15 september 2022

Voorbeschouwing Jong FC Volendam – Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis hervat komende zaterdagmiddag de competitie met een wedstrijd op vreemde bodem. De Tricolores reizen af naar Volendam voor het uitduel met Jong FC Volendam.

Zuur gelijkspel
De teleurstelling na afloop van het duel met IJsselmeervogels had afgelopen zaterdag de overhand bij de Tricolores. De formatie van trainer Dogan Corneille gaf een zekere 2-0 voorsprong weg en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 eindstand. Tot een kwartier voor tijd was er nog niets aan de hand voor de thuisploeg en had het de wedstrijd al lang en breed kunnen beslissen. Twee momenten van onachtzaamheid zette de wedstrijd op zijn kop en was vriend en vijand het na het laatste fluitsignaal eens dat een overwinning voor Excelsior Maassluis verdiend was geweest.

De stijgende lijn is overigens bij Excelsior Maassluis de laatste weken goed te zien. Na de twee nederlagen in de eerste twee wedstrijden werd er tegen FC Lisse een punt gepakt en had er met iets meer geluk zelfs al een winstpartij ingezeten. Enkele dagen later werd deze overwinning alsnog gepakt tegen TEC via een ruime 3-0 overwinning. Ook na het duel met IJsselmeervogels kon er dus een punt aan het totaal toegevoegd.

Jong FC Volendam
Ook dit seizoen maakt Jong FC Volendam deel uit van de Tweede Divisie. De ploeg uit Noord-Holland eindigde vorig seizoen op de elfde positie en moest daardoor degradatiewedstrijden spelen tegen Almere City FC Onder 21. In een dubbele confrontatie toonde de ploeg van trainer Kizito Musampa zich de betere en speelt het zodoende van een seizoen in de Jack's League.

Op dit moment bezet Jong FC Volendam de voorlaatste plaats op de ranglijst en behaalde het uit vijf wedstrijden vier punten. De openingswedstrijd op bezoek bij regerend kampioen VV Katwijk liep voor de oranjehemden uit op een ware nachtmerrie. Na 90 minuten stond er immers een 7-0 eindstand op het scorebord. Een week later herstelde het zich knap door in eigen huis Koninklijke HFC met 1-0 te verslaan. Hierna werd er een punt gepakt tegen Jong Sparta Rotterdam (1-1) en werden de thuiswedstrijden tegen Spakenburg (1-3) en Kozakken Boys (0-1) verloren. Opvallend genoeg staat komende zaterdag de derde thuiswedstrijd op rij voor de Volendammers op de rol.

Laatste ontmoetingen
De wedstrijd tussen Jong FC Volendam en Excelsior Maassluis stond in de geschiedenis twee keer eerder op het programma. De Tricolores houden overigens aan deze ontmoetingen geen fijne herinneringen over. Op 24 augustus 2019 vond de confrontatie tussen beide ploegen tijdens de openingsspeelronde van het seizoen 2019-2020 plaats. De Tricolores begonnen de wedstrijd nog uitstekend maar gaven een 0-1 voorsprong uiteindelijk pijnlijk uithanden: 4-1. Afgelopen seizoen stond het duel op de laatste speeldag op de planning. Ondanks dat er weinig tot niets meer op het spel stond verloor Excelsior Maassluis opnieuw met duidelijke cijfers: 3-1.

Wedstrijdinfo
Jong FC Volendam tegen Excelsior Maassluis begint zaterdag om 15.00 uur in het Kras Stadion in Volendam. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Nick Smit.

Programma speelronde 6
Katwijk - De Treffers
HHC Hardenberg - IJsselmeervogels
FC Lisse - Scheveningen
Kozakken Boys - Quick Boys
Spakenburg - Noordwijk
Jong FC Volendam - Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys - TEC
Koninklijke HFC - AFC
Jong Sparta Rotterdam - OFC