17 december 2021

Tweede Divisie stilgelegd tot en met januari 2022

Nieuws Excelsior Maassluis

De Tweede Divisie zal in de maand januari nog niet worden hervat. Dit heeft de KNVB besloten na overleg met de CVTD (Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies) en COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen).

Het besluit volgt op het verlengen van de huidige coronamaatregelen door het kabinet tot 14 januari. Doordat er na 17.00 uur niet gesport mag worden, kunnen veel teams doordeweeks helemaal niet trainen. De KNVB vindt het hierdoor voor niet verantwoord om dan wel in het weekend wedstrijden te spelen en had om deze reden de competities al stilgelegd.

Nu de avondlockdown nog langer gaan duren, is het voor de meeste clubs ook niet mogelijk om de selecties voldoende fit te krijgen voor een herstart van de competities in januari. Overigens mag het vlaggenschip van Excelsior Maassluis wel tot minimaal 19 januari na 17.00 uur doortrainen omdat het zich heeft geplaatst voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker.

De prioriteit ligt volgens de voetbalbond bij het uitspelen van de competities, eventueel met een aangepaste opzet van de nacompetitie. Vanwege de inmiddels opgelopen achterstanden, zal de speeldagenkalender aangepast moeten worden. Alle scenario’s worden hiervoor de komende weken uitgewerkt. Het meest gunstige scenario is dat er na 14 januari versoepelingen komen en deze competities in het weekend van 5 en 6 februari weer kunnen worden hervat.

De hoofdmacht van Excelsior Maassluis zal in de maand januari nog wel in actie komen tijdens een officiële wedstrijd. Door de bekerwinst op FC Emmen hebben de Tricolores zich gekwalificeerd voor de achtste finale en zal het op 18, 19 of 20 januari in actie komen. Wie de tegenstander wordt zal zaterdagavond tijdens de loting bekend worden.