4 april 2022

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – Scheveningen

De wedstrijden volgen zich in deze fase van de competitie in raptempo op en dus staat aanstaande dinsdag al de volgende wedstrijd voor Excelsior Maassluis op het programma. De formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille neemt het op het eigen Sportpark Dijkpolder op tegen Scheveningen. De aftrap is om 20.00 uur.

Na de onfortuinlijke nederlagen bij Quick Boys (3-1) en Koninklijke HFC (3-0) heeft Excelsior Maassluis door twee doelpuntrijke overwinningen op HHC Hardenberg (4-3) en Kozakken Boys (2-3) het goede gevoel en de stijgende lijn weer te pakken. Zowel in het thuisduel met HHC Hardenberg als afgelopen zaterdag op bezoek bij Kozakken Boys verspeelden de Tricolores weliswaar een marge van twee treffers, maar produceerde het in beide wedstrijd toch nog het winnende doelpunt.

En dat de ploeg van Corneille binnen zeven dagen liefst zes punten aan haar totaal kon bijschrijven kwam meer dan goed uit. Het blijft ongekend spannend in de Tweede Divisie. Zowel bovenin als onderin de ranglijst kan het met nog 12 speelrondes op de agenda nog alle kanten op gaan en dus is het zaak voor Excelsior Maassluis om bovenin het rechterrijtje te blijven bivakkeren.

Scheveningen
Voor Scheveningen zal dit niet anders zijn. De ploeg van oefenmeester John Blok - die na de zomer zal gaan beginnen aan zijn negentiende (!) seizoen bij de groenhemden - is op dit moment terug te vinden op de veertiende positie van de stand en heeft uit 21 wedstrijden 25 punten bij elkaar gespeeld.

Afgelopen zaterdag ging het in eigen huis met 0-2 onderuit tegen het zo goed presterende Koninklijke HFC. Naast de nederlaag verloor Scheveningen tevens een van haar sterkhouders. Lex Immers kreeg vanwege een harde overtreding halverwege de tweede helft een directe rode kaart voorgeschoteld. De inmiddels 35-jarige routinier zal hierdoor twee wedstrijden moeten toekijken en mist dus onder meer het duel in Maassluis.

Scheidsrechter
Excelsior Maassluis tegen Scheveningen staat aanstaande dinsdag onder leiding van scheidsrechter Wim Bronsvoort en begint om 20.00 uur.

Laatste ontmoeting