8 november 2021

Wedstrijdverslagen 06 november

De wat oudere leden van onze vereniging keken vroeger vol verwachting uit naar dinsdag. Op dinsdag verscheen namelijk Het Weeknieuws, het wekelijkse clubblad dat bij ieder lid op de deurmat viel. In het Weeknieuws stonden o.a. de wedstrijdverslagen van vrijwel alle senioren- en jeugdwedstrijden van die week. Vanaf vandaag gaan we die traditie herstellen. Kom dus iedere week naar de website en geniet van alle wedstrijdverslagen!

Excelsior -M O21 – Hollandia O21 (3-2)

Na het best wel glorieus verlopen weekend van verleden week, kan ook dit weekend als glorieus in de Maassluisse geschiedenis boeken worden bijgeschreven.

Vandaag stond de wedstrijd tegen laagvlieger Hollandia op het programma. Een ploeg die voetbal op een totaal andere manier ten uitvoering op de voetbalmat neerlegt. Het predikaat hoogstand voetbal kreeg op deze zaterdag een ander idee van menig voetballiefhebber. Waar de meeste teams de befaamde en geroemde hollandse school in hun voetbal dna hebben, bleek onze tegenstander vooral de spelopvatting van het aloude engelse kick and rush een warm hart toe te dragen. Met dit gegeven vooraf op naar de wedstrijd, waar we met een nagenoeg fitte selectie de strijd aan zouden gaan, alleen aanvoerder Sem had een lichte blessure en zou de ploeg vanaf de zijlijn mentaal ondersteunen.

Het patent van snelle entree’s, wat we de afgelopen twee wedstrijden eventjes kwijt waren geraakt, was gelukkig voor de Tricolores weer gevonden want het was in de 2e minuut dat Mikki na goed doorjagen op zijn directe tegenstander zodat die in de fout ging en Remo de bal in de 16meter op kon pakken het vervolgens de bal keurig netjes in het netje deponeerde buiten bereik van de keeper, hoppetaaa 1-0. Hierna ontstond er enige consternatie bij de artiesten op het veld omdat de kleuren van het tenue van Hollandia wel erg veel overeenkomsten vertoonde met het prachtige thuisshirt van de Tricolores. Dus vond de overigens prima leidende leidsman het alsnog noodzakelijk om onze tegenstander van een ander tenue te voorzien. Maar die hadden zelf niks mee genomen, dus kon de Maassluisse gastvrijheid werd weer eens ten uitvoer worden gebracht en zodoende konden de mannen van Hollandia ook eens in het prachtige maassluisse voetbaltenue spelen (hetzij een uittenue maar toch hé) iets wat

voor de meeste spelers van Hollandia, na het zien van de wedstrijd, een onmogelijkheid zal blijken en deze ene keer zullen moeten koesteren. Na zo’n 12 minuten oponthoud kon de wedstrijd weer van start met zoals benoemd de snelle 1-0 voorsprong op het scorebord had mening toeschouwer verwacht op een subtiel vervolg vanuit Maassluisse kant maar zoals eerder al benoemd behield de tegenstander er een andere uitvoering van het voetbal spel op na, wat er als volgt in de praktijk uitzag. De laatse man speelde werkelijk elke bal diep op spits en dan maar hopen dat de bal ergens bij een medespeler terecht kwam. De talenten van de Tricolores waren vandaag niet bij machte om daar goed onderuit te voetballen wat als gevolg had dat de toeschouwers een matige 45 minuten voetbal kregen voort geschoteld. En werd de 1e helft afgesloten met een 1-0 voorsprong met de hoop dat de 2e helft het allemaal iets beter zou gaan, het bleek ijdele hoop want de 2e helft was een kopie van de

1e helft waarbij er weer een snelle entree te bewonderen viel. Deze keer was het Dean die met een hard schot in de 47e minuut de 2-0 tegen de touwen schoot. De euforie van de bevrijdende 2-0 was van korte duur want in de 53e minuut scoorde Hollandia uit het niets de 2-1 binnen en werd het ongewenst weer een spannende bedoeling allemaal. En volgde er nog een aantal spannende momenten totdat in de 86e minuut Remo, na prima voorbereidend werk van Rens en Ruben, de verlossende 3-1 verzorgde. Dat 2 minuutjes later nog eventjes spannend werd door de 3-2 van onze tegenstander, is voor de statistieken nog van belang maar de 6e overwinning kwam niet meer in gevaar. Conclusie één van onze mindere wedstrijden maar al met al toch weer een uitstekend voetbal weekend voor Excelsior Maassluis 021, mede omdat er nog steeds een knappe 2e plaats op de ranglijst kan worden genoteerd.

