26 april 2021

Willem van Ravens benoemt tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Willem van Ravens, coördinator van de mini’s, is vandaag door burgemeester Edo Haan verrast met een Koninklijke onderscheiding. Mede vanwege zijn vrijwilligersfunctie bij Excelsior Maassluis is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Toen zoon Yuriy bij Excelsior Maassluis ging voetballen ging Willem direct op zoek naar een vrijwilligersfunctie bij de jeugd van onze club. Uiteindelijk vond hij deze als coördinator van de mini's. Samen met trainers René van der Stelt, Wim Hartman, Olav de Ruijter en een heleboel helpende ouders, tovert hij wekelijks een lach op het gezicht van een heleboel voetballende mini's. "Het is kenmerkend voor Willem. Die hiermee laat zien dat je, ook als je zelf niet meer op het veld kunt staan, je steentje kunt bijdragen aan een vereniging," aldus jeugdvoorzitter Ron van Leeuwen, "Wij vinden het mooi om te zien Willem nu de waardering krijgt die hij verdient."

Maar niet alleen bij Excelsior Maassluis zette Willem zich in voor het jeugdvoetbal. De drijvende kracht achter de voordracht van de onderscheiding van Willem is een voetbalvereniging uit Schiedam. Want bij het huidige Kethel Spaland, voorheen VVK, heeft Willem jarenlang diverse functies uitgevoerd. Des te leuker was het dat een aantal van zijn 'oude' vrienden van VVK naar Maassluis waren afgereisd om te zien hoe Willem het lintje in ontvangst mocht nemen.

Excelsior Maassluis feliciteert Willem met deze mooie en terechte onderscheiding. De club is zeer dankbaar voor de tijd die Willem op dit moment in de club steekt!

Bekijk hieronder de beelden (Bron: De Schiedammer Online):