3 november 2021

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – Jong Sparta Rotterdam

Na de gewonnen uitwedstrijden tegen Westlandia (TOTO KNVB Beker) en GVVV staat er voor Excelsior Maassluis komende zaterdag weer een thuiswedstrijd op de planning. Op speelronde 11 wacht voor de Tricolores de Rijnmond-derby op het eigen Sportpark Dijkpolder tegen Jong Sparta Rotterdam. De aftrap is om 15.00 uur.

Zoals elders al op de website te lezen viel kan Excelsior Maassluis terugkijken op een mooie week. Nadat midweeks de 2e ronde van de TOTO KNVB Beker werd bereikt dankzij een overtuigende overwinning op Westlandia (2-5) werd afgelopen zondag ook afgerekend met rode lantaarndrager GVVV (0-2). Tel daarbij de winstpartij van twee weken geleden op tegen Kozakken Boys (2-0) en je kunt raden hoe de stemming op dit moment is bij het team van hoofdtrainer Dogan Corneille.

Jong Sparta Rotterdam
Of deze stijgende lijn door Excelsior Maassluis kan worden doorgetrokken in het thuisduel met Jong Sparta Rotterdam is nu de grote vraag. Doorgaans hebben de Tricolores het immers knap lastig met de ploeg uit Rotterdam-West. Daarbij komt nog dat het team van trainer Geert Arend Roorda het dit seizoen erg goed doet in de Jack's League. Met 17 punten uit 10 wedstrijden zijn de Kasteelbewoners terug te vinden op een keurige vijfde positie. Zo werd er onder meer gewonnen van Jong FC Volendam (2-6), Rijnsburgse Boys (3-1), Kozakken Boys (3-1), GVVV (0-3) en HHC Hardenberg (2-1). Die laatste overwinning was afgelopen week een behoorlijke bevrijding omdat het de drie wedstrijden daardoor steeds zonder punten bleef.

In de selectie van Jong Sparta Rotterdam zitten een aantal oude bekende voor Excelsior Maassluis. Zo staat Marouane Afaker, in het seizoen 2018/2019 nog speler bij Excelsior Maassluis, bij de Rotterdammers in de aanval en toont hij wekelijks aan een van de gevaarlijkste spelers van Jong Sparta Rotterdam te zijn. Daarbij scoorde hij dit seizoen in 10 wedstrijden al 9 treffers in de Jack's League, waaronder tweemaal afgelopen week tegen HHC Hardenberg. Ook Gaultier Overman is speler van Jong Sparta Rotterdam. De verdediger speelde het grootste gedeelte van zijn jeugd op Sportpark Dijkpolder en maakte uiteindelijk via FC Dordrecht de overstap naar Het Kasteel.

Laatste ontmoeting
De laatste keer dat de wedstrijd tussen Excelsior Maassluis en Jong Sparta Rotterdam op Sportpark Dijkpolder werd gespeeld was op zaterdag 5 oktober 2019. Tijdens deze confrontatie werd Bradley van Hoeven de man van de wedstrijd. De oud-jeugdspeler van Excelsior Maassluis, die momenteel zijn kunsten vertoond bij Almere City FC, was destijds tweemaal trefzeker voor de Rotterdammers. Doordat Stephan Kruithof nog iets wist terug te doen voor de Tricolores eindigde het treffen in een 1-2 overwinning voor de bezoekers.

Scheidsrechter
Excelsior Maassluis tegen Jong Sparta Rotterdam staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Sander de Brito Roque en begint om 15.00 uur.

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen