Gepubliceerd Op: 29 augustus 2022

Rode kaart nekt Excelsior Maassluis tegen De Treffers

29 augustus 2022

Excelsior Maassluis is ook in de tweede competitiewedstrijd van het seizoen tegen een nederlaag aangelopen. Een rode kaart van Gabri Urbanus, in de slotfase van de eerste helft, bleek uiteindelijk het kantelpunt in het duel te zijn. De Treffers profiteerde in de tweede helft optimaal van de overtal situatie op het veld en keerde met een 0-2 overwinning huiswaarts.

Oefenmeester Dogan Corneille had zijn opstelling in vergelijking tot het verloren openingsduel van afgelopen week tegen Kozakken Boys (3-0) aangepast op liefst vier posities. Omar El Baad, Redouan Omar Ouali, Giovanni Da Fonseca en Carlito Fermina waren in Werkendam nog bankzitters maar konden tegen De Treffers rekenen op een basisplaats. Laatst genoemde maakte zodoende zijn officiële basisdebuut voor de Tricolores.

De start van Excelsior Maassluis in het treffen met de ploeg die vorige week nog met 2-1 had gewonnen van AFC was veelbelovend te noemen. In de eerste vijfentwintig minuten creëerde het aanvalsduo Da Fonseca/Fermina drie enorme kansen op de openingstreffer. De grootste van deze drie kansen kwam van de voet van Fermina. De aanvaller kon alleen op doelman Niels Kornelis afgaan maar zag de doelman van de bezoekers als winnaar uit de strijd komen.

Juist op het moment dat het wachten was op de voorsprong van Excelsior Maassluis, kwam daar het kantelpunt wat de wedstrijd volledig op zijn kop zou zetten. In een uiterste krachtsinspanning van Urbanus om de bal te veroveren raakte hij daarbij op harde wijze Oussama Bouyaghlafen. Scheidsrechter Stijn van Zuilichem kon vervolgens niets anders doen dan de verdediger een directe rode kaart geven. Een fikse tegenvaller voor de Tricolores die daardoor nog ruim vijfenvijftig minuten met een man minder moesten spelen.

Na de rode kaart greep Corneille direct in en maakte hij de verdedigende linie weer compleet door middenvelder Nino van den Beemt naar de kant te halen en Tobias Kleijweg in het veld te brengen. De rust werd uiteindelijk met een 0-0 stand bereikt ondanks dat de bezoekers uit Groesbeek nog tweemaal in de buurt van de voorsprong kwamen doordat de Tricolores zichtbaar van slag waren.

Het bleek uiteindelijk uitstel van executie te zijn want kort in de tweede helft viel het doelpunt voor De Treffers alsnog. Een voorzet van Jordy Thomassen werd door alles en ieder gemist waardoor de alerte Coen Maertzdorf de bal vlak voor de ogen van Tom Boks kon binnen tikken: 0-1. Na deze nieuwe tegenvaller werd de opdracht voor de thuisploeg nog moeilijker en had De Treffers in korte tijd het duel zelfs kunnen beslissen. De paal en doelman Boks waren echter een sta-in-de-weg.

Ondanks dat Excelsior Maassluis met een man minder op het veld stond, had het weldegelijk balbezit en probeerde het middels snelle uitvallen alsnog bij het vijandige doel te komen. Bij een van deze spaarzame uitvallen werd Fermina op de rand van het zestienmetergebied gevloerd. Waar een vrije trap op een gevaarlijke plek het gevolg leek te zijn vond scheidsrechter Van Zuilichem het echter niets.

Met nog slechts enkele minuten te gaan en de marge van slechts één treffer op het scorebord nam Excelsior Maassluis steeds meer risico om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Boks had inmiddels al diverse prima reddingen moeten verrichten maar moest zich uiteindelijk vier minuten voor het eindsignaal toch gewonnen geven. Thomassen ging van eigen helft op Boks af en gaf op het laatste moment de bal breedt op de van buitenspel teruggelopen Gavin Vlijter. De aanvaller kon eenvoudig binnen tikken en de wedstrijd definitief beslissen.

Zo liep Excelsior Maassluis tegen een zure nederlaag aan. Waar eerst nog geen vuiltje aan de lucht leek te zijn en een voorsprong tot de mogelijkheden behoorde liep het mede door de rode kaart tegen een grote zeperd aan. Zaterdag zijn er voor de ploeg van Corneille nieuwe kansen als het op bezoek gaat bij FC Lisse. De ontmoeting met de goed gestarte promovendus begint op Sportpark Ter Specke om 14.30 uur.

Excelsior Maassluis - De Treffers 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 51. Maerzdorf 0-1, 86. Vlijter 0-2

Scheidsrechter: Stijn van Zuilichem