7 april 2022

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – GVVV

Aanstaande zaterdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma voor de hoofdmacht van Excelsior Maassluis. Na het midweekse duel tegen Scheveningen (1-1) is GVVV de volgende tegenstander die de reis naar Sportpark Dijkpolder maakt. De aftrap van de wedstrijd is om 15.00 uur.

Nog maar net bekomen van de vorige wedstrijd staat zaterdag dus al weer het volgende duel voor de deur. Of de Tricolores dan al weer helemaal hersteld zijn zal moeten blijken. Wel is duidelijk dat Excelsior Maassluis de laatste weken duidelijk bewees dat het over een fitte groep beschikt. Waar de ploeg tegen Rijnsburgse Boys, HHC Hardenberg en Kozakken Boys liet zien dat het over veel veerkracht beschikt, scheelde het afgelopen dinsdag ook niet veel of wederom hadden de Tricolores in de slotfase aan het langste eind getrokken. Vooral Scheveningen-keeper Sven van der Maaten bleek een (te) grote sta-in-de-weg, waardoor het duel in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Desalniettemin bleef Excelsior Maassluis voor de derde keer op rij ongeslagen en staat het inmiddels zelfs in het rechterrijtje. Echter is een terugkomend iets binnen deze vooruitblik dat gezegd moet worden dat de middenmoot in de Tweede Divisie ongekend dicht op elkaar zit. Te illustratie: Kozakken Boys, op dit moment bivakkerend op een nacompetitieplaats, staat slechts zes punten van Excelsior Maassluis vandaan. Het blijft dus zaak om de punten bij elkaar te blijven sprokkelen en ondanks dat er iedere wedstrijd voor het maximale zal worden gegaan, hoeft een puntendeling soms niet eens zo heel slecht te zijn.

GVVV
Na liefst vier thuiswedstrijden op rij zal GVVV zaterdag voor het eerst sinds lange tijd weer een wedstrijd op vreemde bodem afwerken. Dit alles heeft te maken met de vele duels die wegens coronagevallen werden uitgesteld en later doordeweeks weer dienden te worden ingehaald. Inmiddels hebben de Veenendalers bijna al haar wedstrijden ingehaald. De pijnlijke conclusie is op dit moment wel dat de blauwhemden op de ranglijst zijn terug te vinden als hekkensluiter.

De bewoners van de blauwe kant van Sportpark Panhuis kennen zowel binnen als buiten de lijnen een roerig seizoen. Nadat er in de eerste acht wedstrijden slechts één schamel puntje werd behaald stapte oefenmeester Jochem Twisker begin oktober op. De opvolger voor Twisker was met Gery Vink snel gevonden. De trainer zat in het heenduel met Excelsior Maassluis voor het eerst op de bank als eindverantwoordelijke en zag de Tricolores er met de overwinning vandoor gaan. Ondanks deze valse start kon Vink hierna wel enkele knappe zeges te vieren met zijn ploeg. Zo werd er van AFC, IJsselmeervogels en Spakenburg gewonnen en speelde het gelijk tegen TEC, Quick Boys, Koninklijke HFC, Noordwijk en Kozakken Boys.

En dus is de uitzichtloze positie die het voor de jaarwisseling had niet meer aanwezig. Ondank dat het nog wel op de laatste plaats staat is het gat met ASWH nog slechts drie punten. En aangezien de nummers 16 en 17 veroordeeld zijn tot het spelen van de nacompetitie kan GVVV het tij nog keren.

Scheidsrechter
Excelsior Maassluis tegen GVVV staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Remco Schul en begint om 15.00 uur.

Laatste ontmoeting