LIVEBLOG: Voorbereiding Excelsior Maassluis

8 augustus 2023

De hoofdmacht van Excelsior Maassluis bereidt zich de komende weken voor op de start van de Tweede Divisie. Naast de vele trainingen staan er voor de ploeg van oefenmeester Steye Jacobs op diverse oefenwedstrijden op het programma. Hieronder lees je alle verslagen en het resterende programma.

Telstar - Excelsior Maassluis 5-3
Tijdens de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding was de formatie van hoofdtrainer Steye Jacobs te gast op de Open Dag van SC Telstar. Vroeg in de middag werkte de Tricolores een uiterst nuttige wedstrijd af tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Na 90 minuten stond er een 5-3 eindstand op het scorebord. Namens Excelsior Maassluis waren Pieter Langedijk, Jörn Ringelberg en Dave van Delft trefzeker.

TOGB - Excelsior Maassluis 1-3
In Berkel en Rodenrijs boekte Excelsior Maassluis de eerste overwinning van de voorbereiding. Trainer Steye Jacobs liet in beide helften twee verschillende teams acteren. In het eerste bedrijf keken de Tricolores al tegen een riante 0-2 voorsprong aan. Gabri Urbanus opende tegen zijn oude club de score vanaf de stip. Pieter Langedijk verdubbelde vervolgens kort voor het rustsignaal de marge. In de tweede helft zette Sem Klaassen de 0-3 op het scorebord en redde de thuisploeg in de slotfase nog de eer.

Excelsior Maassluis - FC Rijnvogels 3-2
Tegen het FC Rijnvogels van voormalig Excelsior Maassluis-trainer Dogan Corneille wisten de Tricolores tot tweemaal toe een achterstand weg te poetsen en trok de ploeg van oefenmeester Steye Jacobs in de slotfase zelfs aan het langste eind. Gabri Urbanus verzilverde in de tweede helft bij een 0-1 achterstand een strafschop en ook Pieter Langedijk wist net als afgelopen zaterdag tot scoren te komen. Ouanis Kellouh bepaalde acht minuten voor tijd, via een uitstekende voorzet van Dave van Delft, de eindstand op 3-2.

SteDoCo - Excelsior Maassluis 0-2
Tijdens een trainingsweekend in Noordeloos werkte Excelsior Maassluis bij Derde Divisionist SteDoCO de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding af. Na ruim een kwartier spelen namen de Tricolores een voorsprong via Steven Sanchez Angulo. De nieuwkomer bleef uiterst koel na een prima voorzet van Redouan Omar Ouali. Waar doelman Tom Boks met enkele knappe reddingen de thuisploeg van scoren wist af te houden bepaalde Sem Klaassen in de tweede helft de einstand op 0-2. De aanvaller liet keeper Maarten de Fockert kansloos met een bekeken volley.

Excelsior Maassluis - Sportlust'46 2-0
Onder herfstachtige taferelen werd de thuiswedstrijd tegen Sportlust’46 na een 0-0 ruststand met 2-0 gewonnen. Hoofdtrainer Steye Jacobs liet deze avond een mix van zijn selectie in actie komen. Ondanks dat de bezoekers langere tijd dreigender voor het doel verschenen, trokken de Tricolores via Giovanni Da Fonseca en Pieter Langedijk toch aan het langste eind. Morgen (woensdag) speelt het overige deel van de selectie een oefenduel tegen een Arubaanse Selectie.

Excelsior Maassluis - Arubaanse Selectie 2-0
Een dag na de oefenzege op Sportlust'46 (2-0) liet oefenmeester Steye Jacobs elf andere spelers minuten maken tegen een Arubaanse Selectie. In een niet al te hoogstaande wedstrijd leek de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong te komen. Het doelpunt Steven Sanchez Angulo werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Nadat in de tweede helft Bram Wennekers de lat had geraakt was het twintig minuten voor tijd wel raak voor de Tricolores. Goed doorzetten van Twan Kuiper bracht Sanchez Angulo in staat om de eerste treffer van de avond te maken. In blessuretijd bepaalde Wennekers de eindstand op 2-0.

Excelsior Maassluis - ASWH 3-2
Ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding leverde een winstpartij op voor Excelsior Maassluis. Voor trainer Steye Jacobs zal echter wel duidelijk zijn geworden dat er nog het nodige werk aan de winkel is voordat komende zaterdag de competitie begint tegen HHC Hardenberg. Marius van Mil bracht de Tricolores op voorsprong maar bij rust stonden de bezoekers uit Hendrik-Ido-Ambacht met 1-2 voor. Na rust stelde Excelsior Maassluis orde op zaken en won het de wedstrijd via treffers van Jorn Ringelberg en Gabri Urbanus met 3-2.