. In de laatste minuten drukken de Hagenezen dit ook nog uit in de score. Nadat Laurens eerst nog in een 1 op 1 situatie knap redding brengt, moet hij het antwoord even later schuldig blijven op een afstandsschot: 4-0. In de laatste minuut doet Duno daar uit een corner nog een schepje bovenop, wat de vijfde Haagse goal oplevert.

De sterke Haagse ploeg zorgt daarmee voor het derde puntenverlies op rij voor onze Maassluisse mannen. Volgende week staat de eerste 11 tegen 11 wedstrijd op het programma. Tegen FC Zoetermeer krijgen de mannen de kans om met het zoet van een overwinning de winterstop in te gaan.