Gepubliceerd Op: 12 september 2023

Wedstrijdverslagen 09 september 2023

Excelsior M 2 – HDVS 2 (2-1)

Deze thuiswedstrijd werd bij HDVS gespeeld vanwege uitdagingen in het kader van de personele bezetting; blessures en perfect geplande vakanties bleken het samenstellen van een volwaardig team ernstig te hinderen. Bij afwezigheid van onze primus inter pares Robert van Mierlo, mocht Gijs tijdens zijn eerste officiĆ«le wedstrijd in het tweede de honneurs van aanvoerder op zich nemen. Hij kweet zich hiervan met verve en bleek op het middenveld een welkome versterking. Onder de fanatieke coaching van onze nieuwe trainer Leen, stegen we zeker in de eerste helft bijna boven onszelf uit. Hermes werd vanaf seconde 1 hevig onder druk gezet wat in de 2e minuut al leidde tot een voor hands afgekeurde goal, een grote kans van Koen op assist van Fabian, een formidabele knal vanaf 20 meter van Remco (voor mij de man of the match) en een niet te missen, maar toch gemiste, kans van Yennick (ook voor hem zijn eerste officiĆ«le wedstrijd in het tweede). Dit alles binnen 8 minuten. Hermes moet tureluurs geworden zijn van onze aanvalsdrift. Trouwens, dan laat ik zeker nog een aantal kansen onbelicht. Het waren er gewoon te veel om bij te houden. In de 20e minuut werd het dan toch eindelijk 1-0 door Fabian die een prima aanval beheerst afrondde op assist van Koen. Kort daarna was het toch weer even sidderen toen er voor het doel van Raymond, zoals te doen gebruikelijk is bij ons, ouderwets paniekerig uitverdedigd werd. Een ferme trap van Remco zorgde uiteindelijk voor opluchting. Of er niets gebeurd was, hervatten we onze druk op de verdediging van Hermes. Ze kwamen amper hun helft meer af. Het aantal kansen bleef onverminderd hoog met als hoogtepunt een ziedend schot van de immer onvermoeibare Sjaak, dat door een over het algemeen weifelend optredende keeper, ter nauwer nood gekeerd kon worden. In de 33e minuut werd Koen van achteren op een forse overtreding getrakteerd hetwelk zijn wissel inluidde, Martijn kwam voor hem in het veld. Zonder pietluttig te willen zijn: hier had de scheidsrechter wel een kaart voor mogen trekken. Dat geldt overigens voor meer overtredingen. Hij bleek echter nogal kieskeurig in het fluiten. Zeker toen ook Sjaak in de tweede helft vakkundig en doeltreffend doormidden gezaagd werd. Maar goed, diezelfde Sjaak zorgde in de 34e minuut voor de meer dan terechte 2-0 op assist van Gijs na goed doorzetten van Martijn. Een heerlijk “moment of fame” voor hem. Ja toch, Brabo? Iets gas terugnemend bereikten we probleemloos de rust. Met na rust Marijn (en ook voor hem zijn officiĆ«le debuut in het tweede) voor Mark was het zoeken naar de juiste formatie. Dit leverde een iets aanvallender Hermes op. Toch was de grootste kans weer voor ons. Na een scrimmage in de 16 van Hermes stond Martijn ineens op twee meter vrij voor de keeper. Hij heeft het ā€œeen kans om zeep helpenā€ tot ware kunst weten te verheffen. Eigenlijk ook een soort ā€œmoment of fameā€. Als hij gescoord had, was de wedstrijd gespeeld geweest. Edoch, slechts 4 minuten later was het out of the blue 2-1 en werd het toch weer zachte windjes laten op de bank. Een enkele natte zelfs toen in de 60e minuut Hermes de paal raakte. Het blijkt dus best moeilijk de concentratie te bewaren wanneer het betrekkelijk makkelijk verdedigen is. Uit je positie lopen en vervolgens niet mee verdedigen kan namelijk funest aflopen. Gelukkig wisten we verder de druk van Hermes te beperken tot een enkele, niet altijd ongevaarlijke uit- dan wel aanvallen. Het lastigste moment voor Raymond bleek vlak voor tijd een terugspeelbal met de kracht van 7 op de schaal van Richter die hij met de grootst mogelijke moeite tot corner wist te verwerken. In de 67e minuut kwam Barry (niet geheel fit) in het veld voor Chris Isenia en Arnoud (niet geheel fit) voor Erik Verboon. Jammer, spijtig en verdrietig dat Martijn in de 78e minuut geblesseerd het veld moest verlaten na een meer dan schandalig aanslag. Zijn vervanger was de niet geheel fitte Jesse.

