25 oktober 2021

Voorbeschouwing Westlandia – Excelsior Maassluis (TOTO KNVB Beker)

Na een voetballoos weekend staat er aanstaande woensdag weer een wedstrijd op het programma voor Excelsior Maassluis. En niet zomaar een wedstrijd. De ploeg van oefenmeester Dogan Corneille speelt in het kader van de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker een uitduel tegen regiogenoot Westlandia. De aftrap is om 20.00 uur op sportpark De Hoge Bomen.

Excelsior Maassluis plaatste zich eind september ten koste van OFC voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Op het veld van OSV in Amsterdam bleef het tegen de ploeg uit Oostzaan na 90 minuten 0-0 en viel de beslissing uiteindelijk in de verlenging. Invaller en speler van Excelsior Maassluis Onder 21 Mikail de Brito Ramos werd de man van de wedstrijd door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen. De loting enkele dagen later wees uit dat Westlandia de tegenstander van de Tricolores zou worden.

Westlandia
Met Westlandia treft Excelsior Maassluis dus een goede bekende. Beide teams kwamen in het verleden al vele malen tijdens oefenwedstrijden en duels om de Westland Cup tegen elkaar in actie. Nooit eerder stond er echter een officiële confrontatie op het programma tussen de formaties uit Naaldwijk en Maassluis. Ook de huidige hoofdtrainer van Westlandia is een goede bekende op Sportpark Dijkpolder. Cesco Agterberg zwaait immers in het Westland sinds enkele weken de scepter, nadat Marcel Koning uit zichzelf was opgestapt. Agterberg was tussen 2012 en 2015 hoofdtrainer bij Excelsior Maassluis en behaalde in zijn debuutseizoen direct de titel in de Hoofdklasse. Door het kampioenschap promoveerde de Tricolores tevens naar de Topklasse.

De plaatsing voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker kwam voor Westlandia tot stand door een 0-1 overwinning op competitiegenoot Hoogland. Een doelpunt van Anwar Beeldstroo, na een half uur spelen, bleek uiteindelijk voldoende voor de winst. Westlandia is in de zondag Derde Divisie momenteel terug te vinden op de vijftiende positie. De Naaldwijkers behaalden uit negen wedstrijden negen punten. Overwinningen waren er tegen Hoogland (0-4) en Blauw Geel'38/JUMBO (3-0). De punten werd gedeeld tegen Hercules (1-1), Groene Ster (0-0) en Gemert (1-1).

Scheidsrechter
Westlandia tegen Excelsior Maassluis staat aanstaande woensdag onder leiding van scheidsrechter Clay Ruperti en begint om 20.00 uur.

Bezoekersinformatie
Toegangskaarten zijn woensdagavond alleen bij de poort van sportpark De Hoge Bomen verkrijgbaar en zijn dus niet in de voorverkoop te koop. Om toegang tot de wedstrijd te krijgen is een geldig corona toegangsbewijs nodig. Hierop zal bij ingang van het sportpark gecontroleerd worden. Vergeet ook niet een ID bewijs mee te nemen. Tevens is het verboden vuurwerk mee te nemen en af te steken voor, tijdens en na de wedstrijd. Controles op vuurwerk zullen ook aan de poort plaatsvinden.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, sportende mensen, staande mensen en buitenshuis