11 december 2021

Vincent van den Berg kondigt afscheid als speler aan

Vincent van den Berg heeft afgelopen week aan de club kenbaar gemaakt dat hij na het lopende seizoen zal stoppen als actief voetballer. De huidige aanvoerder van de hoofdmacht zal zodoende na liefst dertien achtereenvolgende seizoenen stoppen bij het eerste elftal van de Tricolores.

De voornaamste reden om te stoppen voor de inmiddels 32-jarige aanvaller, die bij Excelsior Maassluis in dertien seizoenen alles heeft meegemaakt als eerste elftalspeler, heeft vooral te maken met zijn drukke werkzaamheden en zijn gezin. “De afgelopen twee jaar heb ik zoveel als mogelijk geprobeerd om mijn werkzaamheden buiten de trainingstijden om te plannen. Ik merk echter dat dit steeds lastiger wordt waardoor ik sommige weken slechts één keer per week kan trainen”, zegt Van Den Berg.

Naast zijn drukke werkzaamheden wil de voormalig speler van onder meer Feyenoord (jeugd), sc Heerenveen (jeugd) en Arsenal ook meer tijd aan zijn gezin besteden. “Ik ben ruim twee jaar geleden vader geworden van een prachtige dochter, die ik graag meer wil zien. Door deze keuze te maken kan ik thuis meer betekenen voor zowel mijn dochter als mijn vriendin.”

Het stoppen als actief voetballer wil het overigens niet zeggen dat Van den Berg verloren zal gaan voor Excelsior Maassluis. “Momenteel ben ik met de club in gesprek om te bekijken of er voor mij een rol is weggelegd rondom de selectie”, besluit Van den Berg.