Gepubliceerd Op: 5 februari 2022

Tricolores behalen oefenzege op bezoek bij Smitshoek

5 februari 2022

Na een nederlaag tegen Jong Sparta Rotterdam (1-2) en een gelijkspel tegen SC Feyenoord (2-2) heeft Excelsior Maassluis de derde oefenwedstrijd in zeven dagen tegen Smitshoek wel in winst omgezet. In Barendrecht zorgden Omar El Baad en Redouan Omar Ouali voor de latere 0-2 eindstand.

Op een lastig te bespelen natuurgrasveld hadden de bezoekers in de eerste helft veelvuldig balbezit. Na bijna twintig minuten kwam Excelsior Maassluis dan ook verdiend aan de leiding. Een goede voorzet van linksback Luivienno Statia werd door rechtsback Omar El Baad binnengeschoten: 0-1.  Na iets meer dan een half uur spelen werd de marge verdubbeld. Waar Dave van Delft eerst nog de pech had dat zijn schot op de paal ging, profiteerde Redouan Omar Ouali een minuut later optimaal van geklungel in de achterhoede van Smitshoek: 0-2.

In de tweede helft werd er - zoals gebruikelijk in oefenwedstrijden - veelvuldig gewisseld door beide trainers maar doelpunten zouden er niet meer vallen. Komende dinsdag speelt Excelsior Maassluis wederom een oefenwedstrijd. Dan zijn de Tricolores om 20.00 uur de gastheer van RVVH. Bij de ploeg uit Ridderkerk is voormalig Excelsior Maassluis-spits en trainer Kevin Vink de oefenmeester.

Smitshoek - Excelsior Maassluis 0-2 (0-2)

Scoreverloop: 19. El Baad 0-1, 32. Omar Ouali 0-2