Gepubliceerd Op: 5 december 2023

Wedstrijdverslagen 02 december 2023

Jo14-1 vs charlois (3-2)

*Vandaag was zo’n dag*

De spanning was voelbaar aan de Lavendelstraat in Maassluis. De thuisbasis van Excelsior Maassluis. Gelukkig, dit keer niet bij de ochtenddauw maar een schappelijke 11 uur. Er staat veel op het spel vandaag. Verliezen betekent dat de aspiraties tot het kampioenschap in de koelkast kunnen. Bij winst is dit team volgende week – in de laatste wedstrijd van het seizoen – kampioen. En daar hebben ze hard, heel hard voor gevochten.

*Geen makkie*

Vandaag op het menu: Charlois. Een geduchte tegenstander die alle wedstrijden veel makkelijker leek te winnen dan onze JO14-1. Uitslagen van 9 – 0 waren geen toevalligheid. De eerste helft start Maassluis sterk. Tactische keuzes van de trainer werpen zijn vruchten af. Een ommekeer in het spel. Misschien was vandaag wel dé dag. Goed voetbal en strijd, van beide kanten eerlijk is eerlijk! Charlois wel sterker op het middenveld. Dit resulteert – ook door ongelukkig spel van Maassluis – in een 1 – 1 stand bij rust.

*Toch nog spannend*

Een aanpassing in het team. Voor het eerst spelen ze 4- 4 -2; Trainer Berkan: “Ik heb dit in de rust aangepast om het middenveld van Charlois te ontwrichten. En dat heeft gewerkt. De jongens hebben dat super opgepakt. Heel knap. Zelden heb ik de boys zo scherp gezien!” Mooie passes, strakke ballen en de wil om te winnen zijn duidelijk aanwezig. Na de 2 – 1 valt al snel de 3 – 1. Gaat het gebeuren? Naarmate de tijd verstrijkt, neemt de spanning toe. Toch nog een kans voor Charlois. En ja hoor, 3 – 2 staat op de borden. Wie staat te kijken met een zwak hart, kan nu beter bij een AED in de buurt gaan staan. Dit is niet te doen. Gaat het lukken?

De laatste 10 minuten. Iets laten zakken, iets meer compact en de linies dicht. Dat moet de boodschap zijn geweest vanaf de bank. Beide ploegen krijgen kansen, zien het kampioenschap en willen strijden. Maar goed dat er op een gemiddelde mobiele telefoons geen bloeddrukmeters zitten, die waren nu volledig van slag geweest.

*Ontlading*

Een bloedneus zorgt voor extra spanning. Dat merkt ook trainer Berkan. “ de grensrechter van de tegenstander heeft flink van zich laten horen. En dan niet in positieve zin. Wij hadden maar één doel. Winnen. En dat hadden ze niet verwacht denk ik. Charlois kun je winnen op inzet. Precies dat was er vandaag volop.” Nog nooit is een scheidsrechter zo van nabij gevolgd als in de laatste minuut van deze wedstrijd. En dan, de fluit gaat naar zijn mond. Wat doet hij dat tergend langzaam… Fluit, klaar! En de spanning valt van iedereen af. Ontlading en feest! Wat een prestatie! Wat hebben ze gevochten! Wat een team! Klasse en weet je wat? Vandaag was DE dag!

Excelsior M JO13-3  –  MVV’27 JO13-2   (3 – 2)

MVV’27 (Maaslandse Voetbalvereniging ’27) is opgericht in 1927. Speelt op “Sportpark De Commandeur”.  Maar vandaag kwam  MVV’27 naar “Sportpark Dijkpolder”. Om de degens te kruisen. Een zogenaamde “burenruzie” sportief gezien.

Voor Yuriy om een paar bekende tegen te komen: Ruben uit zijn klas (school Regenboog) en Dion (keeper) waar hij al een tijdje samen mee traint bij de keepersschool van Arjan van der Kaay. Ruben en Dion noem ik daarom ook in het verslag zodat u weet wie het zijn. Ook had Yuriy na vorige week “Opa Stef” als extra supporter nu ome Frans Visser als extra supporter. Ome Frans hebben we bij de school De Regenboog leren kennen. John vader van onze Guus was grensjager. Brunsie en Joël deden de coaching en de leidsman was Quintus Bonnet. Quintus is de vader van Angelo Bonnet die in de JO8 de ontdekker was van keeper Yuriy. De tweede helft vlagde bij MVV’27 Mario de vader van Dion. (die ons vertelde dat een terecht doelpunt van ons werd afgekeurd voor buitenspel en dat volgens hem niet was en hij ook niet voor vlagde) Eerlijke grens dus en dat wordt gewaardeerd. Zo!!!! hopende niets te zijn vergeten gaan we aan de wedstrijd beginnen. Oja toch nog één Maickelty was vandaag onze aanvoerder.