Aanstaande zaterdag is Excelsior Maassluis 021 vrij van competitie verplichtingen maar

een oefenwedstrijd zal zeker plaats gaan vinden om de week daarna de uitwedstrijd tegen Dordrecht te gaan beleven.

Excelsior – M 2 – Lyra (2-5)

Normaal staat onze verdediging als een blok, maar zonder de geschorste linker centrale verdediger Robert, de geblesseerde rechter centrale verdediger Remco en de geblesseerde linksback Mark zou het een lastig verhaal gaan worden. Als je daarbij optelt de geblesseerde (sleutelbeen gebroken) rechterspits Jeffrey, de door een rugblessure afwezige Michael, de verre van fitte linkermiddenvelder Barry en de geblesseerde rechtermiddenvelder Arnoud, de afwezige linkermiddenvelder Jasper en de overal plaatsbare, met zijn schouder tobbende Martijn heb je exact 10 man. Tegen Lyra, waarvan bekend was dat ze topfit zijn, moest er dus een list verzonnen worden, want zelfs “mindfuck Fred” was uitgekinderd. Door een bizarre speling van het lot was O19 vrij en konden we twee man (Denzel en Noah) van hen inzetten plus één van O21 (Tygo). Desondanks konden we wederom een geflatteerde nederlaag (2-5) niet voorkomen. We zitten echt in de hoek waar de klappen vallen en zie daar maar eens uit te komen.

Ondanks deze waslijst aan afwezigen en vooral mede door de aanwezigheid van Noah, Denzel en Tygo, werd het toch heel lang een spannende wedstrijd. Van de snelheid en het surplus aan technische vaardigheden van deze drie jonge gasten is het echt volop genieten. Dient nog vermeld dat Chris I. in overleg met Fred niet inviel. Gewoon super dat hij in het belang van het team zijn plek afstond, hulde.

De warming-up gaf al meteen duidelijkheid; Westlandse beulen waarvan een aantal tot bijna twee meter reikten. Blijven combineren en niet meegaan in hun “kick and rush” voetbal, was het devies. Dat is vaak lastig en houd je dat niet 90 minuten lang vol. Dit Lyra was echter niet van dat soort, wel stevig en fysiek voetbal, maar zeker geen “lange halen” en “rücksichtslos” alles naar voren of over de zijlijn knallen. Daarom werd het een echte wedstrijd die alle kanten op kon. Toch was de eerste kans van ons in de vijfde minuut al direct een doelpunt en was het Thomas die beheerst voorbij de keeper mikte. De scheidsrechter nam helaas het vlagsignaal voor buitenspel over. Amper 5 minuten later was het Lyra dat wel op voorsprong kwam na een goede tempoversnelling; 0-1. Deze tegenslag bleek van korte duur en in de 12e minuut was het Faab die zich door de verdediging van Lyra wurmde en met een simpele voetbeweging voor de 1-1 zorgde. Er gebeurde dus veel in die beginfase, want in de 15e minuut was het Lyra dat vlot het middenveld overstak en de 1-2 leek te gaan scoren, Joey voorkwam dat met een flitsende reactie. Beide teams bleven opvallend aanvallend spelen, bij ons kwam dat vooral ook door de snelle en behendige nieuwelingen. Hun spel was zeker en vast een verrijking voor onze geplaagde ploeg. Zo bleef het spannend tot de 39e minuut. Na een snelle counter kwam de spits van Lyra vrij de 16 in en zowel Joey als hij gingen naar de grond; pingel. Vol ongeloof keken wij de scheidsrechter aan, Joey ging overduidelijk voor de bal, sterker nog, hij had hem ook. De leidsman was echter onverbiddelijk en wees gedecideerd naar de stip. Kijkend naar de kuiten van hun spits gebeurde wat te verwachten was; hij knalde de 1-2 snoeihard tegen de touwen. Helemaal ruk zo vlak voor de rust en gezien de verhoudingen op het veld ook niet terecht. Je zou denken dat tegen zoveel onrecht niet te spelen viel, maar de ruggen werden gerecht en de (smalle) schouders gingen eronder. De rust kwam eigenlijk niet gelegen, want we waren gebrand op en op weg naar weer een snelle gelijkmaker. Dus moesten de bosbessenthee en de peptalk van Fred ons behoeden voor een derde nederlaag op rij.

