Gepubliceerd Op: 24 februari 2024

Verdienstelijk punt tegen koploper Spakenburg

Excelsior Maassluis wist tegen de ongenaakbare koploper Spakenburg knap met een gelijkspel van het veld te stappen. Op Sportpark Dijkpolder kwamen de Tricolores door een eigen slordigheid op achterstand, maar bracht Devin Plank kort voor rust beide ploegen weer in evenwicht. Na rust bleef het spannend, maar kwam er uiteindelijk geen winnaar.

Na drie nederlagen op rij wist Excelsior Maassluis dat het tegen Spakenburg opnieuw haar borst nat kon maken. De formatie uit Bunschoten-Spakenburg is immers bezig aan een uitstekend seizoen en staat fier aan kop. Toch lieten de Tricolores, deze middag zonder onder meer de geschorsten Kevin Dercks en Gabri Urbanus, vanaf het beginsignaal zien dat het ook de huidige koploper enorm moeilijk kan maken.

Het spel golfde op en neer en achterin stond Excelsior Maassluis erg goed, zodat Spakenburg nauwelijks gevaarlijk wist te worden voor het doel van keeper Tobias van der Kleij. Het was dan ook enorm zuur dat een onnodige individuele fout de openingstreffer van de Spakenburgers inleidde. En misverstand tussen Gaultiér Overman en Nino van den Beemt zorgde dat Wimilio Vink de bal kon onderscheppen en vervolgens de meegelopen Mukhtar Suleiman in staat stelde de 0-1 op het scorebord te zetten.

Zo keek het team van oefenmeester Steye Jacobs in de slotfase van de eerste helft ineens tegen een achterstand aan, wat gezien het gelijk opgaande wedstrijdbeeld niet terecht was. Gelukkig liet de thuisploeg het er niet bij zitten en knokte het zich knap terug de wedstrijd in. Enkele minuten voor het rustsignaal ontving Devin Plank de bal van Giovanni Da Fonseca waarna de middenvelder de bal met zijn linkerbeen knap langs doelman Alessandro Damen wist te plaatsen: 1-1.

In de tweede helft ontstond er een open wedstrijd waarin beide ploegen regelmatig dreigend voor het vijandige doel wisten te komen. Aan Excelsior Maassluis-zijde liet vooral Ouanis Kellouh zich meerdere malen zien. De aanvaller, die net als vorige week op een basisplaats kon rekenen, testte met verschillende schoten de kwaliteiten van doelman Damen, die steeds een prima reflex in huis had.

Ook in de slotfase kon de overwinning nog naar beide kanten vallen. De ingevallen Vincent Schippers leek van dichtbij doeltreffend uit te kunnen halen, maar raakte de bal onvoldoende. Spakenburg werd na het inbrengen van voormalig Excelsior Maasluis-speler Tobias Kleijweg vooral gevaarlijk met hoge voorzetten. Tevens had Van der Kleij een uitstekende redding in huis op een vrije trap van de ingevallen Killian van Mil. Toen in de laatste seconde een razendsnelle uitval van Excelsior Maassluis niet goed werd uitgespeeld was de tijd om en moesten beide teams genoegen nemen met een punt.

Excelsior Maassluis – Spakenburg 1-1 (1-1)

Scoreverloop: 37. Suleiman 0-1, 41. Plank 1-1

Scheidsrechter: Boyd van Kommer