16 maart 2022

Voorbeschouwing Quick Boys – Excelsior Maassluis

Na twee thuiswedstrijden op rij staat er komende zaterdag voor Excelsior Maassluis weer een wedstrijd op vreemde bodem op de agenda. Het team van hoofdtrainer Dogan Corneille reist af naar Katwijk aan Zee waar om 15.00 uur op Sportpark Nieuw-Zuid de confrontatie met Quick Boys wacht.

Excelsior Maassluis zal zaterdag met het nodige zelfvertrouwen de bus in stappen richting Katwijk. De Tricolores wisten immers vorige week eindelijk weer eens het zoet van een overwinning te proeven door in eigen huis met 3-2 af te rekenen met Rijnsburgse Boys. En dat was ook broodnodig voor de ploeg van Corneille. Doordat het al even niet meer hadden gewonnen zakte het ook een stuk op de ranglijst. Inmiddels is het linkerrijtje weer bereikt, maar staat alles nog zeer dicht op elkaar.

De wedstrijd tegen Quick Boys is overigens voor Excelsior Maassluis de eerste van de drie competitieduels die het in zeven dagen zal spelen. Na het bezoek aan Sportpark Nieuw Zuid staat midweeks (woensdag) de ontmoeting bij Koninklijke HFC op het programma en ontvangt het drie dagen daarna HHC Hardenberg in Maassluis. Een pittige week heeft Excelsior Maassluis dus voor de boeg!

Quick Boys
Met 24 punten uit 18 wedstrijden staat Quick Boys momenteel op de achtste positie van de ranglijst. De ploeg van trainer Edwin Grünholz heeft daarmee net zoveel punten als de Tricolores, maar beschikken de Katwijkers over een iets beter doelsaldo. Al met al kun je dus spreken van een zes punten wedstrijd, waarbij de winnaar van het duel langzaam richting de subtop kruipt.

Afgelopen dinsdag nog kwam Quick Boys voor de laatste keer in actie tijdens een wedstrijd in de Jack's League. In niet zomaar een duel want het betrof dé derby tegen dorpsgenoot en eeuwige rivaal VV Katwijk. Op een bomvol Sportpark Nieuw Zuid deelden beide teams- in een wedstrijd waar de emoties zowel binnen als buiten het veld hoog opliepen - de punten. Na een snelle voorsprong van de oranjehemden waren het na rust invaller Levi van Duijn en Nick Runderkamp die de achterstand wisten om te buigen tot een voorsprong. Uiteindelijk reageerde VV Katwijk snel en zorgde Kay Blokland voor de 2-2 eindstand. Smetje op de wedstrijd was de zware blessure van verdediger Ivailo Staal, die met een kaakbreuk voor langere tijd uit de roulatie zal zijn.

Scheidsrechter
Quick Boys tegen Excelsior Maassluis staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos en begint om 15.00 uur.

Laatste ontmoeting