19 september 2022

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – USV Hercules

Excelsior Maassluis speelt komende woensdag in het kader van tweede voorronde van de TOTO KNVB Beker een thuiswedstrijd tegen USV Hercules uit Utrecht. De winnaar van dit bekerduel plaatst zich voor het hoofdtoernooi van het landelijke bekertoernooi en heeft de kans een wedstrijd tegen een profclub te loten. 

Bekeravontuur
Excelsior Maassluis weet ondertussen hoe het is om het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker te bereiken. De Tricolores speelden de afgelopen seizoenen al vele mooie wedstrijden. Zo ontmoette het onder meer in 2018 PSV (0-4) en een seizoen later  sc Heerenveen (0-3). Het afgelopen seizoen ging de boeken in als het meest succesvolle bekertoernooi uit de geschiedenis van de club.

Na in de voorronde OFC te hebben verslagen won het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi met overtuigende cijfers van Westlandia (2-5). Hierna lootte het een uitwedstrijd tegen FC Emmen en stond er na 90 minuten een 0-1 eindstand op het scorebord door een doelpunt van Bram Wennekers. Vervolgens kwam Ajax uit de koker en gingen de mannen van trainer Dogan Corneille op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. In de hoofdstad werd uiteindelijk met 9-0 verloren, maar kon Excelsior Maassluis toch met trots terugkijken op het bekertoernooi.

USV Hercules
Met USV Hercules, opgericht in 1882 en één van de oudste clubs van Nederland, treft Excelsior Maassluis een ploeg die het afgelopen seizoen op een haar na promotie naar de Tweede Divisie heeft gemist. De Utrechters, die onder leiding staan van voormalig Excelsior Maassluis-speler René van der Kooij, stonden op de laatste speelronde van de Derde Divisie in de 89e minuut met 3-2 voor tegen ADO'20. Omdat directe concurrent OFC op datzelfde moment met 2-0 achterstond waren de Domstedelingen virtueel gepromoveerd.

Een schitterende vrije trap bracht de bezoekers echter alsnog op 3-3 en zorgde daarmee voor een waar drama voor USV Hercules. In de nacompetitie kreeg het overigens alsnog de kans om promotie te bewerkstelligen, maar mede door de teleurstelling en het zware seizoen zat dit er geen moment meer in. Zodoende speelt USV Hercules ook dit seizoen in de Zondag Derde Divisie, waarin het uit zes wedstrijden tien punten bij elkaar speelde. De ploeg van Van der Kooij staat hiermee op de vijfde plaats van de ranglijst.

Wedstrijdinfo en entreeprijzen
Excelsior Maassluis tegen USV Hercules begint woensdag om 20.00 uur op Sportpark Dijkpolder in Maassluis. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Mike Bruijn. Leden, donateurs en businessclubleden van Excelsior Maassluis hebben gratis toegang op vertoon van hun lidmaatschapskaart. Overige bezoekers betalen vijf euro.