JO11-4 tegen Westlandia
Gepubliceerd Op: 9 februari 2022

Wedstrijdverslagen 5 februari 2022

9 februari 2022

De wat oudere leden van onze vereniging keken vroeger vol verwachting uit naar dinsdag. Op dinsdag verscheen namelijk Het Weeknieuws, het wekelijkse clubblad dat bij ieder lid op de deurmat viel. In het Weeknieuws stonden o.a. de wedstrijdverslagen van vrijwel alle senioren- en jeugdwedstrijden van die week. Die traditie is weer helemaal terug. Kom dus iedere week naar de website en geniet van alle wedstrijdverslagen!

Exelsior Maassluis O21 – Westlandia O21 (1-1)

Eindelijk was het weer zover, na een ongewenste en verlengde winterstop, mochten de jonge talenten van Excelsior Maassluis 021 de spreekwoordelijke wei weer in om in competitie verband hun voetbalkunsten te vertonen en dat onder het tieziend oog van het ook weer aanwezige publiek. En het betrof hier direct om een behoorlijke kraker en tevens een heuse derby, Westlandia 021 kwam op bezoek aan de Dijkpolder. Eigenlijk zou deze wedstrijd al in een iets eerder stadium gespeeld diende te worden maar door verschijdende omstandigheden werd deze clash een aantal keren uitgesteld. Maar nu mochten eindelijk de Tricolores gaan proberen het zoet der overwinning te proeven en daarmee een volgende stap te zetten richting een mooi, passend en voldaan slot van deze competitie. De wedstrijd van vandaag zou de eerste worden van de drie die we nog moeten spelen. Even ter opfrissing voor degene die niet helemaal op de hoogte zijn of door alle

corona perikelen het spoor een beetje bijster zijn, Excelsior Maassluis 021 moet, net als alle andere teams in deze competitie, de huidige competitie uitspelen en dus moeten er nog drie heerlijke potjes voetbal gespeeld gaan worden.

Op naar de wedstrijd die om 12.00 uur van start ging en de omstandigheden waren alleraardigst, een zacht zonnetje met af en toe een hard briesje wat over het hoofdveld waaide, trapte de Tricolores af op jacht naar de overwinning. En zoals wel vaker dit seizoen, zagen de toeschouwers weer een bekend en inmiddels befaamd wapenfeit ten tonel verschijnen, namelijk de cliam van ons patent op snelle entree’s want na zo’n 5 minuten lukte het Maassluis om het net van de tegenpartij te laten bollen. Na een duidelijk goed genomen corner en het daaropvolgend mistasten en grabbelen van de keeper van Westlandia plofde de bal voor de voeten Bas en die bedacht zich geen moment en knalde de 1-0 voorsprong tegen de touwen aan. Zo

wil je graag de wedstrijd starten en op deze manier een soeple middag te beleven. Maar niets bleek minder waar, het zou een hele stroeve voetbalmiddag voor Maassluis worden. En dat had een aantal oorzaken, onze tegenstrevers hadden een systeem van  cattenatcio ultimo neergezet, eentje waar Mourhino jaloers op zou kunnen zijn. Als teams dit goed uitvoeren is er simpelweg gewoon erg weinig ruimte om er doorheen te voetballen, als dan de passing slecht is en het baltempo te laag is dan wordt het dus een stroeve en moeilijke voetbalmiddag. En al helemaal als Westlandia na 28 minuten op 1-1 komt, want ja kansen zullen er altijd wel komen en met de 1-1 stand gingen de beide teams de rust in. In de kleedkamer werd benadrukt door de technische staf om wat feller en agressiever te spelen en ervoor te zorgen om de bal met meer snelheid en precisie naar elkaar te spelen. En wat er was besproken werd zeker ten uitvoer getoond, het tempo ging op alle facetten wat omhoog

maar niet voldoende om tot hele grote kansen of nog beter zelfs tot bevrijdende doelpunten voor de Tricolores te zorgen. Het ging wat betreft kansen verhouding gelijk op want er waren zeker nog een aantal behoorlijke kansen voor Westlandia, die ervoor zorg draagde dat gemiddelde hartslag van de technische staf bij Maassluis op hol sloeg. Maar tot ieders Maassluis geluk bleef het bij die ene tegengoal en was Maassluis niet meer bij machte om zelf een goal te scoren, alles werd nog gedaan om die bevrijdende goal te maken, ook de oh zo bekende stormram kreeg nog een achttal minuten om iets te forceren en in die laatste minuten werden alle ballen in de 16 meter van de tegenpartij gepompt maar zonder bevredigend resultaat voor de Tricolores. En dus bleef de 1-1 eindstand op het scorebord staan. Een toch wel teleurstellende voetbalmiddag maar dit soort wedstrijden horen er ook bij en zullen uiteindelijk je groei als voetballer en trainer/coach weer een beetje helpen naar een mooier resultaat!

