Gepubliceerd Op: 10 december 2022

Tiental Excelsior Maassluis verliest van Kozakken Boys

10 december 2022

Excelsior Maassluis heeft het kalenderjaar 2022 afgesloten met een kleine nederlaag tegen Kozakken Boys. Een onnodige rode kaart van de Tricolores - halverwege de eerste helft - deed de wedstrijd doen kantelen waarna de bezoekers uit Werkendam het overtal met een minimaal verschil aan treffers wisten te benutten: 0-1.

Dat Excelsior Maassluis toe is aan de winterstop werd eigenlijk al enkele weken duidelijk. De formatie van oefenmeester Dogan Corneille zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Naast dat de Tricolores al het gehele seizoen te maken hebben met het nodige blessureleed lukte het tevens niet om in de afgelopen zes wedstrijden tot een driepunter te komen. Zeer opvallend gezien het feit dat de tien (!) wedstrijden daarvoor allemaal in winst of in een gelijkspel werden omgezet.

Het verhaal van de wedstrijd tegen Kozakken Boys, het eerste duel van de terugronde van de Tweede Divisie, valt in een aantal regels samen te vatten. Na een gelijk opgaande openingsfase, waarin beide teams een mooie kans op een doelpunt kregen, zette een directe rode kaart van Redouan Omar Ouali de wedstrijd volledig op zijn kop. De middenvelder reageerde zijn frustratie na een harde overtreding van de bezoekers op een verkeerde manier af. Een duw kwam de technicus op een uitsluiting te staan.

Met een man minder en een aantal omzettingen binnen het team als gevolg moest de thuisploeg zich noodgedwongen beperkten tot verdedigen. Toch zorgde een van de spaarzame keren dat de Tricolores voor het doel van keeper Bryan Janssen kwamen voor een grote mogelijkheid. Devin Plank, die dit seizoen voor de eerst keer mocht rekenen op een basisplaats, had de pech dat zijn snoeiharde poging op de buitenkant van de kruising terecht kwam. Aan de andere kant was het op slag van rust wel raak. Routinier Kevin Vermeulen tikte bij de tweede paal de bal simpel binnen: 0-1.

In de tweede helft probeerde Excelsior Maassluis binnen zijn mogelijkheden op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Met onder meer de boomlange verdedigers Gabri Urbanus en Tobias Kleijweg in de voorhoede geposteerd werd gehoopt dat de bal een keer goed zou vallen. Het was echter aan Kozakken Boys te danken dat het tot de laatste seconde spannend bleef. De ploeg van Scott Calderwood kreeg enkele uitgelezen kansen om de marge te verdubbelen, maar verzuimde het af te maken. Zo had Tom Boks enkele belangrijke reddingen in huis en stopte de doelman tevens in de slotfase nog een strafschop van Lowie van Zundert.

Ondanks dat ook Excelsior Maassluis in de laatste minuten er nog alles aan deed om de gelijkmaker op het scorebord te zetten eindigde het duel na drie minuten blessuretijd in een 0-1 eindstand. De thuisploeg bleef hierdoor opnieuw zonder punten en zal zich tijdens de winterstop gaan klaarmaken voor de tweede seizoenshelft. Een seizoenshelft waarin het zich zo snel mogelijk moet herpakken van de negatieve reeks. De eerste competitiewedstrijd staat gepland op zaterdag 21 januari bij titelkandidaat De Treffers. De aftrap in Groesbeek is dan om 18.00 uur.

Excelsior Maassluis  - Kozakken Boys 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 44. Vermeulen 0-1

Scheidsrechter: Nick Tunnissen