4 mei 2022

Voorbeschouwing VV Noordwijk – Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis opent komende zaterdag de maand mei met een uitwedstrijd tegen VV Noordwijk. Op Sportpark Duinwetering gaat de bal om 14.30 uur rollen.

Door de overtuigende overwinning van afgelopen zaterdag op ASWH (3-0) is iedereen het er wel over eens dat Excelsior Maassluis ook volgend seizoen op het hoogste amateurniveau zal spelen. Met nog 6 wedstrijden te spelen is het gat met nummer 16 Kozakken Boys inmiddels opgelopen tot 12 punten.

Het zorgt ervoor dat de Tricolores de laatste duels van het huidige seizoen zonder al te veel druk kunnen uitspelen en dat het wellicht  zelfs nog enkele plaatsen op de ranglijst kan stijgen. Een makkelijke opdracht zal dit overigens allerminst gaan worden, want de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille speelt naast de uitwedstrijd tegen Noordwijk nog tegen Jong Sparta Rotterdam (uit), VV Katwijk (thuis), AFC (uit), Spakenburg (thuis) en Jong FC Volendam (uit).

VV Noordwijk
Met 44 punten uit 28 gespeelde wedstrijden draait VV Noordwijk een meer dan uitstekend seizoen in de Jack's League. Waar het de afgelopen twee - door corona niet afgemaakte - seizoenen in het rechterrijtje bivakkeerde, speelt het in haar derde jaar in de Tweede Divisie een zorgeloos seizoen. De formatie van oefenmeester Kees Zethof toont wekelijks aan een lastig te verslagen ploeg te zijn en presteert vooral op het eigen Sportpark Duinwetering indrukwekkend.

Van de in totaal 13 overwinningen werden er immers 10 op eigen terrein geboekt. Afgelopen weken toonde het echter ook aan dat het op vreemde bodem kan winnen. Zowel de lastige uitwedstrijden tegen Kozakken Boys, De Treffers als Jong Sparta Rotterdam werden omgezet in een driepunter. Dit resulteert op dit moment in een knappe 7e plaats op de stand.

Scheidsrechter
VV Noordwijk tegen Excelsior Maassluis staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Daan Schaper en begint om 14.30 uur.

Laatste ontmoeting