Met na rust Niels voor Thomas en Mark voor Chris G. gingen we direct van kiet. Lyra deed dat evenzo en creëerde in de 47e minuut per ommegaande een enorme kans, maar verprutsten die zelf gelukkig. Ik heb in het vorige verslag geprobeerd de goal van Mark tegen Vitesse te beschrijven hetwelk mij maar bij benadering lukte. Mark dacht mij een tweede kans te gunnen om dat alsnog beter te doen en hij produceerde een, volgens ons soortgelijke voorzet en volgens hem een afgemeten doelpoging. Het werd het eerste, want Faab kopte onberispelijk binnen, 2-2. Het spel golfde op en neer en weer was het Joey die zich met gevaar voor eigen leven voor de Lyra spits wierp en hem zodoende van scoren afhield. Tot de 64e minuut verliep alles volgens het van tevoren bedachte scenario. Toen werd een misverstand op het middenveld ons fataal. Een (wellicht te zachte) kaats werd niet door een speler van ons begrepen, maar door een tegenstander onderschept en die ging er vervolgens mee aan de haal en scoorde simpel de 2-3. Toch was er geen nood aan de man en bleven we, met Koen in de spits voor verdediger Martijn, voetballend gewoon overeind, mede door de 3 jonkies die onvermoeibaar bleken. Om het met woorden van drs. P te zeggen: “van hun gezwindheid stond iedereen paf”. Het mocht allemaal niet baten, de vermoeidheid sloeg toe en het superfitte Lyra werd steeds dreigender op onze helft en voor Faab, onze topscorer met inmiddels zes doelpunten in zes wedstrijden, werd de kramp hem te machtig en moest helaas gewisseld worden. Chaquir nam zijn honneurs waar. Omdat de pijp leeg raakte, gaven we die dus maar aan Maarten en moesten we lijdzaam toezien hoe Lyra verder uitliep naar 2-5. Ik ben oprecht van mening dat het van beide kanten een wedstrijd was van een zeer behoorlijk niveau met een niet geheel en al onterechte winnaar, 2-5 was echter een beetje veel van het goede.
Komend weekend zijn we vrij en dat voedt de hoop dat een aantal van ons het blessureleed achter zich kan laten. Met de wedstrijdmentaliteit die jullie tegen Lyra lieten zien gecombineerd met wat extra trainingsinspanningen zie ik, ondanks voornoemde “triple”, genoeg mogelijkheden voor een positie in de (sub)top. Onze concurrenten gaan namelijk ook heus nog wel een paar keer verliezen.

Noah, Denzel en Tygo, bedankt voor jullie inzet. Supertof dat jullie ons wilden helpen.

Opstelling.

Doel: J. Huyser
Achterin: C. Grootscholten (46e M. Scholten) – E. Verboom – M. Reemers (64e K. v.d Pol) –
J. van Gastel – N. Moreno
Midden: D. Mounir – B. Steenbergen – F. Vermeer (76e Chaquir Isenia) – J. Koogje
Spits: T. Fortuin (46e N. Koogje) – T. Suisse

Excelsior – Mo 15-1 – GDA Mo 15-2 (2-0)

