16 juli 2022

Tricolores eervol ten onder in besloten oefenduel met ADO Den Haag

Excelsior Maassluis heeft zaterdag een besloten oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag gespeeld. Op de KNVB Campus in Zeist wist de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille de Keuken Kampioen Divisie-ploeg ruim een uur lang prima weerstand te bieden, maar moest in het laatste gedeelte toch haar meerdere in de ploeg van Dirk Kuijt erkennen: 4-0.

Vier dagen na de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen SC Telstar (0-0) stond voor de Tricolores al het volgende vriendschappelijke duel op het programma. Tegen ADO Den Haag - dat in de play-offs op een haar na promotie naar de Eredivisie was misgelopen - kon de ploeg van Corneille zich andermaal meten met een team uit de Keuken Kampioen Divisie.

Net als eerder in de week tegen Telstar liet Excelsior Maassluis zien al over een behoorlijk niveau te beschikken. ADO Den Haag begon weliswaar niet met het sterkst mogelijke team dat het tot haar beschikking had, desalniettemin kon Corneille over het veldspel en de wilskracht van zijn ploeg erg tevreden zijn. Er werden weinig tot geen kansen weggegeven en aanvallend gezien kwam het er zo nu en dan knap uit.

Ook in de tweede helft, waarin Corneille diverse wisselingen toepaste, ging het spel lange tijd gelijk op. Nino van den Beemt probeerde het van grote afstand en zag doelman Luuk Koopmans met enige moeite zijn inzet keren. Ook ADO Den Haag was dichtbij de openingstreffers toen verdediger Daryl Werker een bal net naast het doel van keeper Tobias van der Kleij kopte.

Op het moment dat Kuijt na een uur spelen zijn gehele elftal wisselde voor veelal potentiele basisspelers kantelde de wedstrijd. De moegestreden Tricolores waren niet meer bij machten het de tegenstander lastig te maken en nadat in de 65e minuut de 1-0 viel vanuit een van richting veranderd schot ging het in de stand snel. Tussen de 76e en de 85e minuut liep de ploeg uit de Hofstad via Max de Waal, Thomas Verheydt en Boy Kemper uit naar de uiteindelijke 4-0 eindstand.

Karakteristieken

ADO Den Haag  - Excelsior Maassluis 4-0 (0-0)

Scoreverloop: 65. Klas 1-0, 76. De Waal 2-0, 83. Verheydt 3-0, 85. Kemper 4-0

Opstelling eerste helft:
Boks, Tureaij, Kleijweg, Abbas, El Baad, Ringeling, De Vroege, Van den Beemt, Omar Ouali, Fermina, Langedijk

Opstelling tweede helft:
Van der Kleij, Moshtaq, Smith, Ringeling (66. Silva Timas), Abbas (66. Langedijk), El Baad (66. Tureaij), Lopes Varela, Muis, Van den Beemt (66. Omar Ouali), Wennekers, Van Delft

Foto's: Angelo Blankespoor