15 september 2021

Voormalig Excelsior Maassluis-speelsters succesvol in Betaald Voetbal

Niet alleen jongens uit de jeugdopleiding van Excelsior Maassluis ontwikkelen zich zo goed dat ze opvallen en door een Betaald Voetbal Organisatie worden gescout. Met Renee Zoutewelle (FC Mohren Dornbirn 1913/Oostenrijk), Kayra Nelemans (ADO Den Haag Vrouwen) en Quinty Dupon (ADO Den Haag Vrouwen Onder 17) hebben de Tricolores ook drie speelsters die via de jeugdopleiding de stap naar een betaald voetbal club hebben gezet. En met succes!

Renee Zoutewelle
De inmiddels 21-jarige Renee maakte van VV Rozenburg de overstap naar de toenmalige D1 van Excelsior Maassluis. Na drie seizoenen op sportpark Dijkpolder te hebben gespeeld werd haar volgende stap het beloftenteam van ADO Den Haag, dat uitkwam in de Topklasse. Hierna vervolgde ze haar carrière bij Excelsior/Barendrecht en maakte ze haar debuut in de Vrouwen Eredivisie. Haar droom kwam hierna uit toen ze een transfer naar het beloftenteam van Feyenoord mocht maken. Sinds dit seizoen heeft ze de stap naar het buitenland gezet en komt ze uit voor het Oostenrijkse FC Mohren Dornbirn 1913.

Kayra Nelemans
Via de jeugd van Victoria'04 en VFC kwam Kayra (18) terecht in de jeugdopleiding van Excelsior Maassluis. Daar heeft ze in de Onder 13 en Onder 15 gespeeld. Vervolgens maakte ze de overstap naar de Hofstad waar ze bij ADO Den Haag ging spelen. Na enkele jaren in het beloftenteam te hebben gespeeld heeft ze inmiddels de overstap naar de hoofdmacht van ADO Den Haag Vrouwen gemaakt en is de verdedigster een onbetwiste basisspeelster in het team van trainer Sjaak Polak. Met ADO Den Haag eindigde Kayra afgelopen seizoen hoog op de ranglijst en speelde ze bovendien de bekerfinale tegen PSV. Ook behoort ze al tot de selectie van Oranje Onder 19.

Quinty Dupon
De pas 16-jarige Quinty begon al in de mini's bij Excelsior Maassluis te voetballen en heeft een groot gedeelte van haar voetbalcarrière op sportpark Dijkpolder gespeeld. De middenveldster maakte vervolgens de overstap naar de jeugd van ADO Den Haag Vrouwen en timmert daar behoorlijk goed aan de weg. Zo is Quinty vorig seizoen al opgenomen geweest in Oranje Onder 16 en heeft ze dit seizoen zelfs al meegespeeld met Oranje Onder 17. Afgelopen week kreeg ze te horen dat ze wederom is geselecteerd voor Oranje Onder 17.