Door de afgelopen regenachtige dagen is het tweede veld afgekeurd en moesten wij uitwijken naar het vierde veld. Hier was nog een wedstrijd aan de gang en dus was het even wachten geblazen. Twintig minuten later dan gepland konden we dan toch aftrappen en kon de wedstrijd tegen GDA beginnen. Ons keepers probleem is natuurlijk nog niet opgelost zo midden in het seizoen waardoor iedereen om de beurt een halve wedstrijd moet keepen. Dit maal was Marit B aan de beurt, wat inhield dat we wat moesten aanpassen om de verdediging compleet te krijgen. Het was Joy die Lente, Sterre en Marit P ging helpen. Ons middenveld met Joëlle, Madelief en Noah. En de aanvalslinie werd gevormd door Sanne v L, Inssia en Sanne K.
In de eerste minuten werd gelijk duidelijk dat het een stevige pot zou gaan worden. GDA zat er kort op bij ons en wij stelde er te weinig tegenover. We lieten ons te vaak in de duels aftroeven. Maar om nou te zeggen dat GDA kansen creëert of kreeg, nee dat absoluut niet.
Halverwege de eerste helft wisselde wij en toen kwamen Pascalle, Imade en Fenne bonnen de lijnen. De wedstrijd bleef een heftige strijd en zo nu en dan kregen wij toch wat kleine kansen. Tot doelpunten leidde deze mogelijkheden nog niet. Toch kwamen wij op slag van rust op een 1-0 voorsprong door goed doorgaan van Imade. Zij schoot de bal lekker hard binnen en eindelijk was de keepster van GDA een keer geklopt want tot dan toe had ze alles te pakken wat er in de zestien kwam. Met deze prima opsteker gingen we de rust in.
In de rust moesten we het een en ander recht zetten. Zo zal Madelief in de tweede helft ons doel verdedigen en moest Marit P helaas het veld met een blessure verlaten. Dit hield in dat we even moesten puzzelen om dit allemaal op te lossen. Dit lukte prima en ook al betekende dit dat sommige niet op eigen dan wel meest favoriete plekje stonden. Ondanks dit gegeven namen wij toch het heft in handen. We kregen wat goede mogelijkheden en wat hoekschoppen. Vanuit een counter na een afgeslagen aanval van GDA kon na een lange bal Imade alleen op de keeper af. Zij blijft heel kalm en schoot de bal onder de keepster door die een hoge bal verwachtte en dus omhoog sprong. En dan is de wedstrijd helemaal los en gaat het ineens heel hard. In een paar minuten tijd krijgen wij twee strafschoppen. De eerste werd gegeven na een overtreding op Imade op de rand van de zestien maar kennelijk net er binnen. Inssia ging achter de bal staan en schoot de bal min of meer rechtdoor waardoor het een makkelijke prooi was voor de keepster van GDA. De tweede na een handsbal nadat de bal door een hoekschop in het strafschopgebied was gekomen. Dit keer ging Sterre achter de bal staan. Ze neemt haar aanloop en schiet hard in de linkerhoek maar iets te ver en dus hard tegen de paar. Ook in de rebound lukt het niet om de bal erin te krijgen waardoor dus ook deze tweede 100% kans te niet werd gedaan. Dit waren toch echt de mogelijkheden om de wedstrijd op slot te zetten. Niet veel later na dit moment ligt de bal dan wel ineens in de touwen maar dan bij ons. Met een waanzinnig mooi gekruld schot van buiten de zestien schoot de spits de bal in de rechter bovenhoek. Als een goal mooi is mag dat best gezegd worden en bij deze dus de mooie goal van GDA. Het word dus nog even flink bollen knijpen de laatste minuten. Gelukkig hielden we sterk stand en dat is een compliment voor het hele team. Iedereen heeft hier keihard voor geknokt en dus konden er weer drie punten worden bijgeschreven. Dit resulteert in een gedeelde eerste plaats maar op doelsaldo staan we nu tweede.
Volgende week de 2e ronde beker wedstrijd tegen Den Hoorn. Kom de meiden aanmoedigen we spelen thuis om 12 uur.

Westlandia JO11-2 – Excelsior -M JO11-3 (5-2)

