10 maart 2022

Tricolore op de stemlijst: Ruud Fortuin Nummer 7

Volgende week woensdag (16 maart 2022) vinden in Nederland de Gemeenteraadsverkiezingen plaats. Ook de inwoners van Maassluis mogen dan weer hun gang naar de stembus maken. Wie een kijkje neemt op de kieslijst ziet daar ook leden van Excelsior Maassluis, onder wie Ruud Fortuin. In aanloop naar de verkiezingen hebben we hem een aantal vragen gesteld.

Fortuin, dat klinkt bekend binnen onze club

"Waarschijnlijk komt dat door mijn vader. Op zijn 16e voetbalde hij al in het eerste van Excelsior Maassluis en hij is ook een aantal jaren voorzitter geweest. Vandaar dat de naam Fortuin misschien bekend klinkt."

Wat is jouw binding met Excelsior?

"Al van kinds af aan was Excelsior Maassluis bij ons thuis onderwerp van gesprek. Niet alleen mijn vader was actief voor de club. Ik zelf ook. Ik ben gestart in de jeugd en nu voetbal ik nog steeds, in VE2."

Speel je daar ook met nummer 7?

"Nee hoor, in VE2 speel ik met nummer 50 (mijn leeftijd…). Meestal op de rechtsback positie. Nummer 7 heeft te maken met de positie waarop ik sta op de lijst van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart."

Kunnen we dan op je stemmen?

"Ja heel graag. Sport in de breedste zin van het woord heeft een speciale plek in de samenleving. Daarbij komt dat we een nieuwe Olympiahal willen realiseren en daarbij de kansen voor een combinatie met de accommodatie voor Excelsior betrekken."

Ruud, wij wensen je veel succes volgende week!