Het eerste noemenswaardige wapenfeit was een schot van Joshua die hij uit een rebound overschoot. Na wat gemiste kansen aan onze zijde stuurde Joshua Loanian weg. Loanian gaf een strakke voorzet op Djayvin die de 1-0 tegen de touwen schoot. Aiden die weer uitstekend verdedigde stuurde Jaydi weg maar keeper Dion kwam alert uit, dus was de bal een prooi voor hem. Tieme onderbrak even later vakkundig een dreigende tegenaanval.  MVV bleek een stugge tegenstander en wij voetbalde ons niet makkelijk door hun verdediging heen. Loanian passte op Djayvin maar keeper Dion liet zich niet passeren. Uit een voorzet van Jaydi maaide Omar over de bal heen en kwam de bal onverwachts bij Loanian, maar die knalde bal aan de verkeerde kant van de paal. Een afstandsschot van Maickelty was ook voor keeper Dion. Door uitstekend spel van Ky-Maro kwam Omar in balbezit die nu niet over de bal maaide, maar de 2-0 in het netje schoof. Ruben de klasgenoot van Yuriy dook op links op en ging alleen op Yuriy af, maar Yuriy wist die bal te pareren. Yuriy maakte een foutje door een eigen terugspeelbal op te pakken met zijn handen. Hij dacht dat hij van een MVV been kwam. De terecht gegeven indirecte vrije trap door scheidsrechter Bonnet werd echter door Yuriy zelf weer onschadelijk gemaakt. Zo maakte hij dat weer goed. We gingen de rust in en even in de kleedkamer opwarmen. We zaten in de kleedkamer van Excelsior M1 en Yuriy vertelde later trots “ïk zat op de stoel van Gabri Urbanus”.

Na de rust kwam MVV op 2-1 ondanks twee mooie achtereenvolgende reddingen van Yuriy benutte MVV toch de rebound. Joshua brak op rechts voor de tribune door, passeerde twee man en gaf een strakke voorzet maar die verdween helaas in het zijnet. Yuriy maakte nog een afstandsschot onschadelijk. Guus stond weer als slot op  de deur in de verdediging en Haydar greep op rechts resoluut in en bracht Jaydi in stelling. Deze aanval eindigde echter met een schot van Djayvin op de paal. Joshua had het naar zijn zin voor de tribune en brak weer aan die kant door en bood Jaydi een niet te missen kans, maar zij stuitte op keeper Dion. Toen was het Ky-Maro zijn beurt om Jaydi alleen voor de keeper te zetten, maar keeper Dion voorkwam een doelpunt. Neymar stuurde Loanian weg maar diens schot vanaf de zijkant werd knap gepakt door Dion. Later werd een schot van Loanian door keeper Dion tegen de deklat getikt (knappe redding) Jaydi reageerde alert en tikte de 3-1 in het hoekje. Lyam liep goed te storen op links waardoor hij een gevaarlijke tegenaanval voorkwam. Bij een verdedigende actie van Omar in onze eigen zestien, kregen we in diezelfde zestien een vrije trap vanwege gevaarlijk spel (te hoog been) tegen. Deze bal werd keihard achter de oren van Yuriy geschoten en zo kwam MVV in de slotfase op 3-2. Dus werd het voor ons nog billenknijpen.  Na nog een redding van Yuriy floot de uitstekend fluitende scheidster Quintes Bonnet tot onze opluchting voor het einde van de wedstrijd. Les van deze pot: Beter met de kansen omgaan en dus beter benutten en jezelf door ergernis niet uit de wedstrijd praten. Opgelucht vanwege de drie punten konden  Yuriy, Tieme Macikelty, Jaydi, Loanian, Ky-Maro, Joshua en Omar zich vanmiddag bij het heuveltje bij Ron Staal gaan melden om te functioneren als ballenjongens/meisje bij de wedstrijd Excelsior M – Katwijk, Veel plezier en allemaal een fijn weekend.