31 maart 2022

Voorbeschouwing Kozakken Boys – Excelsior Maassluis

Voor Excelsior Maassluis staat zaterdag de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys op het programma. Het is voor de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille de eerste van de in totaal zeven competitieduels die er in de overvolle maand april gespeeld zullen worden. De aftrap op Sportpark De Zwaaier is om 15.00 uur.

Dat iedereen in de Tweede Divisie iedereen van elkaar kan winnen werd afgelopen week maar weer eens duidelijk. Zo pakte Excelsior Maassluis na twee nederlagen op rij eindelijk weer de drie felbegeerde punten in de thuiswedstrijd tegen hoogvlieger HHC Hardenberg. In een waar doelpuntenspektakel trokken de Tricolores uiteindelijk in de zesde minuut van de blessuretijd aan het langste eind door een raak schot van invaller Kaylan Muis.

Door deze overwinning werd niet alleen bewezen dat de Tricolores over voldoende veerkracht en voetballend vermogen beschikken, maar blijft het team van Corneille bovendien in de brede middenmoot van Jack's League bivakkeren. Naast Excelsior Maassluis staan er nog twee ploegen op 27 punten. Daaronder is tegenstander Kozakken Boys te vinden met 24 punten. De wedstrijd op Sportpark De Zwaaier zal dus komende zaterdag, zoals wel vaker dit seizoen, betiteld kunnen worden als een ware zes punten wedstrijd.

Kozakken Boys
Met Kozakken Boys treft Excelsior Maassluis een ploeg die met een overwinning op Quick Boys uitstekend aan het seizoen begon maar hierna vooral gelijkspeelde of verloor. Mede door deze tegenvallende cijfers werd hoofdtrainer Rick Adjei eind januari op non-actief gezet  en werd Michel Langerak, in twee periodes al eerder werkzaam voor Kozakken Boys, aangesteld als interim-trainer. Sinds de komst van Langerak behaalde Kozakken Boys vier overwinningen (De Treffers (2-1), IJsselmeervogels (2-1), HHC Hardenberg (2-3) en TEC (0-1), één gelijkspel tegen Rijnsburgse Boys (0-0) en ging het onderuit tegen Jong FC Volendam (3-0), VV Noordwijk (0-1) en AFC (1-3).

De overwinning van afgelopen week tegen TEC kwam pas in de vijfde minuut van de blessuretijd tot stand. Waar Kozakken Boys inmiddels al met negen man op het veld stond door rode kaarten van Elvio van Overbeek en Leon Bot (twee keer geel) had waarschijnlijk iedereen zich al bij een doelpuntloos gelijkspel neergelegd. Echter in de allerlaatste seconde werd de bal nog één keer naar voren geschoten en belandde hij voor de voeten van Sven van Ingen die zijn schot via Frenk Keukens in het doel zag gaan.

Scheidsrechter
Kozakken Boys tegen Excelsior Maassluis staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Thom Winkel en begint om 15.00 uur.

Laatste ontmoeting