Vandaag ging De Rijdende Reporter al vroeg op pad naar het Westland om deze wedstrijd te verslaan. Hierbij geholpen door Rudolph, de vader van Thomas. Maar De Rijdende Reporter moet eerst even iets recht zetten in zijn verslag. In het laatst gemaakte verslag door hem van de JO11-3 had hij de naam van één van de leiders verkeerd geschreven en werd daar terecht voor op zijn vingers gewezen. Hij had namelijk leider Floris met een u geschreven ipv. een i. Het moet dus Floris zijn. JO11-3 heeft 2 toffe leiders Lars en Floris, maar dan moeten wel de namen goed geschreven worden. Bij deze. Gelukkig was Floris niet boos. Zo nu konden we naar de wedstrijd gaan kijken. We speelden dus op Sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. En u weet Hoge Bomen vangen veel wind, maar daar hadden we vandaag gelukkig geen last van. Tevens was het eindelijk een keer droog en konden we de zwemvliezen ook thuislaten. We begonnen met verzorgt voetbal en er werd opvallend mooi samenspel op de mat gelegd. Was heel leuk om te zien Het eerste wapenfeit kwam van Dani, maar de keeper van Westlandia kon nog net met zijn voet de bal buiten zijn doel houden. De volgende bal schoot Dani op de paal en de rebound werd door Tieme in het netje geplaatst 0 – 1. Vervolgens een mooie paas van Hayder op Dexter, maar Dexter stuitte op de keeper. Vervolgens ontstond er een prachtige combinatie van Joshua, Dexter, Tieme en Dexter. De bal kwam daarna voor de voeten van Lounian en die schoot de bal maar net over. Vervolgens waren de aanvallers van Excelsior M flink aan het drukken en kregen de verdedigers van Westlandia de bal slecht weg. Helaas leverde dit voor ons geen doelpunten op. Toen ging het bijna fout een verdediger van ons gaf een paas aan de spits van Westlandia en die verscheen alleen voor Yuriy. Maar Yuriy redde bekwaam. Door wat geklungel achterin kwam Westlandia daarna toch op 1 – 1. Na een ingreep van Thomas in de verdediging paste hij naar Dexter. Dexter schoot de bal helaas net over. Thomas dacht dat kan ik ook en pegelde een bal op het doel van een aardige afstand. De keeper kon die bal net over de lat tikken. Vervolgens nam Dani een hoekschop op rechts en die werd door Lounian op een prachtige wijze in het doel getikt. (Tim de vader van Dani vond dit een typische spitse goal) en dat was het. Hierna brak de rust aan en konden Floris en Lars wat tactische omzettingen doen. We begonnen weer met sterk samenspel aan het tweede bedrijf. Tegen de verhouding in werd het 2 – 2. En uit een corner maakten zij 3 – 2. Wij bleven via goed samenspel de tegenstander bestrijden maar kwamen niet tot een goed eindschot en Westlandia hanteerde slechts constant de lange bal en daardoor verwaarloosde wij een beetje onze verdediging, omdat we opportunistisch aan het aanvallen waren en stonden er ineens drie man van Westlandia voor Yuriy zijn neus en dat betekende 4 – 2 en snel de 5 – 2. Yuriy wist met nog een paar mooie reddingen verdere schade te voorkomen. En Guus kon de score niet verkleinen door een eigenlijk niet te missen kans net over het doel te schieten. Het was een hele leuke sportieve wedstrijd met een goede en eerlijke scheidsrechter. Westlandia was wel fysiek sterker door veel grotere jongens, maar jullie hebben je kranig geweerd en jullie samenspel gaat echt goed vooruit en was prachtig om te zien. Helaas was de uitslag geflatteerd. Maar we hebben lekker gevoetbald.

Zestienhoven JO11-1 – Excelsior Maassluis JO11-1 (0-5)

Woensdagmiddag 3 november om 17.00 uur verzamelen we met een aantal jongens van team JO11-1 en JO11-2, om naar Zestienhoven te Rotterdam af te reizen, ja ik noem het afreizen want het was al een strijd om door het web van Rotterdam bij de eindbestemming aan te komen. Daar aangekomen worden de jongens in het blauw-wit gehezen en zijn ze gereed om te spelen voor de Voetbal Rijnmond Cup wedstrijd. Boyd,Julian,Joey,Marijn,Ryad,Ryan,Shane, Quinn,Quint en als keeper; Yasin.

De jongens gaan al meteen goed van start in het 1e kwartier, ze krijgen meerdere kansen, maar het lukt ze maar niet om de bal in het goal te krijgen, aangezien de tegenpartij een sterke keeper heeft neergezet. Quint schoot de bal net over het goal en vervolgens had Quinn een mooi schot, maar de keeper hield hem van de lijn. Na een korte break en een paar tips en tricks van Jorrit gingen ze weer van start met het 2e kwartier:

Ryad ziet al gauw kans en die maakt een mooi doelpunt voor Excelsior Maasluis stand : 0-1. De druk zit er echt wel op bij de tegenstander, er wordt mooi overgespeeld en er volgen nog meerdere kansen, uiteraard ziet Boyd zijn kans en die schiet hem met een hoge bal in de linker kruising, stand : 0-2, Boem die zat er goed in. Zestienhoven had een paar kansen maar ze kwamen niet door de verdediging heen of de middenvelders waren ze te snel af. Rust: even wat drinken en de handen wat opwarmen een peptalk van Jorrit en Justin, dan vervolgen ze de wedstrijd voor het 3e kwartier.

In het 3e kwartier hebben ze meerdere kansen, Quinn, Ryan en Marijn die een aantal ballen er maar niet in krijgt door de keeper, of een bal tegen de paal. Dan volgt Shane en die poeiert de bal in de rechter kruising yes stand: 0-3
Julian laat ook wat snelle acties zien, maar de tegenstander weet hem te stoppen, Ryan probeert zich er een paar keer door heen te wringen maar het lukt hem niet om door de verdediging heen te komen. Dan gaan we snel over naar het 4e kwart.

