18 augustus 2021

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – IJsselmeervogels

Na ruim tien maanden zal Excelsior Maassluis aanstaande zaterdag eindelijk weer eens een competitiewedstrijd afwerken. Op het eigen Sportpark Dijkpolder is IJsselmeervogels om 15.00 uur de eerste tegenstander van de Tricolores in de Jack’s League, de nieuwe naamgever van de Tweede Divisie.

IJsselmeervogels
De tegenstander van zaterdagmiddag kent in vergelijking tot vorig seizoen verschillende mutaties binnen de selectie. De ploeg die ook dit seizoen zal worden getraind door oefenmeester Berry Smit verloor deze zomer onder meer sterkhouders als Ahmed El Azzouti (Katwijk), Sanny Monteiro (Rijnsburgse Boys), Robbert Olijfveld (Rijnsburgse Boys), Mike van den Ban (Quick Boys) en Maikel De Harder (gestopt).

Daarentegen wist het zich te versterken met onder anderen Daniël van Son (Koninklijke HFC), Khalid Tadmine (Koninklijke HFC) en Steven Sánchez Angulo (Katwijk). Tevens maakte ook Pieter Langedijk de overstap naar de rode kant van De Westmaat. De voormalig jeugdspeler van Excelsior Maassluis trainde aan het einde van vorig seizoen mee met de Tricolores, maar koos uiteindelijk voor IJsselmeervogels.

Wisselvallige voorbereiding
Net als Excelsior Maassluis waren de resultaten van IJsselmeervogels in de voorbereiding wisselend te noemen.  In de eerste oefenwedstrijd tegen De Graafschap wist IJsselmeervogels de profclub goed partij te bieden en werd er met nipte cijfers verloren (1-3). Het oefenduel daarop werd met 2-1 gewonnen van OFC, maar hierna ging het met liefst 1-4 onderuit tegen DVS’33. Ook de wedstrijd om de Harry Hamstra Cup tegen DOVO leverde niet het gewenste resultaat op (1-3). In het laatste duel van de oefencampagne liet het zich echter wel weer van haar goede kant zien en werd Genemuiden overtuigend verslagen: 1-4.

Laatste ontmoeting
De laatste keer dat Excelsior Maassluis en IJsselmeervogels elkaar tegenkwamen dateert van 31 augustus 2019. De Tricolores kwamen deze zomerse dag al vroeg in de wedstrijd op een 0-2 achterstand en moesten later in het duel accepteren dat de bezoekers zelfs uitliepen naar 0-3. Pas in blessuretijd kon huidige aanvoerder Vincent van den Berg iets terug doen vanaf de strafschopstip en bepaalde hiermee tevens de eindstand op 1-3.

Scheidsrechter
Excelsior Maassluis tegen IJsselmeervogels staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Robin Vereijken en begint om 15.00 uur.

Bezoekersinformatie
Leden en donateurs hebben zaterdag vrije toegang tot de wedstrijd. Overige bezoekers betalen de gebruikelijke 10 euro. Een ieder dient zich aan de geldende coronamaatregelen te houden. Dat betekent 1,5 meter afstand houden. Dat kan op onze tribune alleen als we het grootste deel van de zitplaatsen vrijhouden. Om dat te voorkomen hebben we er voor gekozen om de tribune alleen open te stellen voor bezoekers met een geldige QR code. Voor de staanplaatsen langs het veld is dat niet nodig en dient men te zorgen voor voldoende afstand.