1 september 2021

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – Koninklijke HFC

Aanstaande zaterdag staat speelronde 3 van Jack´s League op het programma. Excelsior Maassluis ontmoet in deze speelronde op het eigen sportpark Dijkpolder Koninklijke HFC. De Haarlemmers zijn op dit moment gedeeld koploper in de competitie doordat de ploeg haar beide wedstrijden in winst wist om te zetten.

Voor Excelsior Maassluis verliep afgelopen zaterdag niet zoals vooraf was voorgesteld. Op bezoek bij het sterke Rijnsburgse Boys lukte het de formatie van oefenmeester Dogan Corneille niet om er een echte wedstrijd van te maken. Dit kwam mede doordat de thuisclub al vroeg in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong was gekomen en de bal voor de Tricolores hierna niet goed wilde vallen om zodoende de aansluitingstreffer te kunnen produceren. Het gevolg was een wellicht wat geflatteerde maar verdiende 3-0 nederlaag.

Koninklijke HFC
Na twee wedstrijden gespeeld te hebben wacht Excelsior Maassluis dus nog op de eerste overwinning van het seizoen. De tegenstander van zaterdagmiddag heeft echter al twee keer het zoet van een winstpartij kunnen proeven. Koninklijke HFC staat immers met zes punten uit twee wedstrijden gedeeld eerste in de Jack's League. Een knappe prestatie van de Haarlemmers, die ook dit seizoen getraind worden door Gertjan Tamerus.

Op de eerste speelronde reisde Koninklijke HFC af naar VV Noordwijk waar het een nipte overwinning over de streep wist te trekken. De vroege treffer van Roy Castien - na een misverstand tussen de keeper en een verdediger van de thuisploeg - bleek genoeg voor de eerste driepunter van het seizoen. Afgelopen week konden er na de thuisontmoeting met ASWH nogmaals drie punten worden bijgeschreven aan het totaal. Lang zag het er overigens helemaal niet naar uit dat het zover zou komen. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht stond na 81 minuten nog met 2-1 voor in Haarlem. In de voorlaatste minuut wist het echter toch nog aan het langste eind te trekken. Grote man bij de Koninklijke was de 24-jarige Sietse Brandsma. De centrumspits maakte alle drie de treffers en zorgde met zijn onvervalste hattrick persoonlijk voor de overwinning.

De selectie van Koninklijke HFC bestaat ook dit seizoen weer uit veel bekende gezichten. Net als bij Excelsior Maassluis blijven de wijzigingen binnen de selectie vaak beperkt tot slechts een handje vol. Afgelopen zomer vertrokken Tom Boks (Schipluiden), Peet van der Slot (VVSB), Daniël van Son (IJsselmeervogels), Khalid Tadmine (IJsselmeervogels), Kevin van Gasteren (Always Forward) en Noud Kaagman (DSOV). Daarentegen maakten onder meer Gerry Vlak (IJsselmeervogels), Mitchel Michaelis (Go Ahead Eagles), Desevio Payne (FC Emmen), Jim Hulleman (ODIN'59) en Koen Tros (ODIN'59) de overstap naar de Emauslaan.

Laatste ontmoeting
Het is al weer een behoorlijke tijd geleden dat Koninklijke HFC de reis naar sportpark Dijkpolder heeft gemaakt. Doordat de competitie de afgelopen twee seizoenen vroegtijdig werd beëindigd vanwege het coronavirus moeten we terug naar drie seizoenen geleden. Op 23 februari 2019 om precies te zijn. Het werd een wedstrijd die bij Koninklijke HFC snel vergeten zal zijn, maar nog bij menig supporter van Excelsior Maassluis in het hoofd zit. De Tricolores - die dat seizoen uiteindelijk op de tweede positie van de Tweede Divisie eindigde - wonnen die middag namelijk met liefst 4-0. Al in de eerste helft stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord door treffers van Daan Blij en Vincent van den Berg. Na rust hadden de Haarlemmers kansen op de aansluitingstreffer maar was het uiteindelijk Daan Blij die met een schitterende lob over keeper Tom Boks voor de 3-0 zorgde. Uiteindelijk zorgde Giovanni Da Fonseca in de blessuretijd voor de 4-0 eindstand.

Scheidsrechter
Excelsior Maassluis tegen Koninklijke HFC staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Nick Smit en begint om 15.00 uur.

Bezoekersinformatie
Leden en donateurs hebben zaterdag vrije toegang tot de wedstrijd. Overige bezoekers betalen de gebruikelijke 10 euro. Een ieder dient zich aan de geldende coronamaatregelen te houden. Dat betekent 1,5 meter afstand houden. Dat kan op onze tribune alleen als we het grootste deel van de zitplaatsen vrijhouden. Om dat te voorkomen hebben we er voor gekozen om de tribune alleen open te stellen voor bezoekers met een geldige QR code. Voor de staanplaatsen langs het veld is dat niet nodig en dient men te zorgen voor voldoende afstand.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen