13 april 2022

Voorbeschouwing IJsselmeervogels – Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis werkt tijdens komend paasweekeind een dubbel programma af in Jack's League. Op Tweede Paasdag is TEC uit Tiel te gast op Sportpark Dijkpolder. Maar eerst reizen de Tricolores komende zaterdag af naar Bunschoten-Spakenburg voor de confrontatie met IJsselmeervogels. Beide wedstrijden beginnen om 15.00 uur.

Na de geflatteerde 0-3 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen huidige hekkensluiter GVVV werd maar weer eens duidelijk dat Excelsior Maassluis aan een zeer wisselvallig seizoen bezig is. De Tricolores zijn weliswaar op een keurige 9e plaats van de ranglijst terug te vinden, maar omdat de middenmoot zo dicht op elkaar staat had het afgelopen wedstrijden enorm goede zaken kunnen doen richting handhaving.

Tegen Scheveningen (1-1) deed de ploeg van Dogan Corneille zichzelf te kort met een gelijkspel en tegen GVVV legde het een slechte eerste helft op de mat. Doordat het zelf ook vele grote kansen om zeep hielp verloor het uiteindelijk met zeer pijnlijke cijfers: 0-3.

IJsselmeervogels
Tegen IJsselmeervogels is het dus zaak voor Excelsior Maassluis om zich te herpakken en het goede gevoel weer terug te krijgen. Makkelijk zal dit echter niet gaan worden. De 'Rooien' zijn namelijk een club die het iedere tegenstander moeilijk kan maken. Zeker op het eigen Sportpark De Westmaat is IJsselmeervogels een ploeg die lastig te verslaan is.

Normaliter doet de ploeg van interim trainer Gert Peter de Gunst ieder seizoen mee om de titel in de Tweede Divisie. Dit seizoen is het echter andere koek in Bunschoten-Spakenburg. De Vogels zijn op de 14e positie van de stand terug te vinden en moeten zodoende alle zeilen bijzetten om niet op de degradatieplaatsen te komen. Na een teleurstellende competitiestart zijn de resultaten de laatste weken echter een stuk positiever te noemen en klimt het langzaam op de ranglijst. Uit de laatste vijf wedstrijden werden er 12 punten gepakt door zeges op Jong FC Volendam (2-1), De Treffers (1-0), Koninklijke HFC (1-0) en TEC (2-4).

Scheidsrechter
IJsselmeervogels - Excelsior Maassluis staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Robin Vereijken en begint om 15.00 uur.

Laatste ontmoeting