Hier worden de supporters afgeschrikt door een tegendoelpunt, maar gelukkig was deze al uit voordat hij de goal bereikte, oef wat spannend.
(Gelukkig werd deze reporter er even op geattendeerd ;-) bedankt mede supporters.) Daar zien we een mooie spel waarin Joey een voorzet geeft aan Quinn en die maakt hem netjes af naar de stand : 0-4. Marijn heeft nog een paar mooie kansen, maar krijgt door een overtreding van de tegenpartij een penalty… zie filmpje … Stand 0-5. Hiermee wordt de wedstrijd afgesloten!

Met hongerige buiken keren we allemaal weer terug naar het mooie Maassluis. Wat een mooie wedstrijd was dit om naar te kijken overall was het een mooi spel van Excelsior Maassluis, ze waren vanavond zeker de sterkere partij!

 

 Laakkwartier JO12-1  – Excelsior -M – JO12-1 (3-4)

Excelsior JO12-1 maakt slappe start ongedaan: 3-4 zege in Laakkwartier

Kwart voor 12. Midden in het Haagse Laakkwartier. Zowel qua speeltijd als locatie
zijn de omstandigheden bepaald niet gebruikelijk voor de mannen van de JO12-1.
Tel daarbij een fysiek lang, sterk gezelschap en een hobbelig grasveld op en de
ingrediënten voor een matige start zijn compleet.

Want matig kunnen we de start gerust noemen. De Tricolores zijn onder de indruk
van de nieuwe omstandigheden en kunnen binnen een handvol seconden de bal de
eerste keer uit het net vissen. Na balverlies op rechts is Laurens niet in staat nog
redding te brengen: 0-1. Twee minuten later krijgen we de volgende treffer achter
onze oren. Een corner krijgen we niet weggewerkt en blijft op de doellijn liggen. Een
laatste poging van Daan en Laurens om een treffer te voorkomen mag geen baat
hebben: 0-2.

Oók een vroege achterstand en een tegenstander die onze JO12-1 overrompelt zijn
bepaald niet gebruikelijk voor de rood wit blauwe mannen. Tot nog toe ging er
immers geen competitiewedstrijd verloren. Vandaag moet er uit een ander vaatje
getapt worden om de eerste competitienederlaag te voorkomen. De
aansluitingstreffer van Livay brengt ons voor het eerst een beetje in de wedstrijd. Op
aanleggen van Stan brengt onze rappe buitenspeler de stand op 1-2.

Vanaf het tweede kwart komen we er langzaam beter in. Geïnspireerd door de sterk
en fel spelende Ashraf en Joost gaan ook de andere mannen van JO12-1 meer en
meer de duels aan. In het tweede kwart raakt het spelbeeld in balans. Livay drukt dit
ook uit in de score. Een pass van Joost bezorgt Livay een volgende schietkans. Net
als bij zijn vorige goal verschalkt hij de sterke Laakkwartier-keeper ook nu in de korte
hoek: 2-2.

Na rust is het Excelsior Maassluis dat de dominante ploeg is op het moeilijk
bespeelbare veld. Waar we de laatste weken veel verzorgd voetbal hebben gezien,
bestaat de tactiek van trainer Michael vandaag uit veel lange ballen. Het spel
verplaatst zich inmiddels naar de helft van Laakkwartier. De voorsprong van de
Maassluisse mannen komt dan ook niet uit de lucht vallen, al is daar wat hulp van de
scheidsrechter voor nodig. Mirac’ vrije trap landt in de doelmond. Is de bal over de
lijn? De Excelsior-spelers twijfelen niet en juichen. De scheidsrechter is het eens en
wijst naar de middenstip: 2-3!

Lang kunnen we niet genieten van de voorsprong. Uit een dubieuze intrap gooit
Laakkwartier de bal voor de goal. De Haagse linksbuiten tovert de bal met een
hakbal prachtig achter Laurens: 3-3. Ceyden denkt even later voor een nieuwe
Maassluisse voorsprong te zorgen. Zijn schot verdwijnt, terwijl hij ondersteboven
wordt gegleden, net naast de goal.

