12 november 2021

Uitslag klaverjassen dinsdag 9 november

Dinsdagavond 9 november 2021 werd de 6e ronde gespeeld in de najaarscompetitie bij Excelsior Maassluis. Gelukkig waren alle deelnemers in het bezit van de QR-code of vaccinatie bewijs, zodat we niemand hoefden teleur te stellen en we met 4 tafels en 2 slapers van start gingen. Als beste van de avond kwam Marcel Wijsman uit de bus. Hij behaalde maar liefst 7240 punten.

Gilbert Hoogendam blijft in de winningmood en bezette met 7057 punten de 2e plaats. Corné Andreae had een goede avond en kwam met 6716 punten op een knappe 3e plek. De poedelprijs ging tot zijn grote plezier naar Sjef Elgers. Een dieptepunt in zijn klaverjascarrière beleefde Hans v/d Berg. Nog nooit was hij als laatste geëindigd, maar moest er deze avond toch aan geloven. Met 4693 punten eindigde hij roemloos onderaan. De resultaten van deze avond maken het aan de kop van het klassement zeer spannend. Theo Botermans gaat met 39971 punten weliswaar nog steeds aan de leiding, maar wordt op de voet gevolgd door Gilbert Hoogendam, die met 39904 slechts 67 punten achter staat. Theo Wijsman is met 38816 punten nu derde in de rangschikking.

Aan het eind van de avond kon de organisatie tot hun grote vreugde mededelen dat David van Heumen voortaan de traditionele worstprijs en tafelworst voor zijn rekening neemt. Dit aanhorende bood Sjef Elgers spontaan aan om ditzelfde te doen voor wat betreft de kaasverzorging. Namens de kaartclub hartelijk dank voor deze geste.