21 april 2022

Voorbeschouwing De Treffers – Excelsior Maassluis

Na het drukke paasweekend vervolgt Excelsior Maassluis aanstaande zaterdagavond de competitie met een uitduel tegen De Treffers. De ontmoeting tegen de ploeg uit Groesbeek is de afsluitende wedstrijd van speelronde 27 in de Jack´s League en begint om 18.00 uur op Sportpark Zuid.

De competitie nadert met nog slechts 8 speelronde voor de boeg langzaam haar eind. Het blijft zowel in de top als onderin de ranglijst spannend en nog niets is beslist. Vooral onderin zitten de ploegen nog erg dicht op elkaar en dus kan iedere misstap grote consequenties hebben. Er degradeert dit seizoen slechts één team en de twee posities daarboven betekenen het spelen van nacompetitiewedstrijden.

Excelsior Maassluis behaalde afgelopen paasweekend uit twee wedstrijden vier punten. Het deed daarmee prima zaken al hadden het er ook heel goed zes kunnen opleveren. Op zaterdag kwamen de Tricolores tegen IJsselmeervogels uitstekend voor de dag en won het zonder dat daar iets op af te dingen viel met 0-2. Twee dagen later leek deze goede prestatie een vervolg te krijgen tegen TEC uit Tiel. Lang stond de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille in eigen huis met 1-0 voor, maar door één ongelukkig moment eindigde het treffen uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

De Treffers
De Treffers zal met gemengde gevoelens terugkijken op de duels die het tijdens het paasweekend heeft afgewerkt. De ploeg uit Groesbeek begon op zaterdag nog uitstekend door Rijnsburgse Boys in eigen huis met 2-1 te verslaan. Het kon deze knappe zege op maandag niet doorzetten. Op bezoek bij Scheveningen beleefde het namelijk een behoorlijke off-day en ging het met een duidelijk 3-0 onderuit.

Bij de club uit Groesbeek is het dit seizoen behoorlijk onrustig geweest op het trainersfront. Het seizoen werd begonnen met Jan de Jonge als eindverantwoordelijke maar eind oktober werd bekend dat de 58-jarige Fries zijn contract had ingeleverd voor een overgang naar Turkije. Assistent-trainer François Gesthuizen nam het vervolgens over maar dit bleek geen gelukkig huwelijk te zijn. Na een mindere reeks van zeven nederlagen uit acht wedstrijden werd Gesthuizen op non-actief gezet. Met Gert Kruys is kort geleden de vacante trainerspositie weer ingevuld. De ervaren trainer uit Utrecht zal het seizoen op Sportpark Zuid afmaken.

De Treffers staat op dit moment op de 11e positie van de ranglijst en heeft uit 26 wedstrijden 33 punten bij elkaar gespeeld. Dit zijn twee punten minder dan Excelsior Maassluis en dus kan er komende zaterdag wederom gesproken worden van een 'zes punten wedstrijd'.

Scheidsrechter
De Treffers tegen Excelsior Maassluis staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Kevin Puts en begint om 18.00 uur.

Laatste ontmoeting
Klik hier voor de samenvatting uit het seizoen 2018-2019