Zoals wel vaker houd ik een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd. Aan de ene kant had de score vele malen hoger uit kunnen en moeten pakken, aan de andere kant was het een goede teamprestatie zeker gezien de kneuzenkermis naast mij op de bank.

Opstelling.

Doel: R. Scheepens

Verboon (67e A. v.d. Velde), Y. Berrevoets, R. Kraijo, M. Scholten

Vermeer, G. Abbas, T. Fortuin

Chris Isenia (67e B. Steenbergen), K. v.d. Pol (33e M. Reemers, 78e J. van Gastel), Chaquir Isenia

Jo12-2 – Den Hoorn jo12-5 (6-3)

Na een mooie eerste zegen vorige week(13-1) met de nog niet vaste aanstellingen mochten we vandaag als officiĆ«le 12-2 de wei weer in. Helaas moesten we onze vaste rechts achter Bas missen door een blessure. Met het vochtige gras en een opkomend zonnetje konden we beginnen…maar omdat de tegenstander ook gestreepte shirts had en er dus nog hesjes geregeld moesten worden begonnen we iets later dan gepland.

Na de aftrap konden we door een mooi doelpunt van Suleyman de 1-0 al noteren. Maar niet veel later wist Den Hoorn weer op gelijke hoogte te komen. 1-1

Voor de boys was er werk aan de winkel en dat resulteerde in een hele goede samenwerking tussen de mannen en Lorenzo kon met een hard schot de 2-1 binnen schieten. Na een kleine pauze en een hoop gezeur vanaf de

zijkant(tegenpartij) werd er weer een aanval ingezet en wat is het als toeschouwer genieten om te zien hoe de jongens zo lekker kunnen overspelen en je echt goed kan zien dat ze hierop trainen, de 3-1 binnengetikt door Lorenzo. Niet veel later nog een kans van Lorenzo in de handen van de keeper. Dien staat ook weer heerlijk te keepen, komt goed uit en zorgt voor hele mooie reddingen! Murat probeert het ook maar eens met een pegel helaas komt deze net niet over de lijn. Suleyman ziet zijn kans schoon en schiet de 4-1 prachtig binnen! Weer onze Dien die de bal mooi wegwerkt! Lorenzo trekt ook weer een trukendoos open met een omhaal alleen gaat deze net naast. Lorenzo geeft nog een harde bal voor maar helaas was deze net te hard voor Maher om nog iets mee te kunnen. Nog een kans voor Maher maar deze komt helaas in de handen van de

keeper. Drinkpauze..

En dan helaas de 4-2, het antwoord van onze jongens resulteert in een ware flipperkast waarbij de bal het doel niet in wil de palen staan voor Maher, Soelaiman en Lorenzo knap in de weg. Misschien een idee voor de vaders om het doel net iets anders te zetten? maar daar is de volgende Rayan passeert de tegenstander en weet het net te vinden 5-2.

Na de laatste kleine break knappe irritaties over en weer kunnen de mannen niks anders dan nog even laten zien dat ze deze wedstrijd in de pocket hebben. Suleyman schiet nog in de handen van de keeper. Murat probeert er nog een karate trap uit te gooien maar mist net. Nog een hoekschop en deze wordt met het koppie ingekopt door Lorenzo. Niet veel erna komt er nog een laatste doelpunt voor de tegenpartij 6-3 maar helaas wordt door de

onsympathieke aanhang van de tegenpartij de wedstrijd eerder afgesloten.

Boys heerlijk samengespeeld en trainer/scheids super aangepakt en afgehandeld! Op naar volgende week!

Excelsior M JO13-3 ā€“ Naaldwijk JO13-1Ā  Ā  Ā  (2 ā€“ 4)

Vandaag kregen we de vv Naaldwijk uit het Westland op bezoek. Deze vereniging is opgericht op 6 september 1922.

