12 december 2021

Voorbeschouwing FC Emmen – Excelsior Maassluis

Aanstaande dinsdag speelt Excelsior Maassluis de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2021. En niet zomaar een wedstrijd, want de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille zal afreizen naar FC Emmen in het kader van de 2e ronde van de TOTO KNVB Beker. De aftrap in stadion De Oude Meerdijk is om 20.00 uur.

Geschiedenis
Het is de tweede keer in de geschiedenis van de KNVB Beker dat Excelsior Maassluis tegen FC Emmen zal uitkomen. In het seizoen 2014/2015 waren de Emmenaren te gast op Sportpark Dijkpolder in de 1e ronde van het bekertoernooi. De Tricolores wisten het team, dat destijds onder leiding stond van Joop Gall, prima partij te bieden. Na een opgelopen achterstand was het Kevin Vink die na een goed half uur voor de gelijkmaker zorgde. Hierna bleef het lang spannend maar moest het team van toenmalig hoofdtrainer Cesco Agterberg uiteindelijk toch haar meerdere in de bezoekers erkennen, mede door twee tegentreffers in de laatste zeven minuten: 1-4.

FC Emmen
Na afgelopen seizoen via de nacompetitie gedegradeerd te zijn uit de Eredivisie speelt FC Emmen dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Na een valse start heeft het team van trainer Dick Lukkien zich knap herpakt en staat het momenteel op een keurige derde positie van de ranglijst. Uit 19 wedstrijden werden tot nu toe 36 punten gepakt.

Na de degradatie heeft de selectie van de Drentenaren een behoorlijke metamorfose ondergaan. Spelers als Sergio Peña, Glenn Bijl, Michael de Leeuw, Ricardo van Rhijn, Paul Gladon, Kerim Frei en Simon Tibbling vertrokken allemaal uit De Oude Meerdijk. Daarvoor in de plaats werden onder meer Jeroen Veldmate, Lorenzo Burnet, Reda Kharchouch, Teun Bijleveld, Peet Bijen en Jeredy Hilterman aangetrokken. Laatstgenoemde speler is op dit moment de clubtopscorer met 8 treffers.

TOTO KNVB Beker
FC Emmen bereikte de 2e ronde van de TOTO KNVB Beker dankzij een even knappe als ruime overwinning op FC Volendam. Tegen de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie kwamen de Emmenaren na 53 minuten op voorsprong via Rui Mendes. Hierna bleef het lang spannend in het Kras Stadion, maar besliste FC Emmen de wedstrijd in de slotfase. Tien minuten voor tijd zette Jasin-Amin Assehnoun de 0-2 op het scorebord waarna wederom Mendes de eindstand op 0-3 bepaalde.

Excelsior Maassluis kende ook weinig moeite om de 2e ronde te bereiken. Op bezoek bij Westlandia waren de Tricolores bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en liep het redelijk gemakkelijk uit naar een 0-4 voorsprong. In de eindfase kwamen de Naaldwijkers nog wel terug tot 1-4 en zelfs 2-4, maar het slotakkoord was toch nog voor Excelsior Maassluis: 2-5.

Scheidsrechter
FC Emmen - Excelsior Maassluis staat aanstaande dinsdag onder leiding van scheidsrechter Robin Vereijken en begint om 20.00 uur.

Live op ESPN en WOS Radio
Het bekertreffen is dinsdagavond live te bekijken op ESPN. In eerste instantie zou het duel niet rechtstreeks worden uitgezonden maar omdat de wedstrijd zonder publiek moet worden gespeeld hebben ESPN en de KNVB in samenwerking met de clubs en gemeentes er voor gekozen dit toch te doen.

Wie niet in de gelegenheid is om de wedstrijd op ESPN te bekijken kan er voor kiezen om in te schakelen op WOS Radio. De regionale omroep zal vanuit Emmen live radioflitsen verzorgen van de bekerwedstrijd tussen FC Emmen en Excelsior Maassluis. Klik hier voor de livestream.

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen