Gepubliceerd Op: 6 november 2022

Sterke reeks Excelsior Maassluis eindigt bij Quick Boys

6 november 2022

Excelsior Maassluis weet weer wat verliezen is. Het team van hoofdtrainer Dogan Corneille verloor zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Quick Boys met grote cijfers en zag zodoende haar knappe reeks van tien ongeslagen wedstrijden op rij op pijnlijke wijze beƫindigd worden: 7-2.

Het blijft een ongelukkige combinatie. Excelsior Maassluis en het spelen op natuurgras. Waar vorig seizoen alle duels op echt gras verloren gingen hebben de Tricolores ook het huidige seizoen nog geen overwinning hierop weten te behalen. Op bezoek bij FC Lisse werd weliswaar een punt gepakt, maar tegen hoogvlieger Quick Boys ging het helaas weer mis.

In exact dezelfde basisopstelling als vorige week tegen regerend kampioen VV Katwijk (3-2) keek Excelsior Maassluis al heel vroeg tegen een achterstand aan. Bij een voorzet vanaf de linkerkant was het Danny van den Meiracker die zonder al te veel moeite zijn duel won en de bal achter keeper Tom Boks kon koppen: 1-0. Toch kwam Excelsior Maassluis snel weer terug in de wedstrijd. Een snoeiharde vrije trap van Gabri Urbanus ging via de lat en Quick Boys-keeper Paul van der Helm over de doellijn waardoor de stand weer in evenwicht was: 1-1.

Echter nog voor het rustsignaal van arbiter Luca Cantineau zou de ploeg van Corneille de 2-1 en 3-1 moeten incasseren. Na een half uur spelen werd een inschattingsfout bij een dieptebal genadeloos afgestraft door Tyrone Owusu en tien minuten later was bij een voorzet Youssef El Kachati eerder bij de bal dan keeper Boks en was de wedstrijd na 41 minuten eigenlijk al beslist.

In de tweede helft bleef de gewenste aansluitingstreffer voor de Tricolores uit en werd balverlies op de helft van de thuisploeg de Maassluizers opnieuw fataal. Jan-Willem Kamp ontving de bal op zijn eigen helft en kon ongehinderd een dribbel inzetten richting het doel van Boks. De invaller besloot vervolgens vanaf de rand van het zestienmetergebied te schieten en zag de bal via de paal in het doel belanden: 4-1. Een klein kwartier voor tijd verkleinde Tobias Kleijweg de marge door op aangeven van Pieter Langedijk de 4-2 op het scorebord te zetten.

Waar Excelsior Maasluis in verschillende wedstrijden heeft bewezen dat het in de slotfase een wedstrijd nog volledig op zijn kop kan zetten, bleef dit in Katwijk aan Zee helaas uit. Sterker nog, door een alles-of-niets offensief liep het in de laatste tien minuten nog tegen een veel grotere achterstand aan. El Kachati kreeg het voor elkaar om in een tijdsbestek van acht minuten nog drie keer te scoren en de eindstand op 7-2 te bepalen.

Excelsior Maassluis staat zodoende weer met beide benen op de grond en zal het duel op Sportpark Nieuw Zuid snel moeten vergeten. Komende zaterdag is er kans op eerherstel als de thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC gespeeld zal worden. De aftrap op Sportpark Dijkpolder is om 14.30 uur.

Quick Boys - Excelsior Maassluis 7-2 (3-1)

Scoreverloop: 9. Van den Meiracker 1-0, 12. Urbanus 1-1, 30. Owusu 2-1, 41. El Kachati 3-1, 66. Kamp 4-1, 78. Kleijweg 4-2, 80. El Kachati 5-2, 83. El Kachati 6-2, 88. El Kachati 7-2

Scheidsrechter: Luca Cantineau