Voor volgende week staat de uitwedstrijd tegen Quick Boys 021 op ons te wachten en ook dat belooft weer een prachtige wedstrijd te worden.

DSVP JO11-JM1 – Excelsior M JO11-1 (6-4)

Vandaag ging JO11-1 van Excelsior M op bezoek bij DSVP (Door Samenwerking Verkregen uit Pijnacker). Een heel groot complex. Het was koud maar het zonnetje scheen. Het was uitstekend voetbal weer. Vader Dennis (van Boyd) plaatste de Rijdende Reporter op een plaatsje op het kunstgrasveld in datzelfde zonnetje. Justin moest de Warming Up met de jongens alleen doen, maar dat gaat hem goed af. Jorrit was namelijk achtergebleven in Maassluis om bij de club te vergaderen. Gezien de vele JO11 teams die DSVP heeft konden we op een zware wedstrijd rekenen. Dit DSVP bleek een sterk voetballende ploeg. Toch begonnen wij driftig aan te vallen. En we hadden ongeveer 5 minuten de overhand. Marijn loste diverse schoten op de keeper van DSVP, maar die stond zijn mannetje. Langzaam zag je DSVP ook sterker worden en grip op ons krijgen. Quint en Reav traden een parkeer sterk op en maakten het de aanvallers van DSVP lastig. Echter konden we niet voorkomen dat een aanvaller van DSVP op rechts doorbrak en met een fantastische boogbal keeper Yuriy passeerde. (Dit was echt een prachtig doelpunt). Boyd rukte op links op en paste op Samále die een mooie steekbal op Marijn gaf. Marijn schoot echter net naast. Uit een tegenaanval kwam Yuriy alert ver zijn doel uit waardoor hij de aanvaller van DSVP goed belemmerde en deze slecht op het metaal mikte. PFFFF. Na een dieptepas van Boyd op Marijn, punterde Marijn de bal weer net naast. Het zat onze Marijn niet mee. Een mooi lobje van Shane ging net naast. En waar wij het net met pech niet konden vinden maakte DSVP 2-0. Dani ging het proberen en brak door over rechts maar twee aanvallers van ons konden net hun voet er niet tegen aanzetten om gevaarlijk te worden.

Het 2e bedrijf begon met een bal van Samále die hij afpakte en onmiddellijk op doel schoot. Nu stond niet de keeper in de weg maar het aluminium. Riyad begon aan een solo op het middenveld en liep een paar DSVP’ers gewoon voorbij maar schoot de bal te zacht in. Echter de rebound kwam bij Shane terecht en die nam de bal gelijk op zijn pantoffel 2-1. De aansluiting was gemaakt, echter in de volgende tegenaanval maaiden twee verdedigers van ons over de bal heen en kon een aanvaller van DSVP de 3-1 aantekenen. Vervolgens brak de rust aan.

De vaders Tim (van Dani), Randy (van Samále) en Dennis (van Boyd) gebruikten de rust om elkaar een balletje toe te trappen om zo op te warmen. Je zag het publiek opveren bij dit schouwspel. Enkele wapenfeiten na de rust: Corner Marijn kopte Shane net over. Corner Reav werd door Boyd over gekopt. Yuriy kwam weer een keer goed zijn doel uit waardoor de DSVP’er slechts alleen weer de paal kon raken. Quint en Reav grepen uitstekend in bij enkele aanvallen van DSVP.

