24 augustus 2022

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – De Treffers

Aanstaande zaterdag staat voor Excelsior Maassluis de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op de planning. Na de zeer teleurstellende nederlaag tijdens de seizoensouverture op bezoek bij Kozakken Boys (3-0) zullen de Tricolores zich op eigen Sportpark Dijkpolder graag willen herstellen. De Treffers uit Groesbeek is zaterdag de tegenstander. 

Slechte start in Werkendam
Excelsior Maassluis kwam afgelopen zaterdag thuis van een koude kermis doordat het met duidelijke cijfers kopje onderging in Werkendam. De Tricolores haalden duidelijk niet haar niveau en liepen de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Het gevolg was een 3-0 nederlaag, die niet eens geflatteerd was.

Het moge duidelijk zijn dat zowel de staf als spelers zeer teleurgesteld waren en er deze week alles aan hebben gedaan om het in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen De Treffers anders te doen. Afgelopen dinsdag tankte het bovendien wat zelfvertrouwen door een oefenwedstrijd tegen RVVH met 4-0 te winnen.

De Treffers
In tegenstelling tot het team van oefenmeester Dogan Corneille is De Treffers het seizoen wel begonnen met een overwinning. Onder leiding van nieuwe hoofdtrainer en voormalig profvoetballer Lee-Roy Echteld won het in eigen huis met 2-1 van AFC. Bij de Groesbekers opende Willem den Dekker al na zes minuten de score waarna Brian Campman nog voor rust vanaf de stip voor de 2-0 zorgde. Dalian Maatsen bracht de spanning voor de Amsterdammers nog terug, maar de punten bleven uiteindelijk op Sportpark Zuid.

Met de komst van Niels Fleuren (TOP Oss) en Oussama Bouyaghlafen (Almere City) werd de selectie bij De Treffers dit seizoen voorzien van behoorlijk wat ervaring. Tegelijkertijd verloor het met het verstrek of stoppen van onder meer Leroy George, Pim Balkestein, Jermo Wilsterman, Dennis Hettinga en Marlon Versteeg ook de nodige spelers.

Traditioneel lastig
Met De Treffers ontmoet Excelsior Maassluis zaterdag een tegenstander waar het traditioneel lastig tegen heeft. Slechts één van de vijf ontmoetingen in de Tweede Divisie wisten de Tricolores op eigen sportpark de drie punten te houden.

Dit gebeurde in het zo succesvolle seizoen 2018-2019 via doelpunten van Daan Blij en Tobias Kleijweg. In 2016, 2017 en 2019 eindigde de ontmoeting in Maassluis in een gelijkspel. Afgelopen seizoen trok De Treffers voor de eerste keer aan het langste eind door met 1-2 te winnen.

Wedstrijdinfo
Excelsior Maassluis tegen De Treffers begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Dijkpolder in Maassluis. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Stijn van Zuilichem.

Programma speelronde 2
Quick Boys - Rijnsburgse Boys
Excelsior Maassluis - De Treffers
VV Noordwijk - VV Katwijk
Scheveningen - HHC Hardenberg
FC Lisse - Kozakken Boys
SV Spakenburg - Jong Sparta Rotterdam
AFC - IJsselmeervogels
Jong FC Volendam - Koninklijke HFC
OFC - TEC