Leiders: Joƫl (vader Loanian) en John (vader Guus)

Joƫl doet de coaching en John de wissels en daar hebben we veel respect voor want dat is een zware klus met 7 wissels. Hij heeft zelfs een schema daarvoor opgesteld. Respect John. Bovendien melde zie nog een nieuwe speler genaamd: Neymar Da Cruz.

Bert van ā€™t Hoff was onze leidsman. Een scheids die bij de huishouding van Excelsior M behoort. Darell (vader Jaydi) was de eerste helft de vlaggenist en haar oom Jerneth nam dat de tweede helft over. Jaydi is de verkorting van Jaydrienne zoals ik haar vermelde in het verslag van vorige week,Ā  We speelden op veld 4 heerlijk grasveld met en laagje dauw.

In het begin was het spel in het midden van het veld en daar ging het op en neer zonder in de doelgebieden te komen. Dus beide keepers genoten van het zonnetje tot ze aan de bak moesten.

Het eerste wapenfeit was van Loanian die door brak. Zijn pegel werd door de keeper losgelaten, maar hij kon hem nog net voor de doellijn weghalen.

Hierna gaf Omer een mooie pass op Loanian maar die stuitte op diezelfde keeper. Tegen de verhouding in kwamen wij op een 0-1 achterstand. Want was echt de eerste keer dat Naaldwijk bij onze goal kwam. Schoten van Abdel en Aiden gingen respectievelijk over en net naast. Omer pakte op links slim de bal af van de tegenstander en zag de keeper te ver voor zijn doel staan en pegelde bal over hem heen en tekende zo voor de gelijkmaker 1-1. Door vakkundig ingrijpen van Naoufal, voorkwam hij een tegen aanval. Egemen deed dat ook op rechts maar de volgende aanval van Naaldwijk was 1-2.Ā  Toen floot scheidsrechter Bert voor de rust die beide ploegen vanwege het lekker weer op het veld uitzaten.

De tweede heft werd keeper Yuriy tot twee mooie reddingen gedwongen het geen lukte. De aanval daarna was echter weer een doelpunt voor Naaldwijk 1-3. Neymar passte op Loanian maar Loanian stuitte op de keeper. Maickelty passte op Jaydi maar haar schot werd door de keeper gekeerd. Daarna werd Loanian onderuit gehaald en kreeg hij van de scheids een vrije trap die hij zelf nam. Dit was echter ook een prooi voor de keeper. Hierna speelde Loanian Maickelty aan maar zijn poeier verdween in de ruimte. Jaydi gaf een mooie voorzet op Joshua maar ook nu was de keeper weer de spelbreker. Ā Naoufal onderbrak nog een gevaarlijke counter van Naaldwijk. Een assist van Abdel op Loannian werd door Loanian rakelings naast geschoten. Maickelty veroverde de bal op het middenveld maar zijn vizier stond ook niet op scherp. Hierna passte Omer prachtig op Loanian die als er als een haas vandoor ging. Loanian omspeelde knap de keeper en schoof de 2-3 tegen het netje. Dat gaf de burger weer moed en de mouwen werden opgestroopt. Yuriy hield met een duik naar rechts en later naar links de ballen nog uit zijn doel. Maar door slecht verdedigen kwam Naaldwijk met nog maar een paar minuten te spelen op 2-4.Ā  Als slot plukte Yuriy nog een bal klem uitĀ  lucht waarna scheidsrechter Bert voor het Einde floot. JoĆ«l, John, Bert, Darell en Jerneth bedankt voor jullie inzet. Ā Dit was een wedstrijd van de gemiste kansen en dus een onfortuinlijke nederlaag en veel PECH met hoofdletters geschreven. Ook de vele wissels doen ons de das om, want zo krijg je geen structuur in het team. (maar er wordt gekeken hoe dit op te lossen.) De scheidsrechter gaf zelfs aan qua kansen verhouding was het 10-5 voor Excelsior M. De keeper van Naaldwijk had het drukker gehad dan Yuriy. Maar goed daar hebben we niets aan. We houden de moed er in lekker 2x trainen van de week en volgende week er weer tegen aan.