In de laatste break zet Michael met een peptalk zijn mannen nog een keer op scherp.
Excelsior weet, tussen de lange ballen door, meer en meer ook met combinaties
elkaar te vinden. Inmiddels worden veel van de duels met overtuiging aangegaan én
ook gewonnen. Een nieuwe voorsprong blijft niet uit. Joost neemt slim snel een intrap
en bedient Livay. Zijn schot in de verre hoek belandt overtuigend in de verre hoek: 3-
4!

Een volgende poging van Livay levert bijna de 3-5 op, maar een geweldige redding
van de Haagse keeper laat zijn inzet op de paal belanden. Ook Tijn neemt de
Haagse goal met enkele schoten onder vuur, maar een grotere voorsprong levert dit
nog niet op. Hoewel het conditioneel sterke Excelsior inmiddels de baas is op het
veld, blijft het oppassen voor uitvallen van Laakkwartier. Enkele corners zorgen nog
voor enig gevaar van de indrukwekkende Haagse luchtmacht, maar tot treffers leidt
het niet. Wanneer de scheidsrechter voor het eindsignaal blaast, barst een even
uitbundig als terecht Maassluis feestje los.

Excelsior M JO11-1 – Kethel Spaland (8-2)

Op het laatste moment meldde de scheidsrechter zich af en gelukkig wilde de vader van Shane deze wedstrijd wel fluiten, onze dank hiervoor. Na een goede warming up gingen ze om 08.30 uur van start.

Er werd al flink druk erop gezet vanuit de tegenpartij maar Vince wist de 1e kans goed tegen te houden. De bal bleef daarna ook goed op de helft van de tegenstanders want team Maassluis was even wakker geschud ;-) Quinn had een mooie corner maar die kwam net niet op een van de koppies van Excelsior Maassluis. Daarna had Quinn nog een hele mooie kans, maar het was nog niet aan Excelsior Maassluis om te mogen scoren. De tegenstanders hebben het druk met het verdedigen want Shane vliegt door de verdediging heen en scoort even met links in het doel. Stand 1-0 Daarna heeft Quinn nog een mooie kans, maar wederom staat de keeper van de tegenpartij goed op zijn plek en weet hem te weren.

Dan vervolgen we alweer naar het 2e kwartier, hier is Excelsior Maassluis ook weer even goed op dreef want al gauw volgt een 2e doelpunt gemaakt door Marijn en daarna de 3-0 door Quinn. Samale heeft een paar mooie ballen weten te blokken. Quint had nog een hele mooie scherpe bal voor Ryad die kon er meteen mee vandoor naar de andere kant van het veld. Maar het houdt nog niet op door een assist van Quinn weet Boyd hem er ook nog even in het goal te scoren!! Stand 4-0 Wauw wat ging dat snel!!

Even een korte break en wat drinken, dan wordt het 3e kwartier ook al weer gauw gestart: Hier volgt een mooie aanval van Boyd en Marijn maakt hem af met een 5-0. Elin heeft een paar mooie aanvallen geblokt van de tegenpartij en wist daardoor ook weer het team naar het goal van de tegenpartij te sturen. Quinn kreeg vervolgens nog een mooie voorzet van Marijn, maar de keeper stond er weer om deze tegen te houden. Dan wordt de tegenpartij wat agressiever in het spel en weet al snel een 5-1 te maken en een 5-2… Kom op Excelsior Maassluis even weer scherp!! De supporters worden ook wat onrustiger want nu mag er weer even gefocust worden, door het spel van de tegenpartij wordt er gauw door Excelsior Maassluis meegespeeld, waardoor er wat chaos ontstaat. Even weer scherp team Maassluis!!

Het 4e kwartier weet Shane dan ook weer te scoren en maakt de 6-2, Ryad krijgt een mooie kans maar deze komt uit op de paal. De bal gaat van de ene kant naar de andere kant en Vince weet nog een paar ballen goed te weren. Dan volgt er weer een aanval van Marijn en die maakt de 7-2!! De tegenpartij probeert met man ( en meid) en macht door de verdediging heen te komen maar helaas komen ze er deze keer niet door heen en volgt dan weer een aanval van Maassluis en maakt Ryad een mooie 8-2. Hiermee wordt de wedstrijd afgesloten.

