30 maart 2021

Vanaf nu zijn wij rookvrij in de nabijheid van onze jeugd

Bekijk hierboven de officiële video van de Eredivsie met veel jeugdleden van Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf maart 2021 de stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt Excelsior Maassluis iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

Vanaf maart 2021 zijn wij rookvrij op zaterdag tot 12:00u en doordeweeks tijdens jeugdtrainingen. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van de jeugd en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. We rekenen op uw medewerking om samen met Excelsior Maassluis te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

Voor vragen kunt u terecht bij het jeugdbestuur voorzitterjeugd@excelsior-m.nl
Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.