24 maart 2022

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – HHC Hardenberg

Na twee uitwedstrijden op rij speelt Excelsior Maassluis aanstaande zaterdag weer een wedstrijd in eigen huis. De Tricolores krijgen op de 21e speelronde van de Jack's League bezoek van HHC Hardenberg, dat op de vierde plaats staat. De aftrap op Sportpark Dijkpolder is zaterdag om 15.00 uur.

Er zijn wel eens van die weken die je als voetballer heel snel uit je geheugen wilt wissen. Iedereen die Excelsior Maassluis lief heeft zal in dit geval afgelopen zeven dagen sportief gezien snel zijn vergeten. Zo zat het in de verloren uitwedstrijden tegen Quick Boys (3-1) en Koninklijke HFC (3-0) op bepaalde punten behoorlijk tegen en kwam de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille in beide gevallen een 2-0 ruststand niet meer te boven.

In Katwijk aan Zee stond het na bijna een half uur al met tien man door een behoorlijk zwaar gestrafte directe rode kaart voor Kevin Ringeling. In Haarlem viel Bram Wennekers al na een kwartier uit met - wat na later onderzoek in het ziekenhuis bleek - een breukje in zijn voet. Hij zal de komende periode in het gips zitten en voorlopig niet inzetbaar zijn.

Buiten deze ongelukkige gebeurtenissen om, moet ook geconcludeerd worden dat de Tricolores de afgelopen wedstrijden de doelpunten behoorlijk gemakkelijk tegen heeft gekregen. Zowel tegen ASWH, Rijnsburgse Boys, Quick Boys als Koninklijke HFC keek het bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Alleen tegen De Uien uit Rijnsburg wist Excelsior Maassluis nog via een knappe comeback de wedstrijd te keren en met 3-2 te winnen. Zaterdag zal er dus meer scherpte mogen worden verwacht van ons vlaggenschip en is eerherstel hard nodig om niet verder naar beneden te zakken.

HHC Hardenberg
Waar Excelsior Maassluis woensdag dus met 3-0 verloor bij Koninklijke HFC stond HHC Hardenberg een dag eerder ook met lege handen. De ploeg van Bert van Hunenstijn verloor aan de blauwe kant van Sportpark De Westmaat volgens haar eigen digitale huis kansloos met 2-0 van Spakenburg.

De oranjehemden zijn dit seizoen vooral op de eigen Boshoek lastig te verslaan. Vorige week nog ondervond koploper VV Katwijk dit aan den lijven. De Katwijkers werden met een 1-0 nederlaag (doelpunt Rob van der Leij) terug naar huis gestuurd. In de laatste speelronde voor de winterstop moest ook Excelsior Maassluis er in Overijssel aan geloven met deze cijfers. Destijds werd het winnende doelpunt gescoord door Jesper Drost. Ook buitenhuis werden er al enkele knappe overwinningen behaald. Zo werden er drie punten gepakt bij Koninklijke HFC, IJsselmeervogels, Quick Boys en GVVV.

De topscorer van het huidige seizoen is Jesper Drost. De voormalig profvoetballer van onder meer Heracles Almelo, FC Groningen en PEC Zwolle heeft al zeven doelpunten achter zijn naam staan. Rob van der Leij, ieder seizoen goed voor vele treffers maar dit seizoen minder vaak basisspeler, maakte er één minder dan Drost.

Scheidsrechter
Excelsior Maassluis tegen HHC Hardenberg staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Luuk Timmer en begint om 15.00 uur.

Laatste ontmoeting