Gepubliceerd Op: 17 maart 2023

Excelsior Maassluis naar kwartfinale Fidus Cup

17 maart 2023

Dankzij twee doelpunten van verdediger Gabri Urbanus heeft Excelsior Maassluis zich donderdagavond verzekerd van de kwartfinale van de Fidus Cup. In de thuiswedstrijd tegen SV Poortugaal, dat dit seizoen uitkomt in de Vierde Divisie, werd het 2-0.

Al vroeg in de wedstrijd kwam de ploeg van trainer Dogan Corneille op voorsprong tegen de formatie uit de gemeente Albrandswaard. Gabri Urbanus was bij een corner alert en kopte bij de tweede paal de openingstreffer binnen. In de slotfase van de eerste helft had Urbanus de voorsprong zelfs kunnen verdubbelen, maar vanaf de strafschopstip zag de verdediger zijn inzet gestopt worden door de keeper.

Uiteindelijk zou Urbanus alsnog tot scoren komen en ook direct de wedstrijd beslissen. Zeven minuten voor het eindsignaal bracht hij de 2-0 eindstand op het scorebord. In de kwartfinale zal Excelsior Maassluis het in een uitwedstrijd opnemen tegen de winnaar van het duel DONK - Barendrecht. De kwartfinale staat gepland voor dinsdag 18 april.