Hekelingen JO10-1 – Excelsior-M JO10-1 (7-7)

Vandaag stond de 2e wedstrijd op het programma. We moesten uit naar Hekelingen. Na een half uurtje rijden, en verkleed en wel begonnen we aan de warming up. Dit keer begonnen we heel sterk aan de wedstrijd. We stonden ook al met 0-5 voor. De doelpunten kwamen tot stand door bij vlagen prachtig samenspel. Het 2e kwart begon rommelig, en werd niet goed gedekt en we waren slapper in de duels. Dit zorgde ervoor dat het snel 5-4 werd. Maar gelukkig bleven we knokken met z’n allen. En door die vechtlust scoorden wij de 4-6.

Daarna ging het spel op en neer. Van beide kanten werden er fouten gemaakt. Hekelingen scoorden daaruit de 5-6, waarna wij wederom de scoorden 5-7. Er werd daarna nog 2x door Hekelingen gescoord, wat de eindstand op 7-7 bracht.

Al met al was het een zeer spannende wedstrijd, waar alles in zat, mooie goals, hele goede kansen voor ons, maar die er soms door pech niet ingingen.

Maar wederom hebben we wel weer van jullie genoten. We durfden op te bouwen. Wat heel vaak echt goed ging. En ja het gaat wel eens fout, maar daar leren we van. Daar wordt je alleen maar beter van.

Wat we moeten meenemen naar de volgende wedstrijd zijn de 1e 12 min, waar we door goed samenspel en druk zetten 5x scoorden.

Maar wederom hebben we wel weer van jullie genoten.

De doelpuntenmakers waren Dodge 2x, Rayan 2x, Jayden G 1x en Jelle 2x

Excelsior- M – JO91- Lyra JO9-1 (4-3)

Vanmorgen moesten we vroeg opstaan om op tijd te verzamelen.
Onze 2e wedstrijd in de hoofdklasse. Vorige week hadden we flink verloren en nu wilden we graag winnen.
We vonden het jammer dat Martijn er niet bij kon zijn.
Van Sven en Daan moesten we deze wedstrijd weer volle bak gaan.
We begonnen goed en Brett scoorde snel de 1-0 en daarna ook nog 2-0.
Lyra was ook goed, maar Xavi en Keywan waren heel goed aan het keepen.
Daarna scoorde Tijs de 3-0 en vlak daarna maakte Lyra 3-1. Gelukkig kon Brett ook nog de 4-1 maken.
Op het laatst werd het erg spannend en scoorde Lyra ook nog 4-2 en 4-3.
Gelukkig was de wedstrijd snel daarna afgelopen!

Excelsior M JO9-03 – de Betrokken Spartaan (6-5)

ooi op tijd stonden de jongens van JO9-03 zaterdagochtend klaar voor de wedstrijd. Ook de Betrokken Spartaan was al indrukwekkend aanwezig. Met een groot team rood witte jongens liepen ze warm. Gelukkig hadden ook onze supporters zich in grote getalen verzameld langs de lijn. We waren klaar voor een mooie wedstrijd.

En dat werd het!

De Spartaan ging wat vlotter van start wat snel tot een eerste tegengoal leidde. Maar onze jongens waren de laatste weken duidelijk gegroeid in samenwerking en zelfvertrouwen. Ondanks de mooie techniek van een aantal Spartanen, wist ons team de druk er goed op te houden. Dat zorgde voor allerlei mooie goals over en weer, waardoor de stand gelijk op ging. Lang nam de Spartaan de leiding, waarna Excelsior het weer gelijk maakte.

Sven zette zijn techniek en snelheid in, en passeerde langs de linkerflank een paar keer rap een hele kluwen Spartanen om door te lopen richting het goal van de tegenstander waar hij zijn doelkansen 2 keer mooi verzilverde. Ook Sepp wist de Rotterdammers regelmatig te passeren en greep voor het doel 2 keer zijn kans met mooie en vooral rake trappen. Jaap zorgde met zijn snelle sprintjes voor het tegenhouden van de aanval en ook Bathouan wist het de Spartaan moeilijk te maken door de bal slim af te pakken. Jaycen stond zijn mannetje in het doel met een aantal schitterende reddingen. Patryck en Stefan lieten iedereen versteld staan door met een schitterend lobje de bal over de keeper heen het doel in te schieten.

Naarmate de wedstrijd vorderde en de schitterende doelpunten elkaar opvolgden, werd de stemming langs de lijn steeds enthousiaster. De 6-5 voorsprong die in de laatste minuten werd vastgehouden zorgde helemaal voor een opperbeste stemming bij coaches, supporters maar vooral bij de apetrotse jongens. Het was een mooie wedstrijd!