9 september 2022

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – IJsselmeervogels

Nadat Excelsior Maassluis afgelopen woensdag de eerste zege van het seizoen wist veilig te stellen in de thuiswedstrijd tegen TEC (3-0), staat er komende zaterdag opnieuw een wedstrijd voor eigen publiek op het programma. Deze middag is IJsselmeervogels te gast op Sportpark Dijkpolder.

Winst op TEC
De opluchting was woensdagavond na het laatste fluitsignaal uiteraard groot bij Excelsior Maassluis. De ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille behaalde een ruime 3-0 overwinning op TEC en kon zodoende voor de eerste keer dit seizoen drie punten aan haar totaal bijschrijven. Een goede eerste helft was genoeg voor een 2-0 voorsprong bij rust. In de tweede helft was het een wonder dat de bezoekers uit Tiel niet de aansluitingstreffer op het scorebord wisten te zetten, waarna invaller Dave van Delft in de slotminuten aan alle onzekerheid een einde maakte door de 3-0 te scoren.

IJsselmeervogels
Tegenstander IJsselmeervogels begon het huidige seizoen direct met een overwinning op promovendus OFC (3-2). De laatste drie wedstrijden pakte de ploeg van trainer Gert Peter de Gunst geen punten meer. Op bezoek bij AFC in Amsterdam ging het met 3-0 onderuit terwijl een week later De Treffers op de eigen Westmaat er met de drie punten vandoor ging: 1-3. Ook afgelopen dinsdagavond bleven de Rooien puntloos achter doordat Rijnsburgse Boys met 0-3 te sterk was. Daarnaast kreeg Bradley Martis de rode kaart voorgehouden nadat hij binnen twee minuten twee gele kaarten pakte.

Laatste ontmoetingen
De laatste keer dat Excelsior Maassluis en IJsselmeervogels elkaar op Sportpark Dijkpolder troffen was afgelopen seizoen. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen leek de thuisploeg langere tijd op weg naar de eerste overwinning op IJsselmeervogels sinds 1970. Calvin Tureaij bracht de Tricolores met twee treffers in een uitstekende uitgangspositie voor de winst. In de slotfase van het duel werd het door doelpunten van Danny van den Meiracker en Steven Sanchez Angulo toch nog 2-2. Later in het seizoen werd de uitwedstrijd door Excelsior Maassluis wel in winst omgezet. In Bunschoten-Spakenburg werd het 0-2 door treffers van Kevin Ringeling en Dave van Delft.

Wedstrijdinfo
Excelsior Maassluis tegen IJsselmeervogels begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Dijkpolder in Maassluis. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Robin Gansner.

Bezoekersinfo
De komende maanden voert Bouwconsortium BAAK weer verschillende werkzaamheden uit voor de Blankenburgverbinding. In september en oktober wordt gedurende drie weekenden de A20 richting Hoek van Holland tussen het Kethelplein en Maassluis afgesloten. Bezoekers aan Excelsior Maassluis dienen dus rekening te houden met extra reistijd. Lees hier verder.

Programma speelronde 5
Quick Boys - Katwijk
Excelsior Maassluis - IJsselmeervogels
Noordwijk - Jong Sparta Rotterdam
Scheveningen - Koninklijke HFC
Spakenburg - FC Lisse
AFC - Rijnsburgse Boys
Jong FC Volendam - Kozakken Boys
OFC - HHC Hardenberg
De Treffers - TEC