Maar toen begon het en gaven we de wedstrijd in korte tijd uit handen wat niet nodig was geweest.  Boyd speelde terug op Yuriy, die de bal niet snel genoeg wegwerkte, waardoor DSVP op 3 – 1 kwam. DSVP rook bloed en schroefde de stand op naar 6-1. In het 4e bedrijf moesten we ons even gaan herpakken en dat lukte gedeeltelijk. We gooiden de schroom van ons af en begonnen sterk druk te zetten en de aanvallen over te nemen. Dani begon een solo op het middenveld, liep drie man voorbij maar stuitte op de vierde met en klutsbal. Maar daarna wist Dani het net te vinden 6-2. Vervolgens trok Marijn ten aanval en werd vlakbij het doel van DSVP gevloerd. PINGEL. En Marijn verzilverde deze zelf 6-3. We gingen er weer in geloven echter bleek de tijd te kort. Een mooie combinatie tussen Reav, Shane en Riyad werd door laatstgenoemde met succes afgerond 6-4. Yuriy maakte hierna zijn fout nog goed met een mooie duik in de rechterhoek en de bal wist te vast te klemmen. Na een paar aanvallen op een neer kwamen we zoals gezegd tijd te kort voor meer en floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Het was een mooie krachtmeting.

Excelsior M JO11-2 – FC ‘s-Gravenzande JO10 (4-3)

Na maanden lang geen wedstrijd gespeeld te hebben was het zaterdagochtend eindelijk zo ver voor de mannen van JO11-2. Het was vrijdagochtend nog even schrikken.. want de geplande competitiewedstrijd werd afgelast wegens te veel corona gevallen bij de tegenstander. Gelukkig waren trainer Kaylan en Taoufik (vader Nour) er snel bij en hadden ze die zelfde middag nog een interessante tegenstander gevonden, namelijk de leeftijdsgenoten van FC ‘s-Gravenzande.
Om stipt 08:45 uur, blies scheidsrechter Yavuz (vader Yasin) op zijn fluitje, waardoor de wedstrijd van start ging. De mannen van Excelsior kwamen goed uit de startblokken en gingen direct vol in de aanval. Na een paar goeie aanvallen was het dan ook Excelsior die het eerste schot van de wedstrijd op hun naam kreeg, notabene linksachter Mikail die helemaal mee naar voren was gekomen kon de trekker overhalen, maar helaas zag hij zijn schot geblokt worden en leverde dat Excelsior slechts een corner op. Excelsior kwam steeds vaker in de buurt van het doel van FC ‘s-Gravenzande. Na weer een goede aanval kwam de bal van Lucas bij de net ingevallen Menduh terecht, Menduh keek goed op en zag dat Julian voor de goal helemaal vrij stond en bediende Julian vervolgens met een mooie pass over de grond, Julian bedacht zich geen moment en schoot de bal in één keer richting het doel, maar helaas zag hij zijn poging net naast het doel verschijnen.. nog steeds 0-0. Na een kleine 10 minuten was het dan eindelijk raak voor de tricolores, na een goede lage voorzet van Lucas kwam de bal in de kluts terecht voor de voeten van onze spits Menduh en die weet als geen ander hoe hij de bal tegen de touwen moet schieten, en dat liet die ook deze keer weer zien 1-0. Ook na de 1-0 bleef Excelsior goed voetballen en creëerde ze nog een aantal kansen, maar helaas bleven die onbenut. De verdediging stond als een huis. Aanvoeder Gio en keeper Yasin hadden alles onder controle. Vlak voordat de scheidsrechter wou fluiten voor het einde van het 1e kwart was daar opeens FC ‘s-Gravenzande. Met een mooie steekpass stond de spits opeens oog in oog met onze keeper Yasin, de spits bleef erg koel voor de goal en ronde het heel fraai af. Yasin was kansloos 1-1. Dat was dan ook de stand toen we begonnen aan het 2de kwart.
Na een goede peptalk van trainer Sam en trainer Kaylan begonnen we aan het 2de kwart. Je zag dat de gelijkmaker toch een kleine tegenslag was voor onze mannen in het Rood-Wit-Blauw. Er werden minder kansen gecreëerd en ook FC ‘s-Gravenzande kwam soms gevaarlijk dichtbij het goal van onze Yasin. Toch bleef Excelsior het proberen, rechtsachter Nour dribbelde vanuit achteruit goed het middenveld in en kwam steeds dichterbij het doel van FC ‘s-Gravenzande, na een goede passeerbeweging besloot Nour de bal van grote afstand op goal te schieten, helaas was het schot niet hard genoeg en kon de keeper de bal net op tijd tegenhouden. 1-1 was dan ook de stand waarmee we de rust in gingen.
Na een lekker bekertje Limonade in de rust was Excelsior helemaal klaar voor het begin van het 3de kwart. Na een fantastische aanval die achterin begon bij keeper Yasin, die de bal in speelde naar Linksachter Nour, Nour zag geen oplossing voorruit dus besloot de bal terug te spelen naar aanvoerder Gio, die als zo vaak in het hart van onze verdediging speelde, Gio verplaatst de bal goed naar de vrij gespeelde Jelle die besloot aan de wandel te gaan, waardoor mid-mid Joey helemaal vrij kwam in het midden van het veld. Joey bereikte met een prachtige steekpass Lucas, Lucas die wederom met een goeie lage voorzet de bal bij de spits Menduh kreeg, Menduh nam de bal één keer aan en schoot de bal vervolgens knap in de verre hoek 2-1. Excelsior besloot om gelijk door te pakken en nog geen 5 minuten later was het, na goed druk zetten van onze aanvallers, Joey die de bal achter de keeper van FC ‘S-Gravenzande schoot 3-1. Vlak voor het einde van de 3de kwart beloonde Excelsior het goede spel met wederom een doelpunt van onze mid-mid Joey, die daarmee net als Menduh zijn 2de van de ochtend maakte 4-1. Dat was overigens ook de stand waarmee we de laatste pauze in gingen.
In het 4de en laatste kwart werd het toch nog even spannend.. FC ‘S-Gravenzande deed er alles aan om terug in de wedstrijd te komen en met succes, want al snel werd het beloond met een doelpunt. Een mooie vrije trap van bijna 20 meter vloog over onze keeper Yasin heen 4-2. Enkele minuten later was het weer raak voor club uit het westland 4-3. FC ‘S-Gravenzande ging er nog meer in geloven, maar Excelsior raakte niet in paniek en bleef rustig voetballen wat zelfs nog resulteerde in een grote kans. Julian werd mooi vrij gespeeld aan de linkerkant van het veld. Speelde twee tegenstander heel fraai uit en schoot vervolgens hard op het doel, helaas werd de bal net voor de lijn tegen gehouden door een verdediger van FC ‘s-Gravenzande de stand was nog steeds 4-3. Uiteindelijk vielen er geen goals meer in het verdere verloop van het 4de kwart. Excelsior JO11-2 won de eerste wedstrijd van het jaar 2022 met 4-3 tegen FC ‘s-Gravenzande. Een goed begin van het nieuwe jaar.

