23 februari 2022

Voorbeschouwing ASWH – Excelsior Maassluis

Aanstaande zaterdag staat speelronde 16 van de Jack's League op het programma. Excelsior Maassluis zal afreizen naar Hendrik-Ido-Ambacht voor de regioderby met ASWH. De wedstrijd op Sportpark Schildman begint om 15.00 uur.

Vorige week hervatte Excelsior Maassluis de competitie met een 1-1 gelijkspel tegen het hooggeplaatste AFC. Op voorhand hadden de Tricolores ongetwijfeld getekend voor een puntendeling met de Amsterdammers, maar na afloop overheerste toch het gevoel dat er meer in had gezeten. Dit gevoel kwam vooral door het feit dat het team van oefenmeester Dogan Corneille twaalf minuten voor het eindsignaal een uitgelezen mogelijkheid kreeg om op een 2-1 voorsprong te komen. De kans van invaller Kaylan Muis werd door iedereen al geteld maar werd op knappe wijze door doelman Patrick Zonneveld tot corner verwerkt.

ASWH
De tegenstander van aanstaande zaterdag heeft in 2022 al twee competitiewedstrijden achter de rug. Twee weken geleden stond voor ASWH op het eigen Sportpark Schildman de degradatiekraker tegen GVVV gepland. Het team van scheidend hoofdtrainer Rogier Veenstra kwam tijdens dit duel al binnen het kwartier op een 1-0 voorsprong maar moest vervolgens toezien hoe doelman Bryan Janssen tegen een rode kaart (welke later geseponeerd werd) aanliep en de daaropvolgende strafschop werd benut door GVVV. Toch wist het zich met een man minder terug in de wedstrijd te vechten en kwam het wederom op voorsprong uit een strafschop. GVVV was inmiddels met 10 man en later zelfs 9 man komen te staan waarna Daniël Wissel in de achtste (!) minuut van de blessuretijd met zijn derde van de middag de eindstand op 3-1 bepaalde.

ASWH kon het goede gevoel een week later in de uitwedstrijd tegen Noordwijk geen positief vervolg geven. Ondanks dat het op een winderig Sportpark Duinwetering goed begon en ook een aantal kansen wist te creëren viel het doelpunt vlak voor rust aan de kant van de thuisploeg. Toen Noordwijk de marge na een uur wist te verdubbelen was de wedstrijd gespeeld en kwam er in de score ook geen verandering meer. Hierdoor staat ASWH na veertien gespeelde wedstrijden op een voorlaatste positie van de ranglijst met twaalf punten.

Laatste ontmoeting
Bijna twee jaar geleden was het de laatste keer dat Excelsior Maassluis op bezoek ging bij ASWH. In een wedstrijd waarin de wind een hoofdrol speelde en de doelpunten als rijpe appelen uit de boom vielen won het team van Dogan Corneille uiteindelijk met 3-4. De Tricolores kwamen steeds op voorsprong maar lukte het de thuisploeg ook om steeds terug in de wedstrijd te komen. Het bleef daarom tot de 93e minuut spannend in Hendrik-Ido-Ambacht maar trokken de bezoekers toch aan het langste eind: 3-4. Vooral de tweede Maassluise treffer was er een om in te lijsten. De doelpuntenmaker van deze pracht goal was technicus Redouan Omar Ouali die na een combinatie met Sekou Sylla, Daan Blij en Kevin Ringeling met een fantastische schijnbeweging doelman Janssen op het verkeerde been zette en zodoende kon afronden.

Scheidsrechter
ASWH tegen Excelsior Maassluis staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Wim Bronsvoort en begint om 15.00 uur.