8 september 2021

Voorbeschouwing TEC – Excelsior Maassluis

Na afgelopen zaterdag de eerste overwinning van het seizoen tegen Koninklijke HFC (3-2) te hebben behaald staat komende zaterdag al weer de volgende wedstrijd op de planning. Excelsior Maassluis reist af naar sportpark De Lok in Tiel voor de ontmoeting met TEC. Het duel zal om 15.30 uur starten.

Excelsior Maassluis kreeg afgelopen weekend loon na werken doordat de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille in de blessuretijd van het duel tegen Koninklijke HFC er met de volle buit vandoor ging. Aanvoerder Vincent van den Berg werkte in de 92e minuut de bal over de doellijn en zette hiermee sportpark Dijkpolder op zijn kop. Ondanks dat Excelsior Maassluis een helft lang met een man meer speelde, lukte het maar niet om aan de positieve kant van de score te komen. Dit mede doordat de lat, paal en keeper Richard de Groot een sta-in-de-weg waren voor de Tricolores. Uiteindelijk kwam alles nog goed en was de eerste overwinning van het seizoen een feit.

TEC
Lange tijd leek TEC afgelopen zaterdag ook op weg om drie punten aan haar totaal bij te kunnen schrijven. De oranjehemden kwamen op bezoek bij HHC Hardenberg al na twee minuten op voorsprong door een doelpunt van Junior Ebobo en stonden na 90 minuten nog steeds op deze voorsprong. Een strafschop in de tweede minuut van de blessuretijd gooide echter roet in het eten voor de Tielenaren. Rob van der Leij maakte vanaf elf meter geen fout voor de thuisclub, waardoor een puntendeling het eindresultaat was op De Boshoek.

TEC liep zodoende de derde achtereenvolgende overwinning in Jack's League mis. De formatie van hoofdtrainer Hans van de Haar had in de eerste twee wedstrijden de volle winst gepakt door ASWH met 0-1 te verslaan en een week later hetzelfde kunstje uit te halen in het thuisduel met Noordwijk. Op het eigen sportpark De Lok werd het 3-1 dankzij treffers van Annas Aamri (2x) en Junior Ebobo. Dankzij deze resultaten is TEC momenteel terug te vinden op de gedeelde tweede plaats van de ranglijst met 7 punten uit 3 wedstrijden.

Laatste ontmoeting
Ondanks dat het seizoen vorig seizoen slechts vijf wedstrijden duurde, speelden TEC en Excelsior Maassluis wel tegen elkaar. Op speelronde 4 troffen beide teams elkaar in Tiel. De ontmoeting ging overigens met 3-1 verloren voor de Tricolores. Een slechte start kwam Excelsior Maassluis niet meer te boven. Na een 2-0 achterstand bracht Marius van Mil de spanning weer terug tot 2-1. Kort voor het eindsignaal besliste de thuisploeg alsnog de wedstrijd: 3-1.

Scheidsrechter
TEC tegen Excelsior Maassluis staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos en begint om 15.30 uur.

Bezoekersinformatie
Aanstaande zaterdag speelt Excelsior Maassluis de uitwedstrijd tegen TEC in Tiel. Supporters van Excelsior Maassluis kunnen alleen online een ticket kopen en hebben alleen toegang tot sportpark De Lok met een ticket welke besteld is via Eventbrite. Vanaf maandag 6 september 12.00 uur start de losse verkoop van kaarten voor de wedstrijd TEC - Excelsior Maassluis. De kaarten zijn via Eventbrite te verkrijgen via deze link.