22 september 2022

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys

Drie dagen na de teleurstellende bekeruitschakeling tegen USV Hercules (1-2) hervat Excelsior Maassluis komende zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. 

Eerherstel
De teleurstelling was afgelopen woensdag uiteraard groot bij iedereen die Excelsior Maassluis een warm hart toedraagt. Door de 1-2 nederlaag tegen USV Hercules werd deelname aan de 'grote' KNVB Beker misgelopen en wordt er dus ook geen wedstrijd tegen een mogelijk aantrekkelijke profclub gespeeld. Tegen de Utrechters haalde Excelsior Maassluis simpelweg niet haar niveau en werd het vooral op absolute wilskracht verslagen.  De formatie van oefenmeester Dogan Corneille zal zich komende zaterdag tegen Rijnsburgse Boys dus weer moeten oprichten en zich daarnaast willen revancheren van deze deceptie.

Rijnsburgse Boys
Tegenstander Rijnsburgse Boys heeft op dit moment één punt meer op de ranglijst dan Excelsior Maassluis. De Uien hebben uit zes wedstrijden zeven punten bij elkaar gespeeld en staan hierdoor op de elfde plaats in de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Henk Wisman begon het seizoen met een doelpuntloos gelijkspel in het thuisduel met Scheveningen en ging een week later in de derby tegen Quick Boys met liefst 4-0 onderuit.

Hierna herstelde de ploeg zich knap door op de eigen Middelmors met 3-0 te winnen van promovendus OFC. Ook de uitwedstrijd die volgde tegen IJsselmeervogels leverde drie punten op door een grote overwinning: 0-3. De laatste twee speelronden ging het een stuk minder met Rijnsburgse Boys. Zowel de uitwedstrijd tegen AFC (2-0) als de thuiswedstrijd tegen TEC (0-1) gingen verloren.

Laatste ontmoetingen
Excelsior Maassluis heeft het traditioneel altijd lastig tegen Rijnsburgse Boys. Of er nu op Sportpark Middelmors of op Sportpark Dijkpolder wordt gespeeld, overwinningen voor de Tricolores zijn spaarzaam te noemen. In eigen huis hielden beide ploegen elkaar liefst vijf edities achter elkaar op een gelijkspel. Hier kwam vorig seizoen echter verandering in.

Want voor het eerst sinds lange tijd lukte het Excelsior Maassluis eindelijk eens om de drie punten veilig te stellen. Daar zag het overigens halverwege het duel nog niet naar uit. Rijnsburgse Boys had een riante 0-2 voorsprong genomen en leek op weg naar een overwinning. Na rust werd alles anders toen eerst Kevin Ringeling de vroege aansluitingstreffer maakte en vervolgens in de slotfase Gabri Urbanus en Vincent van den Berg voor de 2-2 en 3-2 zorgden.

Wedstrijdinfo
Excelsior Maassluis tegen Rijnsburgse Boys begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Dijkpolder in Maassluis. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jorn te Kloeze.

Bezoekersinfo
De komende maanden voert Bouwconsortium BAAK weer verschillende werkzaamheden uit voor de Blankenburgverbinding. In september en oktober wordt gedurende drie weekenden de A20 richting Hoek van Holland tussen het Kethelplein en Maassluis afgesloten. Bezoekers aan Excelsior Maassluis dienen dus rekening te houden met extra reistijd. Lees hier verder.

Programma speelronde 7
Excelsior Maassluis - Rijnsburgse Boys
Noordwijk - Jong FC Volendam
Scheveningen - Spakenburg
IJsselmeervogels - Katwijk
Quick Boys - FC Lisse
AFC - Jong Sparta Rotterdam
OFC - Kozakken Boys
TEC - HHC Hardenberg
De Treffers - Koninklijke HFC