Westlandia JO10-2 – Excelsior-M JO10-1 (5-4)

Vandaag speelden we uit tegen het altijd lastige Westlandia. Vorig jaar verloren we daar net met 6-5. Dus we wilden zeker revanche nemen.

Na een goeie warming-up, en het welbekende praatje begonnen we op zich goed aan de wedstrijd. Wel kwamen we al snel op een 1-0 achterstand. Maar we bleven goed voetballen, combineren,  en daar kwam dan ook de 1-1 uit. We bleven knokken voor elke bal. De inzet was dan ook heel goed. Wat zelfs resulteerde in een 1 – 2 voorsprong. Het spel ging op en neer. En waar wij bleven voetballen, had Westlandia maar een tactiek. Bal naar voren schieten en zien wat er gebeurt. Daar scoorde zij ook de 2-2 uit en later de 3-2 uit.

Na wederom te blijven voetballen creëerden we meer kansen. Maar hij wilde er maar niet in. We hadden echt pech. Maar daar was dan toch de welverdiende gelijkmaker 3-3. Het was wederom Westlandia die toch weer de voorsprong pakte 4-3.

En daar gingen wij weer achter de gelijkmaker aan. En ja hoor, die kwam er 4-4. De wedstrijd kon echt alle kanten uit. Maar het was toch Westlandia die aan het langste eind trok. En de winnende goal maakte 5-4.

Maar jongens, ik wil zeggen dat de best voetballende ploeg vandaag heeft verloren. Jullie mogen echt heel trots op jullie zelf zijn. Jullie blijven keihard werken voor elkaar. Jullie hebben wederom laten zien. Dat jullie een team zijn, elkaar helpen.

Ik weet het, ik val in herhaling. Maar ik heb wederom vreselijk van jullie genoten. Grote Klasse jongens.