Gepubliceerd Op: 13 augustus 2022

Tricolores sluiten oefencampagne af met kleine nederlaag

13 augustus 2022

Excelsior Maassluis heeft de oefencampagne van de voorbereiding afgesloten met een kleine nederlaag tegen Excelsior Rotterdam. Op een warm Sportpark Dijkpolder wist het team van Dogan Corneille vlak voor rust op voorsprong te komen via Gabri Urbanus. In de tweede helft trokken de reserves van de Eredivisionist alsnog aan het langste eind door twee keer trefzeker te zijn: 1-2.

Vanwege de warme weeromstandigheden werd deze laatste oefenwedstrijd al om 11.00 uur gespeeld. Excelsior Rotterdam was naar Maassluis afgereisd met veelal spelers die een dag eerder op de reservebank zaten tijdens de gewonnen competitiewedstrijd met Vitesse (3-1).

De meest opvallende naam bij de tegenstander was die van Yassin Ayoub. De voormalig speler van onder meer FC Utrecht, Feyenoord en het Griekse Panathinaikos maakte deze zomer de overstap naar Rotterdam-Kralingen en kreeg op Sportpark Dijkpolder de nodige speelminuten.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, staande mensen, sportende mensen en buitenshuis

In de eerste helft kregen beide ploegen enkele kleine kansjes maar bleef de 0-0 stand tot de 41e minuut op het scorebord staan. Na die minuut kwamen de Tricolores op voorsprong toen een vrije trap van Nino van den Beemt snoeihard door verdediger Gabri Urbanus achter doelman Pascal Kuiper werd gekopt: 1-0.

Na rust kon de formatie van Corneille maar kort genieten van deze voorsprong. Na een goede actie van Ayoub kon Serano Seymor al in de 52e minuut de gelijkmaker binnenschieten. Waar vervolgens de thuisploeg mogelijkheden kreeg om opnieuw op voorsprong te komen, viel de treffer aan de andere kant. Invaller Brent Vugts verschalkte keeper Tom Boks en bepaalde daarmee de eindstand op 1-2.

Aanstaande zaterdag begint voor Excelsior Maassluis het echte werk. Dan staat namelijk de eerste competitiewedstrijd in de Jack's League op het programma. De Tricolores reizen op de eerste speeldag af naar Werkendam voor het treffen met Kozakken Boys. De aftrap op Sportpark De Zwaaier is om 15.00 uur.